Реклама
Реклама
Реклама

Вкладення в квадрати

  1. Чому в нерухомість?
  2. Як йдуть справи на ринку нерухомості в Іркутську сьогодні?
  3. Що чекати найближчим часом?

У листопаді цього року курс національної валюти досяг свого історичного мінімуму , Впавши до 47,8774 рублів за один долар і до 59,3153 рублів за один євро. C початку року рубль втратив до долара більш 40%, а до євро більш 30%. У період валютних коливань одні росіяни зайняли вичікувальну позицію і спостерігають за розвитком подій. Інші вважали за краще інвестувати кошти в уникненні їх знецінення. У ситуації, що склалася виникло питання - чи дозволить вкладення коштів у нерухомість зберегти їх, а ще краще - примножити? За роз'ясненнями ми звернулися до експертів.

Роман Германович Семенов, брокер «CENTURY 21 - Нерухомість світу»:
- На сьогоднішній день відсотки на вкладені в банк гроші не перекривають реальний рівень інфляції, і сума страхування вкладів невисока. Злиток золота ніколи не перетвориться в два злитки. Ви будете засмучуватися від постійних коливань цін на золото і розчаруєтеся від результату своєї інвестиції. Нерухомість - один з найнадійніших і вигідних способів вкладень коштів. Люди і в кризові часи будуть одружуватися, народжуватися, розлучатися, вмирати, а також заробляти, і навіть непогано. Економити будуть на походах в ресторан або нової іномарці, поїздці за кордон. Житло це основа, це фундамент будь-якої сім'ї.

Євген Володимирович Савченко, начальник МУП «Управління капітального будівництва міста Іркутська»:
- Найбільш надійні інвестиції в нерухомість і в золото. У разі криз і нестабільності банки першими відчувають складності. Це багато в чому пов'язано зі спекуляціями на валютному ринку. Тому валюта теж є досить ризикованою інвестицією. В Іркутську найбільш популярні інвестиції в нерухомість, так як ціни на житло неухильно ростуть і не вимагають постійної уваги і контролю як, наприклад, золото.

Катерина Євгенівна Наумова, генеральний директор ТОВ «Ритм Міста»:
- Я вважаю, що якщо заощадження дозволяють, потрібно інвестувати їх і в нерухомість, і в валюту, і в золото. Вклади в банк під відсоток вельми сумнівне підприємство з позиції інвестування, так як відсотки не покриють інфляцію. Зрозуміло гроші в рублях потрібні, але це на поточні витрати, а не у вигляді інвестицій.

За даними Всеросійського центру вивчення громадської думки , Найнадійнішим способом вкладення грошей для росіян протягом останніх п'яти років залишається покупка нерухомості. У неї згодні вкласти кошти 51% опитаних. Чверть респондентів, 26%, - за відкриття рахунку в банку, і кожен п'ятий з них вибирає золото чи коштовності. За збереження «готівкою» висловилися 24% опитаних. З них 13% вважають найбільш надійними накопичення в рублях, а 11% - в іноземній валюті. Решта 4% вважають за краще купувати акції і робити вклади в різні фонди. Всього в опитуванні взяли участь 1600 чоловік з 130 населених пунктів в 42 областях Росії.

Чому в нерухомість?

Нерухомість виступає привабливим активом, оскільки людям завжди потрібен дах над головою. Ціна на житло постійно зростає, тому вкладені кошти «відіб'ються» через пару років. Так, по повідомленнями наших читачів , Однокімнатна квартира на бульварі Постишева на п'ятому поверсі в 2004 році коштувала 450 тисяч рублів, в 2009 році вже 1 мільйон 400 тисяч рублів, а в 2013 - 2 мільйони 200 тисяч рублів. Крім того, куплену нерухомість можна здавати в оренду і мати додаткове джерело доходів. Якщо об'єкт придбано в іпотеку, то цими засобами можна гасити щомісячні платежі. Схема діє, якщо вам є де ще жити.

В основному інвестують в нерухомість двома способами. Можна купити об'єкт за привабливою ціною, а потім продати його в період найбільш високих цін. Ще один варіант - покупка квартири в новобудові в момент початку будівництва. Всім відомо, що після здачі будинку ціна житла значно зростає.

У листопаді цього року курс національної валюти досяг свого   історичного мінімуму   , Впавши до 47,8774 рублів за один долар і до 59,3153 рублів за один євро

фото IRK.ru

Як йдуть справи на ринку нерухомості в Іркутську сьогодні?

