Реклама
Реклама
Реклама

Вертикальний ліс в центрі Мілана "виросте" в 2012 році

Створено 15.10.2011 11:56: Ірина Ковальова

Ми любимо бувати   за містом   , Абстрагуючись від бетонної життя в мегаполісі, шуму доріг і вихлопних газів машин Ми любимо бувати за містом , Абстрагуючись від бетонної життя в мегаполісі, шуму доріг і вихлопних газів машин. Тиша, спокій і чисте повітря, а головне - всюдисуща зелень, яка не тільки радує око, але і забезпечує цей найчистіше повітря. Що там вже казати про сьогодення ліс. Ліс - це воістину велична конструкція, реальне втілення лона природи, де немає нічого людського. Але що б ви відповіли на ідею про зведення лісу посеред вулиць міста? Італійські архітектори скоро порадують нас таким дивом.

Схожі проекти вже висувалися в вигляді вертикальних ферм , Але на цей раз архітектори з Італії почали будівництво в центрі Мілана двох житлових будинків, які, судячи з усього, стануть першими в світі хмарочосами, з усіх боків засадженими зеленими деревами.

Bosco Verticale або «Вертикальний ліс» - це новий проект італійського архітектора Стефано Боері і його команди. Проект являє собою пару житлових будинків, на всіх поверхах яких будуть щільно висаджені дерева різного «колібрі» - від 3 до 6 метрів. Крім дерев на поверхах будуть висаджені різні чагарники, квіти і трава.

Будинки будуть різної висоти. Найвище, Torre E, виросте аж на 104 метра і налічуватиме 24 поверхи, а його «брат», Torre D, буде висотою 78 метрів. Крім житлових приміщень в «Вертикальному лісі» планується відкриття ресторанів, фітнес-центрів і паркінгів.

Творці незвичайних хмарочосів пішли далі простого озеленення своїх будинків. «Вертикальний ліс» буде зеленим не тільки зовні, але і в плані екологічної безпеки. Вежі будуть обладнані сонячними панелями і вітровими електростанціями , Які будуть забезпечувати жителів електрикою. Також планується створення прогресивної системи вентиляції і всіляких механізмів рециркуляції, таких як повторне використання дощової води. В системах освітлення та опалення будуть використані енергозберігаючі технології.

Будівництво будівель стартувало ще в 2007 році, але вже в 2012 році планується здача проекту в експлуатацію. Відомо, що бюджет проекту склав 65 мільйонів євро, але якими будуть ціни на квартири в цьому чудо-будинку, поки невідомо. Цілком ймовірно, що така «Зелена» квартира в центрі Мілана обійдеться досить дорого, і таку ціну навряд чи зможе заплатити звичайна людина. Але ж приємно знати, що, здавалося б, таке просте і в той же час дуже витончена і екологічна ідея стала реальністю, причому в житловому секторі.

Залишається тільки чекати закінчення будівництва, щоб хоча б одним оком подивитися на цю будівлю майбутнього. Адже подібні житлові комплекси дійсно схожі на житло майбутнього за всіма своїми параметрами. Можна тільки сісти і помріяти, що через 20-30 років вулиці всіх міст будуть забудовані лише такими зданіямі- лісами , На яких співають птахи, дзижчать бджоли і стрекочуть коники. Ідилічна утопія? Не забувайте, в Мілані два таких будинки вже майже готові.

джерело: inhabitat , stefanoboeriarchitetti

Але що б ви відповіли на ідею про зведення лісу посеред вулиць міста?
Ідилічна утопія?