Реклама
Реклама
Реклама

Пам'ятки Молдови: Топ-13 (БАГАТО ФОТО)

  1. Що подивитися в Молдавії в першу чергу?
  2. 1. Кишинівський ботанічний сад
  3. 2. Монастир Курки
  4. 3. Національний музей історії Молдови
  5. 4. Собор Різдва Христового в Кишиневі
  6. 5. Музей етнографії та природної історії
  7. 6. Монастир Ципово
  8. 7. Кепріанський Успенський монастир
  9. 8. Будинок-музей Пушкіна в Кишиневі
  10. Пам'ятки Молдови: що ще відвідати в Молдавії?
  11. 10. Сорокський фортеця
  12. 11. Винний комбінат Крікова
  13. 12. Старий Орхей
  14. 13. Винні погреби в Мілештій Мічь

Для багатьох жителів Росії така країна як Молдавія є невідомою. Незважаючи на свою невелику площу, малу заселеність, вона має досить багату історію, культуру. Пам'ятки Молдавії унікальні в своєму роді і кожна з них заслуговує на увагу. За час свого існування держава «перенесло» кілька історичних трансформацій. Що подивитися в Молдавії, описано нижче, по можливості, запропоновані в списку місця краще відвідати.

Що подивитися в Молдавії в першу чергу?

Будь-яка поїздка повинна бути ретельно спланована, тоді вона точно запам'ятається яскравими подіями, цікавими місцями. В середні віки в цій країні були цілі війни за незалежність, ці та інші події відображені в деяких пам'ятках. Нижче наведено рейтинг найбільш значущих для держави.

1. Кишинівський ботанічний сад

Для багатьох жителів Росії така країна як Молдавія є невідомою

Кишинівський ботанічний сад з висоти пташиного польоту

Для жителів Кишинева цю ділянку землі, засаджений кущами, квітами і деревами є однією з головних визначних пам'яток, улюблене місце відпочинку. Роком його створення є 1950. Сьогодні площа в більш ніж 100 га розділена на сектори. Одні вміщають виключно дендрарії, чагарники, є ділянка цветопроізводства. Не обійшлося в саду без рослин тропічного, субтропічного походження. Багато місця в саду виділено виключно для експериментів, є також сектор гібридизації. Що подивитися в Молдавії за 1 день? Можна познайомитися з різновидами рельєфу країни, яких налічується 24 види в одному місці.

Офіційний сайт: http://gradinabotanica.asm.md/ru

2. Монастир Курки

Православний монастир Курки Gikü

Нерухомий примітний об'єкт духовної творчості XVII століття вважається однією з головних визначних пам'яток Молдавії. Він височить на красивих пагорбах з густими лісами. На одній терасі розташовується монастир разом з будівлями господарського призначення, а на іншій мається басейн-ставок, зроблений з природного каменю. З 2000 років монастир Курки знаходиться під заступництвом ООН. Було прийнято рішення на грошові кошти організації почати реставраційні роботи з метою відновлення споруди. На сьогоднішній день вони не завершені.

Офіційний сайт: http://manastireacurchi.md

3. Національний музей історії Молдови

Експонат національного музею історії Молдови US Embassy Moldova

Виконуючи огляд установи, в якому зібрані і зберігаються пам'ятники історії, хочеться сказати, установа розміщено в колишньому загальноосвітньому навчальному закладі для чоловіків. Воно було першим в описуваному державі. На сьогодні там функціонує 10 майданчиків, на яких презентуються вироби. Експозиції є не тільки постійні, але і тимчасові. Великий інтерес туристів викликає нумізматичні, археологічні колекції. До числа єдиних в своєму роді експонатів відноситься наконечник бойової колісниці, шолом представника стародавнього войовничого фракійського народу, свічник з бронзи.

Офіційний сайт: https: //www.nationalmuseum.

4. Собор Різдва Христового в Кишиневі

Вид собору Різдва Христового в Кишиневі

Ця пам'ятка Молдавії відноситься до числа головних релігійних, знаходиться вона на перетині двох головних вулиць в Тирасполі. Його побудували буквально за рік. Велика церква є частиною архітектурного комплексу, що включає в себе кілька будівель. Йдеться про парафіяльному будинку, єпархіальному управлінні, недільній школі, храмі для хрещення. Сюди часто організовують екскурсії в Молдові, тому що місце дуже красиве, будівля стилізовано під російську класику.

Офіційний сайт: http://ru.mitropolia.md/

5. Музей етнографії та природної історії

Фасад музею етнографії та природної історії Luytique

На всій території описуваного держави він найбільший, старовинний. Знаходиться в місті Кишиневі, ще в 1889 році був створений музей сільського господарства. Знаходився він в іншій будівлі, тому що для зберігання всіх експозицій місця не вистачало. У наш час ця пам'ятка Молдавії вважається важливим науковим і культурним центром історичної області в південно-східній Європі. Його слава поширена далеко за межами держави. Приміщення складається з двох великих залів, один оформлений на тему флори і фауни, інший знайомить з історично важливими подіями, культурою і звичаями Молдавії.

Обов'язково подивіться це красиве відео про Молдавії!

6. Монастир Ципово

Скельний монастир Ципово

Не знаєте, що подивитися в Молдавії, вирушайте в загадкове місце - маленьке село. У ній нічого не змінилося з часів перших згадок. Там є унікальний історичний пам'ятник, що приваблює туристів безліччю легенд і оповідей про себе. Відгуки про це місце свідчать, що його красою і неповторністю просто не можна не захоплюватися. Разом з монастирем тут можна побачити безліч водоспадів, від яких перехоплює подих. Гіди Молдавії багато цікавого розповідають про монастирі і самому поселенні.