На думку Катерини Наумової, на тлі падіння рубля на ринку нерухомості в Іркутську не відбувається ніяких кардинальних змін. На відміну від ринку Москви, де всі ціни прив'язані до долара або євро і, відповідно, зараз там йде зростання цін на нерухомість. У порівнянні з початком року, кількість угод збільшилася, але це можна віднести і до щорічного сезонного зростання купівельної активності. Елітна нерухомість продається, як і раніше, рідко, але стабільно. Заміська нерухомість користується попитом. В основному це будинки, оформлені у власність разом із земельними ділянками в ціновому сегменті 1,5-2 мільйона рублів. Фахівець відзначає, що стає все більше клієнтів, що продають вторинне житло 1960-1980 років будівництва. Мета - покупка житла в новому будинку.

Начальник муніципального підприємства Євген Савченко зазначає, що, на його погляд, ситуація на ринку істотно змінилася. У зв'язку зі складнощами в економіці, сьогодні віддають перевагу муніципальному забудовнику. Попит з жовтня виріс на 30%. Безумовно, популярно житло економ-класу. Люди купують недорогі квартири, так як вони найбільш ліквідні. Особливою популярністю користуються однокімнатні квартири . Якщо порівнювати вторинний і первинний ринок , То вартість квартир на початковому етапі будівництва значно менше. Процедура покупки квартири в новобудові, як правило, проходить швидше. Крім цього, до великим забудовникам банки ставляться з більшою довірою, тому взяти іпотеку простіше. При правильному виборі забудовника можна розраховувати на хорошу інфраструктуру біля будинку. Звичайно, існує ризик вкласти кошти в «довгобуд». Щоб цього не сталося, треба вибирати надійного забудовника, що має запас міцності і вже зарекомендував себе. Уточніть в Стройнадзора, чи не перебуває будівельна компанія в списку недобросовісних, який у неї досвід роботи, чи були випадки затримки введення об'єктів і з яких причин.

Брокер Роман Семенов каже, що паніки в місті немає. І високий попит на житло теж немає. Є люди, які кажуть - ми почекаємо кращих часів, а є ті, хто вважає - кращих часів не прийде!, Треба зараз встигати продавати або купувати. Найбільш затребуваний сегмент економ-класу. Бізнес-клас продається набагато рідше. З приводу пріоритетності новобудов і вторинного житла ... складно сказати, все люди різні. Кого-то ні за які гроші не змусиш жити в новобудові (повірте, причин буде багато), хтось в принципі не розглядає «хрущовки» і «сталінки». В Іркутську ціна на житло не залежить від вартості долара. Городяни діляться на тих, хто в будь-які часи завищує вартість своїх об'єктів і чекає угоди місяцями, а то й роками. Це так звані невмотивовані власники. А є мотивовані, хто оцінює ситуацію на ринку адекватно, і продає об'єкт за 1,5-2 місяці. Якщо у людини є потреба і потреба продати, він це робить. серед заміської нерухомості також затребувані об'єкти економ-класу. Сьогодні високим попитом користуються будинки в районі села Хомутове. Розташування, ціна і інфраструктура цього району роблять свою справу.

Розташування, ціна і інфраструктура цього району роблять свою справу

Фото з сайту www.irk.ru

Що чекати найближчим часом?

Коливання рубля підштовхують до придбання нерухомості тих, хто давно це планував, але з різних причин відкладав. Вичікувальну позицію зайняли ті продавці і покупці, у кого питання покупки або продажу не стоїть гостро. Основними параметрами, що визначають вартість нерухомості, не є валютні коливання, а наявність пропозицій і попиту на ринку. Що буде відбуватися в цій області в наступаючому році? У цьому питанні експерти розходяться в думці. Деякі вважають, що спрогнозувати ситуацію на 2015 рік важко.

Вартість квадратного метра в новобудові залежить від вартості будматеріалів, зростання транспортних витрат, витрат на енергетику і виробничі роботи. У нинішніх умовах деякі великі забудовники вже підвищили ціни на житло і знижувати їх не збираються. Та й в перспективі очікується зростання банківських відсотків по іпотеці, що зменшить бажаючих купити нерухомість.

В одному фахівці одностайні: нерухомість - універсальний інструмент вкладення і збереження грошей. Тому угоди будуть відбуватися в будь-якому випадку. Люди будуть вкладати гроші в нерухомість, бажаючи зберегти те, що є. Не треба панікувати і приймати поспішних рішень щодо покупки або продажу житла. Потрібно все зважити, прорахувати і прийняти розумне рішення. Адже для багатьох житло - це найдорожче, що є з матеріальних благ.

Чому в нерухомість?
Як йдуть справи на ринку нерухомості в Іркутську сьогодні?
Що чекати найближчим часом?
У ситуації, що склалася виникло питання - чи дозволить вкладення коштів у нерухомість зберегти їх, а ще краще - примножити?
Чому в нерухомість?
Що буде відбуватися в цій області в наступаючому році?