Реклама
Реклама
Реклама

Віртуальний номер для реєстрації ВКонтакте

  1. Що таке IP телефонія?
  2. Безкоштовний одноразовий номер для СМС
  3. Персональний віртуальний номер
  4. Номер на десять хвилин онлайн
  5. висновок

Іноді терміново буває потрібно зареєструватися в який-небудь мережі. Взяти, наприклад, ВКонтакте. Вона і багато подібних їй просять вказати свій номер.

Але що робити, якщо ви не хочете вказувати свій номер? Або він вже використовувався для реєстрації (на один номер можна реєструвати два аккаунта)? Або може все настільки терміново, що немає часу купувати ще одну сімку?

Хоч би якими були обставини, вихід є завжди:

  • Можна попросити номер у друзів або сусідів. Ось тільки у них не завжди може виявитися вільний номер для ВК. А якщо і виявиться, вони можуть збрехати або попросити грошей. До того ж, якщо номер залишиться у них, вони легко зможуть поміняти пароль від вашого облікового запису;
  • Можна скористатися безкоштовним одноразовим номером, щоб просто отримати СМС з кодом;
  • Можна зареєструватися в системі IP-телефонії і купити номер у них.

Що таке IP телефонія?

IP телефонія - це технологія використання звичайної телефонії через IP -Протокол. Так як інтернет-трафік дешевше використання телефонних мереж, IP телефонія теж дешевше. До того ж, створюється віртуальний номер телефону безкоштовно. Хоча звичайні номери підключають платно.

Крім того, потік інформації передається в цифровому вигляді і обов'язково стискається, щоб заощадити трафік і не передавати інформаційне сміття по каналах.

Користуватися таким номером можна як з комп'ютера, так і зі смартфона. Досить просто встановити додаток і можна почати писати СМС або дзвонити. Ще є стаціонарні апарати для IP-телефонії. До них віртуальні номери теж підключаються.

Безкоштовний одноразовий номер для СМС

Є сервіси, які дозволяють своїм користувачам скористатися безкоштовним номером, щоб отримати СМС з кодом. Начебто зручно, але є одне «але»: безкоштовні номери мало.

Ви заходите на сторінку сервісу (наприклад, tempsms .ru). Зазвичай на головній сторінці відразу показані номери. І на цій же сторінці показані СМС, що прийшли на них. Тобто кожен може побачити ваш код. Це не найбезпечніший варіант.

Другий істотний недолік - ви повинні встигнути зареєструватися, поки номер ніхто не зайняв. Номери можуть змінюватися щодня або кілька разів на день. З точки зору бюджету, це непогано. З точки зору анонімності теж. Тому що якщо одним номером користується ціла купа людей, вистежити якогось конкретного буде складно. Особливо якщо ви скористаєтеся номером всього один раз і з проксі.

Якщо вам потрібен одноразовий аккаунт, і ви не хочете витрачати ні копійки, це ідеальний варіант. Але якщо вам потрібен профіль в ВК на довгий час, цей варіант не підійде - якщо вам потрібно буде отримати ще одне СМС, ви його не отримаєте. Тому що номер швидше за все вже зміниться. Особливо враховуючи, що це СМС може знадобитися тільки через місяці.

Особливо враховуючи, що це СМС може знадобитися тільки через місяці

Персональний віртуальний номер

Безпечніше буде отримати віртуальний номер у власне користування. Щоб тільки ви могли читати свої СМС. Благо, створити віртуальний номер телефону безкоштовно на 10 хвилин не так складно і все ще анонімно. Тільки не забудьте заклеїти веб-камеру скотчем, щоб запис з вашим обличчям не потрапила до зловмисників)

Є кілька сервісів, які цим займаються:

У кожного, як і завжди, є свої "нюанси". Comtube, наприклад, дозволяє безкоштовно і без абонентської плати отримати міжнародний номер (для номера РФ є абонентська плата). Але його не можна використовувати, щоб зареєструватися десь.

