Реклама
Реклама
Реклама

Юрій Соколов: Ольгу Прокоф'єву зіпсувало квартирне питання

  1. Золотий браслет

«Жанна Аркадіївна» хотіла обманом зробити багатодітного батька бомжем

«Жанна Аркадіївна» хотіла обманом зробити багатодітного батька бомжем

Симоновський суд Москви продовжує розглядати позов Юрія СОКОЛОВА до колишньої дружини і колезі по Театру ім. Маяковського Ольга Прокоф'єва. Актори, які 12 років прожили в шлюбі, ділять 2-кімнатну квартиру на Варшавському шосе. Ольга, що полюбився глядачам роллю Жанни Аркадіївни в серіалі «Моя прекрасна няня», вже висловлювалася в пресі з цього приводу. Мовляв, її колишній благовірний хоче віроломно позбавити житла їхнього сина Сашка. Соколов же, у якого зараз інша сім'я і двоє маленьких дітей, мовчав до останнього. І ось нарешті зважився розповісти про причини, які змусили його затіяти скандальний процес.

Юрій Соколов давно відомий театралам Москви. У кіно актор знімається рідко, але влучно. Наприклад, зіграв князя Шуйського в картині «Цар», а зараз бере участь в серіалі «Інститут шляхетних дівчат», який транслює телеканал «Росія». Уже три десятка років Юрій Федорович служить в Маяковке. Причому працює пліч-о-пліч з двома колишніми дружинами - Оленою Козлітін і Ольгою Прокоф'євої. Перша подарувала Соколову дочку Аню, а після він пішов до Прокоф'євої, яка народила йому сина Сашка.

Перша подарувала Соколову дочку Аню, а після він пішов до Прокоф'євої, яка народила йому сина Сашка

Екс-чоловік актриси з дружиною Наталією та синами - 5-річним русик і 2-річним Саввушка

Нинішня дружина 56-річного майстра теж актриса. Наталія, яка на 23 роки молодша за чоловіка, до недавнього часу працювала в театрі «Вернадського, 13», тепер сидить в декреті з двома маленькими дітьми і заодно виховує старшу дитину-школяра від попереднього шлюбу.

Соколов запросили мене в свою тісну квартирку, де туляться вп'ятьох. Єдина кімната замінює гучної сім'ї з трьома хлопцями кухню, вітальню і спальню.

- Я тобі зараз все покажу, - тягне мене за руку 5-річний Русик. - Сплю в цьому ліжечку, молодший братик Саввушка - разом з батьками, а старший, Віталік, - на диванчику.

- Коли ми розкладаємо його на ніч, пройти по кімнаті вже неможливо, - сумно зауважує Юрій Соколов.

У трьох метрах від спального місця старшого сина господиня щось варить на крихітній плиті. Неподалік Віталік готує домашнє завдання під вереск малюків.

- Ось так і живемо, - зітхає актор. - А моя колишня дружина Ольга Прокоф'єва через газети малює мій жахливий образ. Мовляв, я нелюд - відбираю у нашого спільного сина квартиру.

Мовляв, я нелюд - відбираю у нашого спільного сина квартиру

12 років Ольга носила прізвище колишнього чоловіка Юрія СОКОЛОВА

Золотий браслет

- Ми з Прокоф'євої розлучилися в 2000 році, коли Сашкові було вісім, - згадує Юрій Федорович. - Я залишив їй квартиру, через яку зараз весь сир-бор. Спочатку жив один: то знімав, то перебивався у друзів, то ночував у матері. У 2004-му ми офіційно оформили розлучення. Я навіть написав розписку, що претензій на розділ майна не маю. Правда, просив у Ольги віддати мені машину, старенький «фольксваген». Тим більше що «тачок» у нас було дві. Але Прокоф'єва відмовила, повторюючи: «Займи у друзів 400 доларів, купи развалюшку і їдь». Ще я хотів забрати годинник з браслетом зі щирого золота, які перед смертю мені подарував батько. Але Ольга Євгенівна теж вирішила їх залишити собі.

Але Ольга Євгенівна теж вирішила їх залишити собі

Юрій СОКОЛОВ з сином русик

- А звідки у вас це нещасливе житло на Варшавке?

- Я корінний москвич, і у мене була однокімнатна квартира. А Ольга з сестрою жила в «трійці» в підмосковному Одинцово. Вони-то і поміняли її на «двушку» в Москві на Варшавському шосе. Потім сестра поїхала працювати в Німеччину, а коли повернулася, їй ніде було жити. Ось я і віддав їй свою «однушку». Ольга наполягла, щоб відповідальним квартиронаймачем в нашій квартирі стала вона. До того ж, коли ми купили вісім соток землі біля села Жайворонки за Можайський трасі, Прокоф'єва теж записала їх на себе. Навіть не знаю, що зараз стало з цією дачею.

- Квартирне питання у вас гостро постало, коли ви зустріли нинішню дружину Наталію?

