Реклама
Реклама
Реклама

У центрі уваги - поліпшення інвестиційного клімату

Адміністрація міста

Про поліпшення якості міського середовища, про супроводі інвестиційних проектів, будівельний контроль та нормативно-технічне регулювання в будівництві йшлося на засіданні Ради щодо поліпшення інвестиційного клімату в місті Кургані, яке сьогодні провів Керівник Адміністрації міста Кургана Андрій Потапов. Участь в його роботі взяли керівники профільних департаментів Адміністрації міста Кургана і члени Ради з питань розвитку малого і середнього підприємництва.

Про поліпшення якості міського середовища поінформував заступник Керівника Адміністрації міста, директор Департаменту розвитку міського господарства Роман Сергеечев. Він зазначив, що багато діючих муніципальні програми спрямовані на благоустрій міських просторів і створення привабливого середовища, в тому числі для ведення бізнесу. Одна з таких програм - «Формування комфортного міського середовища» - реалізується на території нашого міста вже другий рік поспіль. В її рамках була проведена інвентаризація 1720 дворових територій, які об'єднують 1 784 багатоквартирних будинки. Дані по цих об'єктах внесені в систему ГІС ЖКГ. Крім того, на території міста Кургану є 34 громадських простору, занесених до державного реєстру.

Для організації порядку розгляду і відбору заявок і пропозицій громадян з благоустрою територій була створена муніципальна громадська комісія, до складу якої увійшли депутати Курганської міської Думи, фахівці галузі благоустрою, архітектори, представники громадськості та ЗМІ. Було проведено широке громадське обговорення, включаючи діалог з громадянами на громадських майданчиках і Інтернет-голосування на офіційному сайті МО місто Курган www.kurgan-city.ru .

Як підкреслив Роман Миколайович, 2017 року в рамках програми вдалося упорядкувати 43 двору і 7 громадських просторів. Серед них - сквери по вулиці Перова, 16-18, на привокзальній площі, території біля пам'ятника Терентія Мальцева, у шкіл №№ 40 і 43, скейт-парк в ЦПКіВ.

Загальний обсяг фінансування робіт склав понад 90 млн. Рублів, з них близько 60 млн. Рублів пішло на облаштування дворів і близько 30 млн. Рублів - на громадські простору.

Зазначалося, що в 2018 році в рамках програми будуть облагороджені 24 дворових територій і 9 громадських просторів, які визначені для благоустрою в першочерговому порядку за результатами рейтингового голосування. Серед них:

- вхід в парк Перемоги з боку вул. Зорге;

- територія меморіального комплексу воїнам-зауральцев, загиблим в локальних війнах і військових конфліктах другої половини ХХ;

- територія навколо Центру культури і дозвілля «Супутник»;

- сквер біля пам'ятника К. Мяготина;

- сквер-сад Розена, вул. Радянська;

- Фестивальний сквер (у скульптури «Молоді батьки»);

- сквер по вул. Леніна - Пушкіна;

- сквер по вул. К.Мяготіна, 136, 138, 140;

- територія МБОУ «ЗОШ № 45»

Роман Сергеечев також підкреслив, що вагомий внесок у розвиток і благоустрій міста вносять і підприємці, за сприяння яких вулиці обласного центру помітно змінюються. Яскравий приклад продуктивної взаємодії органів місцевого самоврядування та бізнес-спільноти - установка на території Кургану 19 нових зупинкових комплексів, які радують городян з минулого року.

Про супроводі інвестиційних проектів за принципом «одного вікна» доповів директор Департаменту економічного розвитку, підприємництва та торгівлі Павло Комогоров. Зокрема, він розповів про діяльність Проектної офісу щодо поліпшення інвестиційного клімату в Кургані, який почав роботу в 2016 році. Основними його завданнями є скорочення тривалості погоджувальних процедур, спрощення доступу до необхідної інформації, сприяння в швидкому і успішному завершенні інвестиційних проектів.

За словами Павла Федоровича, органи місцевого самоврядування відкриті для діалогу з бізнес-спільнотою. Щосереди в Адміністрації міста проходить засідання Проектної офісу по супроводу інвестиційних проектів, які відкриті для всіх підприємців. Записатися на засідання Проектної офісу можна по телефону 42-84-86.

Як підкреслив Керівник Адміністрації міста Андрій Потапов, необхідно продовжити роботу з надання підтримки підприємцям, які готові реалізовувати значущі для міста інвестиційні проекти.

Директор Департаменту архітектури, будівництва та земельних відносин Олена Іванова проінформувала про нормативно-технічне регулювання в будівництві на сучасному етапі. Вона детально розповіла про цілі та об'єктах технічного регулювання та особливості системи державного будівельного контролю.

Олена Геннадіївна також повідомила членам Ради про відповідальність за самовільне будівництво і порядку знесення подібних будівель. Зазначалося, що на території міста в 2017 році в результаті проведених заходів було демонтовано 161 самовільно встановлений об'єкт. З них 22 - за рахунок коштів Адміністрації міста, інші були знесені власниками самостійно. Заходи по знесенню самовільних будівель, а також самовільно встановлених некапітальних будівель (споруд) будуть продовжені і в 2018 році, уточнила Олена Іванова. У цій роботі задіяна не тільки органи місцевого самоврядування, а й правоохоронні органи, органи державної влади, а також громадськість.

В ході засідання члени Ради мали можливість задати свої питання. Як було озвучено, всі пропозиції будуть враховані і внесені в протокол рішення Ради.



Помітили помилку?


Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

Помітили помилку?