Реклама
Реклама
Реклама

Вертикальні радіатори опалення - не тільки відмінний обігрів, а й оригінальне доповнення до дизайну інтер'єру

  1. Параметри вертикальних теплообмінників
  2. Дизайн вертикальних радіаторів

Для забезпечення комфорту в своєму житлі на період зимових морозів і осінньої сльоти відмінним рішенням є установка системи опалення. Вертикальні теплообмінники не тільки забезпечать тепло і затишок, але й можуть стати оригінальним доповненням до декору приміщення.

Коли особливості будинку або планування квартири не дозволяють встановити звичайні теплообмінники, на допомогу прийдуть вертикальні дизайнерські радіатори . В першу чергу необхідно визначитися, чи підходить такий вид теплообмінників для конкретного будинку.

Обігрів будинку є найбільш витратною, у фінансовому сенсі, що становить ремонту. Найчастіше в установці системи обігріву викликають певні складності оформлення кімнат або планування всієї квартири. Для того щоб не маскувати теплообмінники за декоративними панелями, або не ускладнювати план прокладки труб для обігріву, знадобляться вертикальні теплообмінники.
Обігрів будинку є найбільш витратною, у фінансовому сенсі, що становить ремонту

Параметри вертикальних теплообмінників

Вимоги, що висуваються до вертикальних теплообмінників, збігаються з вимогами, висунутими до стандартних батарей. До таких вимог належать: потужність, потрібна для обігріву конкретного приміщення; тиск при роботі 6-10 бар; Пресове тиск 9-15 бар. У продажу є трубчасті і панельні споруди, які підходять для різних типів під'єднання (нижня, діагональне і бічне). Висота теплообмінників варіюється від 0,9 до 6 метрів.

Зазвичай такі радіатори доставляються за індивідуальним замовленням. Залежно від країни-виробника, час для доставки складе від трьох до п'яти тижнів. Ціна вертикальних теплообмінників складає від 500 гривень, для стандартних, і до 1000 гривень за дизайнерські зразки. Лідерами по виготовленню та реалізації вертикальних опалювальних батарей є Австрія, Фінляндія та Італія.

Дизайн вертикальних радіаторів

Вертикальні теплообмінники чудово підходять в якості складової частини декору дизайну. Виробляються екземпляри з матовою і глянсовою стали з різнобарвним пластиковим покриттям, що мають різну форму. Бувають прямокутні, хвилеподібні, паралельні секції, або, зміщені під різними кутами.

Багато виробників додають оформлення таке ж значення, як і технічним параметрам. Це і пояснює неповторний зовнішній вигляд більшості моделей теплообмінників. Вертикальні теплообмінники, за бажанням, можна встановити горизонтально або на середині стіни.

Вертикальні опалювальні батареї зручно використовувати в приміщеннях з вікнами до підлоги, з великою квадратурою або з стелями вище трьох метрів. Вертикальні теплообмінники відмінно підходять для нестандартних систем обігріву. Вертикальні опалювальні батареї дозволять з максимальною користю використовувати кути, простору між вікнами, вузькі простінки. Крім стандартних показників габаритів виробники пропонують екземпляри вертикальних теплообмінників під замовлення клієнта. Нестандартні моделі можна застосовувати для секційних і трубчастих опалювальних теплообмінників.

Нестандартні моделі теплообмінників не вимагають особливих навичок для складання, найкраще вони встановлюються на зовнішніх стінах. При встановленні теплообмінників на перегородках необхідно збільшити силу обігріву на 20%. Якщо використовується збільшення сили обігріву, то потрібно подумати про додаткове зволоження повітря в приміщенні.

В сучасні інтер'єри відмінно вписуються вертикалі органів