Реклама
Реклама
Реклама

Наступна зупинка - «Висоцький»: коли в Єкатеринбурзі вертольоти почнуть літати, як маршрутки

Легкі одномоторні вертольоти, за правилами безпеки, в Єкатеринбурзі можуть літати тільки над заплавою річки Ісеть

У травні 2015 року мер Москви Сергій Собянін схвалив будівництво великого транспортно-пересадочного вузла на Ленінградському шосе, який буде включати в себе перший в межах МКАД вертодром на 18 вертольотів . Це викликало бурхливе схвалення у літаючого спільноти столиці і дало надію власникам інфраструктури для вертушок на подальший розвиток.

Єкатеринбург ще за два-три роки до цього теж міг пишатися своїми досягненнями в сфері цивільних польотів, а експерти називали місто третьої вертолітної столицею за кількістю злітно-посадкових майданчиків. Сьогодні з цієї позиції нас виштовхали Казань і Нижній Новгород.

Разом з цим, схоже, розвіялися і всі мрії про будівництво майданчика для приватних вертольотів на акваторії Верх-Ісетським ставка і можливий запуск майданчики на даху бізнес-центру «Висоцький» , Які могли б значно змінити місто для туристів до матчів ЧС в 2018 році.

E1.RU спробував знайти хоч промінчик надії в песимістичних прогнозах фахівців і з'ясував, у скільки обійдеться найдешевший вертоліт і його обслуговування, скільки в Єкатеринбурзі діючих вертолітних майданчиків і чому дорога на вежу «Ісеть» і хмарочос «Висоцький» приватним гелікоптер закрита.

Ціни на вертушки починаються з 600 тисяч доларів

«Уральская вертолітний компанія» працює в Єкатеринбурзі вже більше 10 років. Її послугами користуються бізнесмени, чиновники, туристи, кінематографісти, журналісти і молодята. На вибір тут кілька вертольотів - чотирьох-, п'яти- і семимісцеві. Як запевняють в компанії, в весняно-літній сезон повітряні судна завантажені максимально: багато польотів над містом, по області та вильоти до клієнтів по всій Росії.

- Вертольоти зараз користуються величезною популярністю. З часу вступу Росії в СОТ, щорічно відбувається зниження мита. З економічної точки зору, це, природно, підігріває інтерес у клієнтів. Важливо і те, що вертольотам, на відміну від літаків, не потрібно злітно-посадкова смуга і вони можуть приземлитися практично на будь-яку геоточку. Зрозуміло, що поточна фінансова ситуація трохи пригальмувала активність клієнтів, але ті, хто планував купити вертоліт, його купують, незважаючи на деякі труднощі, - зазначає директор НП «Авіакомпанія« Аеросіті », що входить до складу« Уральської вертолітної компанії », Дмитро Суботін.

Як розповідають в компанії, мінімальна ціна за простий легковий вертоліт Robinson R44 - 616 тисяч доларів. Більш серйозний газотурбінний борт R66 буде коштувати 1,3 мільйона доларів. Ціна на новий дводвигуновий вертоліт для потенційного покупця в Росії починається від 7 мільйонів євро. Обслуговування простий одномоторний вертушки буде коштувати близько 200 тисяч рублів на рік. Короткострокова оренда - від 35 до 100 тисяч рублів за годину. На цьому, власне, весь позитив закінчується і починаються розмови про відсутність злітно-посадкових майданчиків в столиці Уралу.

На цьому, власне, весь позитив закінчується і починаються розмови про відсутність злітно-посадкових майданчиків в столиці Уралу

Одномоторним вертольотам дозволено літати тільки над Ісет. У разі аварії посадити вертушку на одному двигуні далеко від людей і будинків практично неможливо. Двомоторні протримаються в повітрі довше і зможуть уникнути зіткнення із землею в місті. Але і коштують набагато дорожче

Зручно сісти можна тільки на території «Єкатеринбург-ЕКСПО» та в Кольцово

Як розповідають експерти, вертоліт на те і вертоліт, щоб вертикально приземлитися там, де це необхідно. Однак розвивати приватну вертолітний авіацію можна тільки при наявності ліцензованих Росавіації майданчиків. Таких в Єкатеринбурзі не набирається і п'яти. Справжнісінька і правильна, природно, знаходиться в аеропорту Кольцово, в 2015 році її модернізували, збільшивши пропускну здатність для вертольотів.

- В середньому в Кольцово щомісячно виконується близько 130 вертолітних злітно-посадкових операцій, і їх кількість постійно зростає. Приблизно половина з них - це приватна авіація. У 2015 році в Кольцово були організовані дві окремі майданчики для зльоту і посадки вертольотів в світлий час доби. Раніше вони злітали з злітно-посадкової смуги, як і літаки. Це дозволило спростити траєкторію зльоту і посадки вертольотів і збільшити пропускну здатність летовища, - розповів E1.RU керівник прес-служби аеропорту Кольцово Дмитро Тюхтін.

Інша майданчик, трохи ближче до міста, розташувалася поруч з виставочніком на Експо-бульварі в надії, що туди будуть прилітати делегації бізнесменів і чиновників, наприклад, на Іннопром. Ще одна неофіційна геоточка для пілотів вертушок знаходиться на Широкій Річці, на території Центру медицини катастроф. Але вона не сертифікована і в основному використовується самими медиками. За Катеринбургу - все! Найближча майданчик розташувалася в Первоуральске. Там знаходиться авіаційно-технічна база «Уральської вертолітної компанії», яку дуже часто використовують транзитні судна.