Справа не в політиці сервісу, а в тому, як має виглядати повідомлення. Тобто СМС, які вам відправляють, повинні починатися з вашого логіна на сервісі. А так як ВК і інші сайти створюють повідомлення автоматично, вони ніколи не надішлють вам СМС потрібного формату. Тому прив'язка аккаунта через віртуальний номер comtube неможлива.

На Zadarma щоб отримати СМС, потрібно заплатити 2 долара за підключення номера. Але і приймаються ці СМС тільки з 15 країн. Плюс до всього - не гарантовано отримання СМС від різних інтернет-сервісів. Так що цей варіант безумовно не підходить.

Primatel дає всім безкоштовний пробний період (30 днів). Але потрібно вказати свій справжній телефонний номер для реєстрації. Так що, якщо ви хотіли залишитися анонімними, тут це буде складніше. Хоча ніхто не говорить, що ви не можете записати інший віртуальний номер.

Важливо розуміти тонкий момент термінів телефонії, що є що. Потрібен не віртуальний номер, в більшості випадків з урізаною або відсутньої функцією прийому смс, а повноцінний "універсальний" номер, що дозволяє приймати і смс. Або віртуальний номер спеціально для смс.

  • Універсальний номер. Про бично семизначний міський номер в коді 495 або 499; наприклад, (495) 748-48-06, оформляється на фізичну або юридичну особу в звичайному порядку. При дзвінках з цього номера абонент, який приймає дзвінок, визначає Вас за даним номером.
  • Віртуальні номера. Це номер без абонентського закінчення, де клієнт, якому ви телефонуєте, бачить номер шлюзу, і на нього передзвонити не може. В се приходять на нього дзвінки переадресовуються на інші абонентські пристрої - мобільні або стаціонарні телефони, softphone для прийому дзвінків на комп'ютер або інші пристрої (iPod, iPad), які підключені до інтернету. Переадресація - найголовніша відмінність від звичайної послуги міської АТС.

Переадресація - найголовніша відмінність від звичайної послуги міської АТС

Номер на десять хвилин онлайн

Є ще один корисний сервіс, який просто ідеально підійде для реєстрації в ВК або будь-який інший мережі - sms - reg .com. Він платний, але ваші повідомлення ніхто не прочитає. Є кілька варіантів оплати:

  • Оплата за час користування (3 години або добу);
  • Оплата за активацію облікового запису.

Друге нас і цікавить. Тобто ви платите один раз, щоб отримати СМС і активувати профіль. Ціни невеликі. Наприклад, смс від VK коштує 12 рублів. Є і поменше (2 рубля за Telegram, 1 рубль за WhatsApp).

Для ледарів є окрема послуга - готові акаунти. Все зареєструють за вас, але це коштує дорожче (реєстрація ВК за 25 рублів). Так можна створювати акаунти просто пачками.

Так можна створювати акаунти просто пачками

висновок

По можливості намагайтеся тримати свої особисті контакти при собі. Багато хто думає, що їм нема чого приховувати. Але це не так.

По-перше, всім є що приховувати. Нікому не подобається, коли хтось дізнається деталі їхнього особистого життя.

По-друге, ці дані можуть скористатися шахраї. І якщо вони дізнаються ваш номер телефону або отримають до нього доступ, вони можу серйозно зашкодити вашому бізнесу. У Росії такі випадки бували не один раз.

І пам'ятайте, що підходять такі номери для реєстрації ВКонтакте. Добре подумайте, перед тим, як створювати аккаунт в банку, прив'язаний до віртуального номеру для реєстрації. На російських сайтах багато людей, які виставляють прийшли на їх номер СМС від банків.

Так що будьте пильні!

softolet - інтернет-сервіси для бізнесу.
Посилання на матеріал обов'язкове!


Оцініть текст:

[Всього голосів: 148 Середній: 2.8 / 5]

Що таке IP телефонія?
Але що робити, якщо ви не хочете вказувати свій номер?
Або він вже використовувався для реєстрації (на один номер можна реєструвати два аккаунта)?
Або може все настільки терміново, що немає часу купувати ще одну сімку?
Що таке IP телефонія?