Реклама
Реклама
Реклама

Як харківські міліціонери «розводять» на гроші наївних городян (схема), розповідає приватний детектив

У Харкові діє шахрайська група, в основному складі якої - правоохоронці з різних районів міста. Таке судження висловлюють харківські студенти, які попалися на вудку «захисників закону». Справу розслідує за сприяння приватний детектив з "Детективне агентство« Приватний детектив Луганськ »" в містах Луганськ, Антрацит, Лисичанськ, Красний Луч, Краснодон "www.detective-lugansk.com.

com

"Привіт. А ти фільми і музику на замовлення записуєш?"

Схема «розлучення» досить проста - спочатку спровокувати на злочин, а потім «відважно», за невелику винагороду, допомогти уникнути проблем з законом.

У «ВК» від незнайомої людини приходить повідомлення приблизно такого змісту:

-Привіт. А ти фільми і музику на замовлення записуєш? Просто мене знайомий попросив йому на диски скачати і записати фільми і музику, а у мене швидкість не дозволяє, та й відмовити не зручно. Зможеш допомогти віддячу 15 гривень за диск. Залиш свій номер телефону і все обговоримо. Заздалегідь дякую.

Повідомлення такого характеру прийшло і Віталію. Студент, який приїхав з іншого міста і живе в гуртожитку, на легкий заробіток погодився.

«Мені написав хлопець по імені Станіслав ... Далі він попросив зустрітися. Він дав список фільмів які потрібно записати, серед них всяка лабудєнь: ужастики старі, комедії і ... пару фільмів для дорослих (порно) »- розповідає Віталій.

Після того, як хлопець записав все на диски, він подзвонив замовникові. Той пояснив, що зустрітися не може, тому забрати диски прийде його дружина Ольга. Вона ж і повинна була розплатитися.

«Ми домовилися зустрітися біля станції метро Студентська. Я прийшов разом зі своєю дівчиною. Нас зустріла Ольга, передала мені гроші, а поки перевіряла чи все фільми на дисках, попросила мене потримати свою пляшку слабоалкоголки »- розповідає хлопець.

У цей момент підійшли правоохоронці. Міліціонери стали пред'являти претензії до хлопця, мовляв, розпивати спиртні напої в недозволеному місці заборонено.

«Це не моє, а дівчата, - відповів хлопець, вказуючи на Ольгу. - Тоді міліціонери попросили мене пройти з ними в якості свідка. Ольга не пручалася. Нас посадили в машину з номером АХ 0535 ОС і відвезли у відділення міліції, де-то в районі вулиці Тимурівців. На вході була синя табличка «відділення міліції», але не пам'ятаю який номер ».

Вже у відділенні хлопцю пояснили, у чому «він не правий».

«Мене і Ольгу завели в різні кімнати. Більше я її не бачив. Дівчину мою відпустили додому. Мені принесли диски і сказали, що Ольга все розповіла. Запитали, де гроші »- продовжує хлопець.

дзвінок мамі

Правоохоронці взяли у Віталіка телефон. Знайшли номер матері і повідомили їй, що син заарештований. Для вирішення проблеми їй необхідно приїхати до відділку.

«Мама живе в Донецькій області. Вона взяла таксі, яке обійшлося в тисячу гривень, і приїхала сюди. Мені довелося майже 4 години сидіти в ділянці »- згадує Віталік.

Поки мама добиралася до Харкова, Віталій встиг підписати визнання. Хлопець письмово зізнався, що записав на диски порно.

«Мені говорили, що мене відрахують з університету, що мені« світить »3 роки за поширення порнографії. Всіляко погрожували »- розповідає хлопець.

Поблажлива «знижка»

За словами Віталія, за вирішення проблеми, міліціонери попросили у мами 2 тисячі доларів, але так як такої суми у жінки не було, вона вирішила звернутися до адвоката.

«Вона розвернулася і поїхала, сказавши міліціонерам, що буде звертатися до адвокатів. Правоохоронці трохи подумавши, подзвонили їй і попросили повернутися. Погодилися на ту суму, що була у неї з собою - 5 тисяч гривень »- каже хлопець.

На цій сумі і розійшлися. Натомість на гроші хлопцеві віддали диски.

Називати своє прізвище Віталій побоюється, адже «захисники закону» все ще знаходяться при своїх посадах, і у них як і раніше лежить його визнання.

Цікаво, що таке ж повідомлення прийшло і його сусідові по кімнаті. Правда, вже навчений гірким досвідом свого друга, хлопець на прийом «правоохоронців» не піддався. А ось інший знайомий хлопців, який живе на Маршала Жукова, також постраждав від рук шахраїв. За словами Віталія, батьки хлопця заплатили міліціонерам 2 тисячі доларів.

Як виявилося, таке повідомлення від Станіслава або Стаса (Різні фейковий еккаунт) приходило дуже багатьом молодим хлопцям. Практично всім, хто знаходиться в передплатників у цього «користувача».

Що кажуть в міліції?

У прес-службі МВС, звичайно ж, про таку схему затримання злочинців нічого не знають. Від будь-яких конкретних коментарів з цього приводу відмовляються.

компетентно

Як пояснюють експерти, така схема затримання злочинців законна. Єдине - на таку спецоперацію необхідний дозвіл, якого у міліції в даному випадку, швидше за все не було. Отримати його не так то просто. До того ж при передачі дисків повинна була вестися відеофіксація. Також юристи відзначають кілька інших правопорушень з боку співробітників МВС.

«Диски вилучені без понятих і без протоколу, а це грубе порушення» - заявляє голова громадської ради при ГУ УМВС в Харківській області Максим Корнієнко.

У свою чергу адвокат у кримінальних справах Євген Ріяко радить: як би насправді не було, але якщо ви потрапили в таку ситуацію і вам співробітники МВС показують диски, які нібито ви записували з відео порнографічного характеру, не беріть їх в руки і заперечуйте своє дієприкметник. За словами юриста, після варто зателефонувати в 102 і повідомити, що співробітники міліції здійснюють злочин - загрожують і примушують зізнатися в тому, чого ви не робили.

«Згідно зі статтею 63 КУ ви маєте право не давати свідчень, не відповідати ні на одне питання, можете весь час мовчати. Після цього зателефонувати адвокату або ж просити, щоб вам надали безкоштовного адвоката. Якщо все-таки співробітники міліції складають протокол про вилучення дисків, не відмовляйтеся від підпису, але обов'язково вкажіть в протоколі, що ці диски вам не належать і, що їх принесли вам співробітники міліції. Після відразу ж їдьте в УВБ і пишіть скаргу »- радить Євген Ріяко.

Що залишилося «за кадром» або те, що не увійшло в матеріал

За допомогою до редакції звернувся один Віталія, якому днями прийшло таке ж повідомлення, як і його сусідові по кімнаті. Спочатку хлопець хотів «записати» диски і разом з журналістом зловити на гарячому співробітників МВС, але після злякався наслідків ...

Зі зрозумілих причин називати своє прізвище хлопці бояться. Деякі з тих, хто був знайдений через фейковий екаунт Станіслава (передплатники) і зовсім бояться розмовляти, хоча зізнаються, що також потрапляли на таку вудку. За словами людей, аналогічні випадки відбувалися і в інших райвідділах міста.

А ти фільми і музику на замовлення записуєш?
А ти фільми і музику на замовлення записуєш?
Що кажуть в міліції?