Реклама
Реклама
Реклама

У ЦВК заздалегідь попередили, що камери на виборах-2012 будуть ламатися

  1. Орфографічна помилка в тексті:

12 жовтня 2012 10:04 Переглядів: 12 жовтня 2012 10:04 Переглядів:   У ЦВК попередили про перебої в роботі відеокамер на виборах, фото security-info

У ЦВК попередили про перебої в роботі відеокамер на виборах, фото security-info.com.ua.

На виборчих дільницях в Україні встановлюють по дві камери відеоспостереження. як пише ТСН , Одна з них буде фіксувати процес голосування, інша - роботу дільничної комісії. Самі кабінки для голосування в кадр не потраплять, щоб не порушувати конфіденційність.

Відео з камер будуть транслювати онлайн: в мережу воно буде надходити з затримкою в кілька секунд. Система потужна і захищена, запевняють IT-фахівці. Видалити або підмінити відео хакерам не по зубах. "Для того, щоб зробити якусь атаку або несанкціоноване вторгнення, потрібно мати доступ безпосередньо до ноутбука (встановленого на ділянці)", - пояснив IT-фахівець Геннадій Нікітенко.

Читайте також: Підрахунок голосів запишуть на відео, але в інтернет не викладуть

Трансляцію в інтернет забезпечать через супутник: в зв'язок вклали половину з мільярда, виділеного на відеоспостереження. Однак ЦВК не виключає, що з трансляцією можливі перебої - адже одночасно в інтернет-ефір вийде 34 тисячі виборчих дільниць. "Виходить 64 тисячі 366 камер. Не може такого бути, щоб з усіма цими гаджетами нічого не трапиться. Звичайно ж, буде траплятися. І сигнали будуть не з усіх - це теж зрозуміло", - заявив член ЦВК Михайло Охендовський .

Прямий ефір чи ні, але в режимі запису камери повинні працювати протягом дня. Учасники виборчих перегонів, згідно із законом, можуть використовувати це відео, як доказ у суді. Тільки як саме і в який термін відеоматеріали можна витребувати - процедуру Центрвиборчком ще не встановив. Саме ЦВК буде зберігати всі відео протягом року. Чи врятує відеоспостереження від фальсифікацій: критики кажуть, питання спірне. У прямому ефірі транслюватимуть тільки голосування. А ось підрахунок бюлетенів - не для сторонніх очей. Після закриття дільниць - онлайн-трансляції припиняють, далі камери працюють тільки на запис.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У ЦВК заздалегідь попередили, що камери на виборах-2012 будуть ламатися". інші вибори 2012 дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