Офіційний сайт: http://www.visit.md/tour/tsipova/

7. Кепріанський Успенський монастир

Капріянскій Свято-Успенський монастир

Знаходиться в однойменному селі, розташованому в 40 км від Кишинева. Вперше він був побудований з дерева в 1429 році, але через кілька століть на його місці «виросла» велика церква з каменю. Близько 70 років тому монастир закрили, розігнавши всіх ченців, було прийнято рішення використовувати будівлю дитячим туберкульозним диспансером, однак на початку 90-х його повернули віруючим. Роздумуєте над тим, куди сходити в Молдавії? Відвідайте Кепріанський Успенський монастир, не пошкодуєте.

8. Будинок-музей Пушкіна в Кишиневі

Будинок-музей Пушкіна в Кишиневі

Будинок-музей Пушкіна в Кишиневі. Пам'ятки Молдавії розкидані по всій країні, але більша їх частина зосереджена в Кишиневі. Однією з них є будинок, в якому жив відомий поет О. С. Пушкін під час заслання. Цей період свого життя він описав у творі «Чорна шаль». Ще була поема «Кавказький полонений», яка створювалася під враженням від краси Молдавії.

Пам'ятки Молдови: що ще відвідати в Молдавії?

9. Парк «Штефан чел Маре»

Пам'ятник Стефану Великому в парку «Штефан чел Маре»

Що подивитися в Молдавії? Відвідайте найстаріший парк і не пошкодуєте. Він був споруджений ще в 1818 році, ініціатором стала дружина губернатора. На території парку розміщені і інші визначні пам'ятки Молдавії, а саме, пам'ятник Пушкіну, Штефану чел Маре, безліч красивих фонтанів, кам'яні леви. Вважається, що відвідати в Молдавії найстаріший парк Кишинева дійсно варто.

10. Сорокський фортеця

Вхід в Сорокському фортеця XV століття Adam Jones

Являє собою унікальний зразок оборонної архітектури 15 століття. Ця пам'ятка Молдавії свого часу була побудована з метою оборони гарнізону та місцевих жителів (м Сороки) від татарських навал. На фото можна відзначити, що фортеця сьогодні знаходиться в хорошому стані. Вона включає в себе 5 веж, висота стін становить 21 м, товщина - цілих 3 м. Характерним для Сорокському фортеці є схожість з тими, що є в північній Італії.

11. Винний комбінат Крікова

Інтер'єр Криковських підвалів для високопоставлених персон Hans Põldoja

Допускається думка про те, що на сьогодні він є найвідомішим заводом країни. Його унікальність полягає в виробництві шампанського з використанням технології класичної шампанізації. В офіційному описі сказано, що підприємство займається виробництвом марочних і ординарних вин. Довжина підвальних приміщень сягає 120 км, сама колекція включає в себе вже більше мільйона пляшок вина. До сих пір не знаєте, що відвідати в Молдавії? Ви можете подивитися на винний комбінат, в його підвалах зберігаються залишки знаменитої на весь світ колекції Герінга.

Офіційний сайт: http://cricovavin.md/ru/

12. Старий Орхей

Музей-заповідник Старий Орхей Serbinov Maria

Так називається повноцінний історико-археологічний комплекс. Він має багатющу історію, характеризується неймовірно красивим ландшафтом, а ще з цим місцем пов'язано безліч легенд. Відправившись в подорож, постарайтеся побачити високі вапнякові пагорби, що володіють потужною енергетикою. Їх вигляд не може не заворожувати, дивує і те, що їм більше 14 мільйонів років. Розкопки на цьому місці ведуться ще з 40-х років, сам музейний комплекс був утворений в 1968 році. Зараз ця пам'ятка Молдавії є однією з найбільш відвідуваних.

13. Винні погреби в Мілештій Мічь

Знамениті винні погреби в Мілештій Мічь

Це не тільки знаменита пам'ятка Молдавії, але ще найстаріше сховище вин на території країни. Протяжність підземного міста близько 200 км, в технологічних цілях використовуються тільки 55 км. Екскурсія по місцю включає в себе дегустацію вин. На території комплексу є, де зробити цікаві фото, наприклад, на тлі фонтанів на тему вина.

Офіційний сайт: https://www.milestii-mici.md/ru/

З готелями в Молдавії проблем немає, знайти відповідний для себе варіант можна з використанням спеціальних сервісів, типу https://www.booking.com/index.ru.html . Ну а взагалі, в Молдавії дійсно є що подивитися. Відправившись у відпустку саме в цю країну, ви не пошкодуєте. Вище наведено не повний перелік пам'яток Молдавії, більше інформації можна знайти в мережі Інтернет. Вся вона знаходиться у вільному доступі.

Що ще подивитися в Молдавії? Цікаві місця є в містах Кишинів, Бєльці, Бендери, Рибниця, Орхей, Тирасполь. Відповідально підійшовши до планування поїздки, ви забезпечите відмінний відпочинок.

Читайте також про кращі пам'ятки Румунії і надихайтеся на своє подальше подорож по Європі!

Що подивитися в Молдавії в першу чергу?
Що подивитися в Молдавії в першу чергу?
Що подивитися в Молдавії за 1 день?
Роздумуєте над тим, куди сходити в Молдавії?
Пам'ятки Молдови: що ще відвідати в Молдавії?
До сих пір не знаєте, що відвідати в Молдавії?
Що ще подивитися в Молдавії?