Реклама
Реклама
Реклама

Експерт назвав шість причин заборони "ВКонтакте" і "Однокласників" в Україні

  1. АВТОРИ:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

16 травня 2017, 14:57 Переглядів: 16 травня 2017, 14:57 Переглядів:   Тарас Березовець

Тарас Березовець. Фото: Facebook.

відомий політолог Тарас Березовець підтримав заборону російських сайтів в Україні, зазначивши, що це захист національної безпеки. На його думку, для цього є як мінімум шість причин.

"Чи не є секретом, що і" Однокласники ", і" ВКонтакте ", і Mail.ru активно використовуються в цілях: а) пропаганди і контрпропаганди в інтересах російських спецслужб; б) вкидання інформації, що дискредитує і фейковий інформації щодо України, інших країн колишнього СРСР , ЄС і США ; в) як мережу координації діючої і вербування нової агентури російської розвідки; г) відпрацювання планів мобілізації громадян країн пострадянського простору і російськомовної діаспори в західних країнах; д) збору інформації персонального і ділового характеру про іноземних громадян, в т.ч. українцях; е) підготовки і проведення акцій терористичного характеру ", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

"Тому рішення Радбезу заборонити діяльність, давайте називати їх чесно, російських диверсійних ресурсів на території України, не просто правильне, але і життєво необхідне. І це не питання інформаційної гігієни. Доведеться потерпіти деякі незручності і перенести переписку на yahoo або gmail ", - додав експерт.

При цьому, як зазначив Березовець, є проблема і з рядом зовні українських ресурсів, які обслуговують інтереси ворога.

"Гібридна війна буде набирати обертів і те, що було актуально в 2014 році, повністю змінило вигляд через 3 роки. Щоб вижити, потрібно діяти жорстко. А питання стоїть саме про виживання країни. Правда в тому, що все найтяжче ще попереду", - підсумував політолог.

Як повідомлялося, сьогодні президент Петро Порошенко підписав указ про введення санкцій проти Росії .

Як сказано в доповненні до указу президента, прийнято рішення заборонити інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів "Mail.ru" (Www.mail.ru) і соцмереж "Вконтакте" (www.vk.com) і " Однокласники "(www.ok.ru), а також до ряду сервісів російського порталу yandex .ru і інших російських ресурсів.

Відзначається, що дія санкцій проти російських інтернет-ресурсів розраховане на три роки.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Експерт назвав шість причин заборони" ВКонтакте "і" Однокласників "в Україні". інші Новини політики дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Сергій Остапенко, Сергій Науменко

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