Реклама
Реклама
Реклама

Як вкласти гроші в Сільгосп продукція - Інвестиції в Сільгосп продукція - рентабельність і ризики інвестицій в Сільгосп продукція на Invest Rating

  1. Об'єкт інвестування в сільгосппродукцію
  2. Цілі і завдання інвестування в сільгосппродукцію
  3. Способи і ризики інвестування в сільгосппродукцію
  4. Результат інвестування в сільгосппродукцію

Тим, кого цікавить довгостроковий і досить стабільний дохід, варто звернути увагу на інвестиції в сільське господарство

Тим, кого цікавить довгостроковий і досить стабільний дохід, варто звернути увагу на інвестиції в сільське господарство. В даний час ця галузь в Росії переживає підйом, і, вклавши в неї кошти, можна отримати джерело стабільного прибутку.

Якщо звернути увагу на те, в які галузі переважно ведеться інвестування в найбільш розвинених країнах світу, то очевидним буде той факт, що в сільське господарство вкладаються дуже і дуже солідні суми грошей. Що стосується Росії, то в останні два роки інвестори звернули увагу на російський сільськогосподарський ринок. Пов'язано це, в першу чергу, з потенціалом земель, які використовуються або можуть бути використані під ведення сільського господарства. Крім того, взятий урядом курс на імпортозаміщення ставить російських фермерів в пріоритет, і, отже, вкладення в цю галузь можуть принести інвесторові непоганий прибуток. Як показує поточна економічна ситуація, підтримки на державному рівні фермерам мало, і вкладені приватними особами і компаніями кошти, найімовірніше, допоможуть перспективним фермерським господарствам піднятися і вийти на конкурентоспроможний рівень.

Об'єкт інвестування в сільгосппродукцію

В останні кілька років сільське господарство і, зокрема, ринок зернових культур в Росії демонструє стійку динаміку зростання. Для інвесторів цінних буде таке спостереження: за рахунок впровадження більш сучасних технологій вирощування сільгосппродукції і її переробки стає можливим більш точно прогнозувати врожаї на майбутній рік, враховуючи при цьому можливі погодні коливання, що допомагає знизити ризики.

Перед тим, як вкласти вільні кошти в сільське господарство, слід ретельно вивчити і проаналізувати перспективність даної галузі. Так, на сьогоднішній день сільське господарство в Росії надає інвестору наступні можливості:

  • можливість придбати землю, виділену під ведення сільського господарства, у власність. Це має значення, оскільки оформлення землі у власність частково страхує вкладення, дозволяючи інвестору убезпечити себе.
  • можливість сплачувати податок за пільговою ставкою. Починаючи з 2005 року, уряд РФ встановило пільговий податок для виробників сільськогосподарської продукції. Отже, фермери звільняються від додаткових зборів, залишаючи собі більше прибутку. Це має значення, якщо інвестор отримує відсоток від прибутку СФГ.
  • фермерам також компенсується (хоча б частково) вартість придбаних витратних матеріалів (добрив і т.п.), культур для посіву та висадки, пального для сільськогосподарської техніки. Витрати можуть бути покриті в межах 50% від загальної вартості.

Перспективність інвестицій в сільське господарство також обумовлена ​​активним розвитком інфраструктури даної області, оскільки за рахунок достатньо високих цін на зернові культури вітчизняні аграрії отримують можливість вийти на світові ринки.

Нарешті, держава активно розробляє програми, спрямовані на підтримку сільського господарства, що також благотворно впливає на розвиток даної галузі. Таким чином, інвестор отримує додатковий захист від втрати вкладених активів. А за рахунок можливості страхування ризиків цей захист може бути посилена додатково.

Цілі і завдання інвестування в сільгосппродукцію

Інвестуючи в сільськогосподарську галузь, слід мати на увазі таку особливість даної сфери, як «цінові гойдалки». Цей термін означає, що ціна, за якою можна придбати і продати часто використовувані зернові культури (пшеницю, жито, ячмінь, соняшник), істотно різниться. Різниця в ціні відкриває широке поле для діяльності тих, хто готовий заробляти на перепродажі сільськогосподарських культур. Основне правило тут і основна закономірність - «чим ближче до літа, тим сильніше зерно дешевшає». І, навпаки, ближче до початку наступного сезону зерно починає дорожчати. Маючи на увазі цю особливість, можна розпланувати закупівлі і продажу зерна так, щоб отримати максимально можливу вигоду.

В даний час багато фермерів відчувають труднощі, оскільки ціни на посівний матеріал, на паливо для техніки і на добрива залежать від курсу долара. Отже, для того, щоб якось покрити понесені витрати, фермерам доводиться продавати значну частину врожаю, що називається, «відразу з-під комбайна». І така схема відкриває нові можливості для інвестування в сільськогосподарську продукцію - в зернові культури. Так зване «дно сезону» дозволяє закуповувати зерно за дуже вигідною ціною.

Способи і ризики інвестування в сільгосппродукцію

Практика показує, що більшість фермерів продають не менше 85% всієї зібраної сільськогосподарської продукції. Причин для такого співвідношення безліч - це і нестача складських приміщень для зберігання врожаю, і гостра необхідність в фінансах для продовження робіт і підготовки до нового сезону. У період після збору врожаю на ринку сільськогосподарської продукції виникає цілком передбачувана ситуація - пропозиція починає перевищувати попит. Всі фермери прагнуть збути надлишки продукції якомога швидше. Цей період - сприятливий час для інвесторів. Придбане в цей час зерно дозволяє виручити до 60% річних, при цьому інвестору немає необхідності чекати кілька років. Досить знайти (завчасно) покупця на продукцію і орендувати приміщення для зберігання зерна на 3-4 місяці. До початку нового сезону ціна на зерно знову підніметься, а якщо почекати трохи довше, то взимку можна буде збути продукцію на ще більш вигідних умовах.

Результат інвестування в сільгосппродукцію

Результати прогнозів аналітиків і економістів показують, що в найближчі роки інвестори, які вклали кошти в аграрне господарство Росії, виявляться в досить вигідному положенні в плані отримання стабільного прибутку. При цьому мова йде не тільки про перепродаж сільськогосподарської продукції. Інвестори, які придбали активи (наприклад, зареєстрували землю у власність) за сьогоднішніми цінами, можуть застрахувати вкладені в ці активи кошти від інфляції. При цьому державний курс на розвиток сільськогосподарської галузі та підвищення конкурентоспроможності російських аграріїв дозволяє мінімізувати ризики.

Моніторинг попиту і динаміки цін на продукцію сільськогосподарської галузі показує, що попит стабільно зростає, а вартість більшості сільськогосподарських культур щорічно підвищується.

Інвестиції в Сільгосп продукція - всі матеріали Проблеми сільського господарства

Модернізація регулювання розвитку сільського господарства нерозривно пов'язана з проблемами економіки в цілому. Надання деяких видів підтримки веде до непрямого впливу на інші галузі і не завжди цей вплив виявляється позитивним ..

Кредити на сільське господарство

Сільськогосподарські кредити в умовах імпортозаміщення все більше затребувані фермерами і все більш неохоче видаються банками. Тільки завдяки субсидування від держави вдається зберігати як обсяг кредитування, так і його якість ...