Там знаходиться авіаційно-технічна база «Уральської вертолітної компанії», яку дуже часто використовують транзитні судна

Діючі злітно-посадочні майданчики в Єкатеринбурзі і Первоуральске, на які потенційно можуть приземлитися приватні вертольоти

Ще однією точкою, де могли приймати вертольоти в 2010 році, став готель Ramada, однак через те, що повітряні судна змушені були сідати прямо на автомобільну парковку, Мінтранснадзор відрадив їй користуватися. Але звучало красиво - перший і єдиний в Росії готельний комплекс зі своєю вертолітним майданчиком.

Не можна сідати приватним вертольотам і в аеропорту «Уктус»: там тільки військові та інші спецбортом. Також не вийде скористатися майданчиком у полігону «Старатель» в Нижньому Тагілі. Польоти над цією зоною взагалі заборонені, а приземлятися тільки за особливим розпорядженням можуть важливі гості виставки Russia Arms Expo. Чи не вийде, нарешті, посадити вертоліт і на даху бізнес-центру «Висоцький» і вежі «Ісеть». Узгодити посадки на першому за межами Москви хмарочосі зараз не менш складно, ніж побудувати сам «Висоцький». Потрібно пройти десятки узгоджень федеральних відомств, а цим може займатися тільки вкрай зацікавлена ​​людина. Наприклад, власник бізнес-центру Андрій Гаврилівський. але йому було не до цього . У вежі «Ісеть», яку зараз готує до здачі «УГМК Холдинг», можливість посадки приватних вертольотів взагалі не передбачена.

- У вежі «Ісеть» будуть створені умови для роботи санітарної авіації, тобто в разі потреби вертоліт екстрених служб зможе оперативно транспортувати людину, яка потребує допомоги, проте майданчик на даху хмарочоса не передбачає посадку авіації, в тому числі і ділової, вона є майданчиком для спуску рятувальної кабіни з вертольота для порятунку людей, - розповіли E1.RU в прес-службі «УГМК-Холдингу».

У челябінського губернатора Михайла Юревича був куплений за рахунок бюджету вертоліт Bell-429 за 289 мільйонів рублів. Євген Куйвашев (на фото) періодично літає на орендованих легких вертольотах , Але і це викликає активну критику. Один з останніх його польотів до Таліци і назад обійшовся в 360 тисяч рублів

Гості губернатора могли б приземлятися прямо на Исети поруч з будинком Севастьянова

Окрема віха у розвитку вертолітних польотів в Єкатеринбурзі - ідея про будівництво злітно-посадкового майданчика прямо на акваторії Верх-Ісетським ставка. За задумом, це мав бути понтон, на який могли б сідати вертушки гостей міста, які прагнуть в гості до резиденції губернатора або повпреда. Ідею чиновникам мерії запропонували розглянути кілька років тому. Але проект як і раніше нічим не увінчався.

- У містобудівних планах були вертолітні майданчики, необхідні для потреб Центру медицини катастроф. І ми їх мали в місті. Одна була в районі дитячої лікарні на візі, наприклад. А представники бізнесу зверталися з таким питанням тільки один раз. Був запит зробити вертолітний майданчик на понтонах на акваторії Верх-Ісетським ставка. І ми її навіть погодили, але далі справа не пішла, - розповів E1.RU голова містобудівної ради Єкатеринбурга Михайло Вяткін.

Приватні гелікоптери будуть активно літати над Єкатеринбургом років через десять

Деякі фахівці найближчі перспективи розвитку вертолітних польотів в Єкатеринбурзі оцінюють песимістично. При цьому впевнені, що через пару п'ятирічок над столицею Уралу приватні пасажирські вертольоти почнуть курсувати активно, з'являться сертифіковані майданчики і конкуренція. А коли це стане потрібно великим чиновникам, інфраструктура з'явиться сама собою.

І якщо для москвичів вертушки з бізнесменами над містом уже цілком звичайне явище, то для Єкатеринбурга найближчих п'яти-семи років проліт військових і рятувальних бортів так і буде залишатися унікальним явищем, яке городяни активно зніматимуть на телефони і викладати у себе в соцмережах.

- Бум ділової авіації був в 2012 році. Тоді великий бізнес активно купував вертольоти і літаки. Це було пов'язано і з загальним економічним зростанням, в тому числі. Але в Росії, як і в багатьох інших процесах, розвиток цього виду авіації відбувалося дуже сумбурно і швидкоплинно, що, звичайно, позначилося на безпеці і вилилося у велику кількість аварій. У найближчі 10 років в Єкатеринбурзі точно не буде розвитку цього виду авіації: вертольоти дуже дорогі, і продажу в порівнянні з літаками набагато нижче, майданчиків нормальних немає. А ось вже потім, коли Єкатеринбург потоне в пробках так само, як Москва, вертолітні польоти почнуть розвиватися вже вимушено. Щоб зрозуміти, про що я, побудуйте графіки зростання кількості автомобілів в Москві і графік продажів вертольотів. А поки бізнесмени прилітають в Кольцово, сідають в машину і їдуть до себе на дачу, - поділився своєю думкою з E1.RU один з колишніх керівників аеропорту «Кольцово».

Текст: Олексій МЕРКУЛОВ
Фото: Асоціація вертолітної індустрії / helicopter.su, Андрій Альшевскіх / alshevskix.livejournal.com
Інфографіка: Ілля ДАВИДОВ / E1.RU
Відео: Андрій КАЗАНЦЕВ, Руслан Шарафутдинов / E1.RU