- Так. Наташа жила на проспекті Вернадського з сином Віталіком і своїм батьком. Вони з татом якраз зібралася розмінюватися. Але у тата була одна умова: щоб квартира, в яку дочка переїде з онуком, була записана на Віталіка. Зараз ми в ній і живемо. Я сподівався отримати для своєї родини квартиру через театр і судитися з Прокоф'євої не збирався.

Я сподівався отримати для своєї родини квартиру через театр і судитися з Прокоф'євої не збирався

Крихітна кухня замінює сім'ї гардеробну, підсобку і столову

- І все-таки подали позов.

- Коли у нас з Наталкою народився Русик, я підійшов до Ольги в театрі і запитав: «Може, хоча б кімнату мені купиш або даси 35 тисяч євро?» Вона погодилася на гроші, тільки попросила почекати рік. Я терпляче чекав півтора. Потім знову потривожив колишню дружину. «Почекай ще трошки», - відмахнулася вона. А ще через рік у нас з Наталкою народився Саввушка. Я насідав на Ольгу, і одного разу вона заявила: «Пропоную: ні мені і ні тобі. Давай квартиру на Варшавке отпишись нашому синові Сашкові. Я буду потихеньку збирати на іпотеку, та й ти з часом собі чогось купиш ». Але такий варіант мені абсолютно не підходив, адже, крім Саші, у мене є ще два малюки. На наступний день я відправився в Департамент культури з листом з театру з проханням надати моєї нової сім'ї квартиру. Жінка в житловому відділі мене приголомшила: «Милий, де ж ти раніше був? Ми Прокоф'євої з сином надали нову житлоплощу. При розгляді враховували інтереси двох сімей: вашої і її. Вона так жалісливо розповідала, що тулиться в одній квартирі з колишнім чоловіком і його дітьми, гірко плакала, що ми не могли не піти їй назустріч ». Виходило, що квартира на Варшавке повинна була залишитися мені і Прокоф'єва підписала зобов'язання, що в найкоротші терміни перебереться в свої нові апартаменти.

Виходило, що квартира на Варшавке повинна була залишитися мені і Прокоф'єва підписала зобов'язання, що в найкоротші терміни перебереться в свої нові апартаменти

Кінозірка за два з половиною роки так і не звільнила квартиру на Варшавке ...

- Невже їй безкоштовно виділили шикарну квартиру?

- На сьогоднішній момент нова Ольгин квартира коштує близько мільйона доларів. Житло їй надали в елітному комплексі «Долина мрій» в Крилатському. Звичайно, обалденная «двушка» площею 92 метри їй дісталася не за так. Але за неї вона розплатилася за пільговою ціною - 4,5 мільйона рублів, а решту грошей доплатив Департамент культури. Як мені пояснила тамтешня співробітниця, Ольга може в Крилатському і не прописуватися, ніж вона і скористалася, намагаючись залишити собі і квартиру на Варшавке. Виходить, вона з бойфрендом стане жити окремо, у сина Саші буде своя квартира. А у моєї сім'ї «завдяки» Прокоф'євої тепер відрізаний шлях на отримання хоч якогось житла. Тому я і пішов до суду. До речі, ще сім років тому Ольга хотіла мене обманом виписати з квартири. Одного разу я прийшов до паспортного столу, щоб взяти довідку.

Одного разу я прийшов до паспортного столу, щоб взяти довідку

... хоча обіцяла це зробити протягом двох місяців

Побачивши моє прізвище, працівниця заголосила: «Так це вас недавно намагалися виселити? Ваша колишня дружина мені велику суму за це пропонувала. Але я відмовилася - свобода дорожча ». Я згадав, що колись дійсно давав Ользі на час паспорт, щоб вона оформила довіреність на виїзд Саші за кордон. І все стало зрозуміло.

- Які у вас зараз стосунки з сином Сашком?

- Я не можу до нього додзвонитися. Напевно, Ольга налаштувала його проти мене. Хочу через газету звернутися до Сашка, щоб він тверезо оцінив ситуацію і зрозумів мене. Він, до речі, зараз вчиться на актора в РАТІ. Раніше син ділився зі мною секретами. Наприклад, розповів, що у мами з'явився новий чоловік - молодий актор з нашого театру Віталій Гребенников. А тепер ... Дуже сподіваюся, що наша дружба відновиться.

У виставі «Шестеро улюблених» ПРОКОФ'ЄВА грає на пару з нинішнім близьким другом Віталієм ГРЄБЄННІКОВА (фото olgaprokofieva.ru )

Квартирне питання у вас гостро постало, коли ви зустріли нинішню дружину Наталію?
Коли у нас з Наталкою народився Русик, я підійшов до Ольги в театрі і запитав: «Може, хоча б кімнату мені купиш або даси 35 тисяч євро?
Жінка в житловому відділі мене приголомшила: «Милий, де ж ти раніше був?
Невже їй безкоштовно виділили шикарну квартиру?
Які у вас зараз стосунки з сином Сашком?