Реклама
Реклама
Реклама

Як дістатися з аеропорту Владивосток до центру, жд і автовокзалів міста Владивостока вдень і вночі?

  1. Трохи про аеропорт
  2. новий термінал
  3. Як дістатися від аеропорту до Владивостока?
  4. автобус
  5. Аероекспрес
  6. таксі
  7. Оренда автомобіля

У минулому році ми з чоловіком їздили до Владивосток . Місто це дуже далекий для нас і добиралися ми, звичайно, літаком. Але благополучно долетіти це ще тільки половина шляху, адже в більшості випадків аеропорти знаходяться за межею населених пунктів і про те, як дістатися до міста, краще дізнатися заздалегідь. Я люблю, коли маршрут прокладений заздалегідь, готель заброньовано, мінімум сюрпризів в дорозі :)

Трохи про аеропорт

Після, найчастіше, довгого і стомлюючого перельоту в Владивосток , Гостей міста зустрічає міжнародний аеропорт Кневічі, розташований в 37 км від міста і названий по імені прилеглої села. Не знаю, яким він був раніше, але з 2012 року це сучасне і добре обладнане приміщення і металу і скла, виглядає красиво, стильно і сучасно. Більш детально зі структурою аеропорту, розкладом рейсів і послугами можна ознайомитися на офіційному сайті http://vvo.aero/ .

новий термінал

Всі пасажирські рейси здійснюються через новий Термінал А, розділений на внуртіроссійскій і міжнародний сектори.

На першому поверсі терміналу розташовані стійки реєстрації, оформлення багажу, каси, довідкова, в загальному, все досить таки стандартно, нічого зайвого.

На другому поверсі все зорієнтоване на максимальну зручність пасажирів, там є зали вильоту і очікування, кілька кафе, туалети, аптека, сувенірна крамниця, все, що душа забажає. Є навіть кімната матері і дитини, мені не вдалося туди потрапити, тому що летіли ми без дітей, а туди просто так не пускають, тільки про пред'явлення паспорта, посадкового талона та дитини, звичайно ж :) А шкода, я хотіла заглянути і цікавість змусила мене розпитати про її устрій у виходить матусі. Там все дуже класно обладнано, є для сповивання, підгузники і вологі серветки, дивани, щоб погодувати малюка, туалети і раковини зрозуміло :) Як мама двох дітей, люблю коли мамам з малюками приділяють додаткову увагу.

Як і в будь-якому міжнародному аеропорту, в Кневічі є магазини безмитної торгівлі, але вони особливо не вразили. Людей натовпу, часу мало, зовсім не шопінг мрії :(

Схема Терміналу А

З аеропортом розібралися, йому я б поставила п'ятірку за п'ятибальною шкалою, тепер їдемо в місто.

Як дістатися від аеропорту до Владивостока?

На це питання є цілих 4 відповіді, на будь-який смак і гаманець.

автобус

На автобусі в бік Владивостока є два варіанти маршруту.

Перший, це прямий автобус №107, або маршрутне таксі №101, які йдуть безпосередньо від Терміналу А, а точніше парковки перед виходом з нього, до кінцевої зупинки "Залізничний вокзал", практично в центрі міста.

Це самий бюджетний вид трансферу, ціна квитка на автобус близько 100 рублів, провезення багажу - 13 рублів. Дорога, в середньому, займе від 50 до 70 хвилин. Мінуси полягають в тому, що в місті бувають пробки, можна застрягти ненадовго, а ще автобуси доступні тільки в денний час :(

Автобуси починають рух о 6.40 і закінчують о 20.00, уточнити розклад можна в терміналі біля стійки інформація або на сайті перевізника http://www.vl.ru/transport/bus/vladivostok/airport .

ru/transport/bus/vladivostok/airport

Другий варіант менш зручний, але теж має право на існування. На автобусі № 7 можна доїхати від Терміналу А до автостанції найближчого міста Артем, а там пересісти на автобус до Владивостока. Автобус №7 йде з аеропорту кожні 20-30 хвилин, а автобуси з Артема у Владивосток кожні 10 хвилин, ціна квитка 80-90 рублів. Так що якщо немає часу чекати прямої транспорт, можна скористатися маршрутом з пересадкою.

Аероекспрес

Не дивлячись на дуже гарне слово, це сміливо можна назвати електричкою, але дуже класною :) Саме вона доставила нас з чоловіком з аеропорту в місто, а через 2 тижні назад :) Я люблю подорожувати на поїзді і дуже не люблю автобуси, тому вибір для мене був очевидний. Варто зазначити що всередині і зовні вагони дуже чисті, обладнані м'якими і, головне, цілими кріслами, є питна вода, телевізор, чистий і зручний туалет, все створено для комфортної поїздки. А ще електропоїзд не варто в пробках, якщо їхати в годину пік, то це дуже значимий факт. Я отримала справжнє задоволення від цих 55 хвилин дороги і абсолютно не втомилася. Аероекспрес йде і прибуває на криту станцію безпосередньо в Терміналі А, для того щоб потрапити до стійок реєстрації, необхідно лише спуститися на ескалаторі, дуже зручно, особливо під час дощу :)

Безумовно, є в цьому варіанті проїзду свої мінуси. По-перше, це ціна, залежно від класу вагона, квиток коштує 200-350 рублів, дитячий - 88 рублів, придбати їх можна в спеціалізованих автоматах, касі або у касира на станції.

По-друге, розклад руху. З аеропорту в місто Аероекспрес курсує кожні 2 години з 8.05. до 17.45, назад з 6.50 до 18.00 ,. Тобто в нічний час цей вид транспорту недоступний :(

Із змінами в розкладі руху електропоїзда можна ознайомитися на офіційному сайті http://expresspk.ru

ru

таксі

Це ще один дуже зручний вид трансферу від аеропорту до міста, але злегка дорогуватий, хоча все відносно. Якщо подорожувати не на самоті, а, наприклад, втрьох, то вартість практично дорівнює квитками на Аероекспрес. У аеропорту є свій офіційний перевізник "Прімавтолайн", вартість проїзду до міста складе близько 1500 рублів, з іншою фірмою можна виїхати трохи дешевше, за 1000 рублів, ціна залежить від кінцевої зупинки у Владивостоці. Замовити таксі можна біля стійки диспетчера в будівлі терміналу; біля виходу з внутрішніх авіаліній, або по телефону +7 423 224-24-24. Краще намагатися не потрапляти в руки "приватникам", яких на парковці сила-силенна, ціни у них абсолютно незрозумілі, та й люди вони не відомі, без будь-якої відповідальності за здоров'я і життя пасажирів.

У проїзду на таксі є два дуже важливих переваги:

  • проїзд в будь-який час доби, для нічних рейсів це єдиний варіант, ну або чекати ранку;
  • доставка в будь-яку точку міста.

Оренда автомобіля

Найбільш комфортний і, звичайно ж, дорогий спосіб проїзду це оренда автомобіля. Тут вже все залежить від "важливості" клієнта, ціни на оренду за добу починаються від 3000 рублів і до ......... :) Можна вибрати будь-який автомобіль, в будь-який зручний час, кататися, де захочеться. Привозити авто назад в аеропорт не треба, можна здати машину безпосередньо в офісі у Владивостоці. Вибрати і замовити автомобіль можна на сайті, по телефону або біля стійки диспетчера, там же де і таксі.

Як видно, способів дістатися з аеропорту в місто досить навіть для самого досвідченого туриста, головне заздалегідь продумати маршрут, щоб не бігати в паніці по аеропорту :)

Як дістатися від аеропорту до Владивостока?