Реклама
Реклама
Реклама

6 найпопулярніших звичаїв при переїзді в нову квартиру

  1. Переїзд перед повним місяцем
  2. Кот переступає поріг першим
  3. Будинок новий - домовик старий
  4. Віник за вхідними дверима
  5. Підкова як символ щастя і удачі
  6. свято новосілля

Кожному з нас коли-небудь чекає переїзд. Закінчив університет вчорашній підліток вирішує жити окремо від батьків, щоб стати більш самостійним. Молодята наполегливо працюють, щоб купити власний будинок. Про які обрядах вони не повинні забувати?

Переїзд перед повним місяцем

Переїзд потрібно планувати перед повним місяцем. Тоді в вашому новому будинку завжди буде багато світла, добра і багатства. Покладіть під килимок в передпокої три монетки. Цей обряд допоможе притягти в будинок достаток і достаток.

Кот переступає поріг першим

Поріг нового будинку першим переступити повинен ваш вихованець, бажано, кіт. Чи не женіть його в будинок, він повинен сам зробити цей крок. Бажано щоб тварина була чорного кольору. Після кота можете всією сім'єю переступати поріг нового житла.

Будинок новий - домовик старий

Не забудьте про домовика старої квартири. Адже саме він зберігав благополуччя і вогнище будинку. Домовик переїде з вами, якщо взяти старий віник в новий будинок. Якщо віника в будинку немає, перевезіть будинкового в коробці з м'якою тканиною. Поставте коробку перед від'їздом у порога на пару хвилин. Він забереться в неї і відправиться з вами в новий будинок. Коли зайдете в нову квартиру, залиште домовому шматок хліба з сіллю і чашку з молоком.

Віник за вхідними дверима

Якщо поставити віник за вхідними дверима, він захистить ваш будинок від злих духів і поганих людей. Він повинен стояти на ручці. Якщо розвісити по кутах віник сушеного звіробою, то він послужить оберегом будинку. У казахів альтернативою віника служить «адираспан». Сушений адираспан захищає будинок від хвороб і всього поганого. Раз на місяць адираспан підпалює на сковороді, і очищають димом весь будинок.

Підкова як символ щастя і удачі

Всередині будинку повісьте підкову. Це буде символом накопичення щастя. Її потрібно вішати кінцями вгору. Таким чином, вона буде накопичувати позитивну енергію.

свято новосілля

Обов'язковим ритуалом є новосілля. Запросіть родичів, близьких друзів і колег в нову квартиру. Не шкодуйте грошей на організацію свята. Гості повинні приходити з хлібом і сіллю.

Виконавши всі обряди і ритуали, можете сміливо облаштовувати нове житло!

Про які обрядах вони не повинні забувати?