Реклама
Реклама
Реклама

День сім'ї, любові і вірності: свято щирих, добрих почуттів і найголовніших цінностей

Члени ОП РФ привітали росіян і нагадали про необхідність підтримки сім'ї на державному рівні

День сім'ї, любові і вірності припадає на 8 липня. Це день пам'яті святих Петра і Февронії, покровителів сім'ї та шлюбу, які стали в православному російській свідомості зразком подружньої вірності, взаємної любові та сімейного щастя.
Щорічно в цей день у всіх суб'єктах Російської Федерації проводяться масові сімейні та дитячі свята, фестивалі, концертні та конкурсні програми. Суспільне визнання і вдячність отримують сім'ї, засновані на працьовитість і вірності.
Члени Громадської палати РФ вітають всіх росіян і відзначають важливість і значимість сімейного свята.
День сім'ї, любові і вірності припадає на 8 липня Олександр Ткаченко , Голова Комісії з питань благодійності, цивільному просвіті та соціальної відповідальності:
«Друзі, я вітаю Вас з Днем сім'ї, любові і вірності! Православні люди згадують історію святих Петра і Февронії, любов яких подолала всі земні обставини і не дала їм розлучитися після смерті.
Але це не тільки православне свято. У цей день ми говоримо про найголовніші для будь-якої людини цінностях, які лежать в основі всього нашого життя. Адже Любов - це і є життя.
Я бажаю вам, щоб любов'ю був наповнений кожен день вашого життя, будь-яку справу робилося б з любов'ю і кожне сказане вами слово вимовлялося б з любов'ю.
Я бажаю вам, щоб люди, що йдуть по життю поруч з вами, щиро поділяли вашу радість і ставали частиною вашого успіху. Нехай сім'я буде опорою, яка підтримає, коли потрібна допомога, і порадіє разом з вами досягнень і перемог.
У цей день прийнято вітати близьких і дарувати польові квіти і невеликі подарунки, що символізують щирі і добрі почуття.
Бажаю вам щирості, відкритості, доброти і розуміння у відносинах з близькими. Нехай любов і вірність будуть незмінною частиною вашого життя! »
Олена Альшанський , Заступник голови Комісії Громадської палати РФ з підтримки сім'ї, материнства і дитинства:
«Мені здається дуже важливим те, що у нас є не тільки День матері, День батька, День захисту дітей, але ще і День сім'ї, любові і вірності. Звичайно, для нашої країни це нове свято, але в останні роки він поступово приживається. Приходить розуміння того, що таке об'єднання людей дуже значимо, важливо і потребує особливого захисту і допомоги. Дуже важливо, що люди можуть бути один з одним і можуть бути один одному підтримкою.
На мій погляд, це дуже важливий привід звернути увагу на те, які заходи наша держава повинна приймати для того, щоб підтримувати сім'ю не тільки красивими словами і привітаннями в День сім'ї, але в першу чергу реальними заходами підтримки. Адже сім'я сьогодні недостатньо захищена і з законодавчої, і з інфраструктурної точки зору. І в цьому сенсі для нас цей день повинен бути нагадуванням, щоб ми побачили, які в нашому регіоні і в нашій країні реалізуються заходи для того, щоб люди були дійсно готові створювати сім'ї і спільно виховувати дітей.
У нас на сьогоднішній день більше 60 відсотків сімей, що живуть за межею бідності, - це сім'ї з дітьми. Це говорить про те, що, створюючи сім'ю і народжуючи дітей, люди дуже часто втрачають в доходах і виявляються за тією самою межею. Для нас дуже важливо, щоб цей день став не тільки тим днем, коли ми говоримо якісь красиві слова і показуємо ідеальні картинки. Адже сім'ї бувають дуже різні, і зовсім неідеальні, і неповні, і далеко не завжди вони виглядають так, як на цих картинках. Але підтримка людей, які живуть разом або виховують дітей, повинна бути головною державною політикою, тому що для дитини сім'я - це найправильніше і потрібне місце, запорука того, що людина виросте і реалізує весь свій потенціал.
Я сподіваюся, що в День сім'ї щороку у нас буде проводитися аналіз того, що робиться сьогодні для підтримки сім'ї, яких заходів недостатньо. Роботи ще дуже багато ».
Сергій Рибальченко , Заступник голови Комісії з підтримки сім'ї, материнства і дитинства:
«У цьому році свята День сім'ї, любові і вірності виповнюється 10 років.
Зараз згадується, скільки скептиків було у цій благородній ініціативи, скільки побоювань, що свято може обрости офіціозом, стати чимось штучно привнесеним в народне життя, що потрібні інші приклади для наслідування.
Але минув час, і побоювання не виправдалися. День сім'ї, любові і вірності міцно увійшов до календаря народних традицій. І з кожним роком градус сприйняття зростає! Сьогодні вже здається, що цей день завжди особливо відзначали, завжди шанували пам'ять благовірних Петра і Февронії, духовний союз, в якому вони жили і живуть донині, завжди зверталися за їх підтримкою. І це найкраще свідчення, що подібні ініціативи потрібні людям.
Духовне життя сім'ї, її благополуччя залежить в першу чергу не від матеріальних чинників. Тому хочеться побажати напередодні вже традиційного свята всім сім'ям жити в мирі, любові та злагоді. Любити, прощати і бути вірними в цьому постійному прагненні.
День сім'ї, любові і вірності також потрібен і суспільству, щоб знаходити і відзначати справжні приклади духовних сімейних традицій, виховання дітей. Тому що тільки на гідних прикладах можна створювати майбутнє.
Сьогодні ми переживаємо демографічну кризу, яка міцно пов'язаний з кризою інституту сім'ї. Покоління 20-річних в два рази менше покоління 30-річних. А саме двадцятирічні зараз будуть будувати сім'ї, економіку і майбутнє країни. Чи не буде проблем в їх сім'ях - не буде проблем в державі, ні демографічних, ні соціальних, ні економічних. І навпаки, чим більше буде проблем, тим більше примарним буде наше спільне майбутнє. Тому благополуччя сім'ї у всіх сенсах має стати основою державної політики, головним орієнтиром для розроблюваних зараз національних проектів і програм ».
Олена Суторміна , Голова Комісії з розвитку громадської дипломатії, гуманітарного співробітництва та збереженню традиційних цінностей:
«Це свято сягає корінням у багатовікову російську історію, це наш традиційний свято, що прославляє сімейні цінності, цінність любові і вірності.
Останнім часом цього свята приділяють багато уваги і їм все більше і більше цікавляться люди, яким близька ідея цієї події, які з повагою ставляться до цих цінностей, до підвалин шлюбу і розуміють всю важливість сім'ї як соціального інституту для суспільства.
Те, що з кожним роком шириться число учасників цього свята, говорить про те, що Росія дійсно йде своїм шляхом, не змінюючи традиційних цінностей, незважаючи на нападки Заходу і пропаганду інших, чужих нам цінностей ».
Еліна Жгутова , Член Комісії з підтримки сім'ї, материнства і дитинства:
«Добре, що Росія повернулася до своїх витоків, до святкування Дня сім'ї любові і вірності. Добре, що це пов'язане з православним святом пам'яті святих Петра і Февронії Муромських. Це означає, що ми повертаємося до своїх етнологічний коріння. Ми пам'ятаємо і шануємо свої традиції, ми намагаємося їх втілювати в життя. Сім'я, любов вірність - це все наші символи, споконвічно російські поняття. Вони властиві будь-якого народу, але в Росії це більшою мірою виражено, тому що тут основною релігією є православ'я. Православ'я - це найтвердіша релігія в плані сімейних традиційних цінностей. Ми бачимо, що на Заході відбувається розмивання цих цінностей, а наша Батьківщина досі стоїть на цих непорушних поняттях.
Не хотілося б, щоб здатність прожити, як наші діди і прадіди, все життя в одному шлюбі, з великою кількістю дітей перетворювалася в музейну традицію. Ми повинні це втілювати в сьогоднішньому дні, у своєму житті, а не почуття це як музейну цінність, реліквію. Це повинна бути жива традиція, якої ми дотримуємося ».

Юлія Зимова   , Заступник голови Комісії ГП РФ з підтримки сім'ї, материнства і дитинства:   «Ми бажаємо всім сім'ям, щоб вони були щасливі, щоб вони ніколи не розлучалися Юлія Зимова , Заступник голови Комісії ГП РФ з підтримки сім'ї, материнства і дитинства:
«Ми бажаємо всім сім'ям, щоб вони були щасливі, щоб вони ніколи не розлучалися! Сім'я - це основа нашої держави, і традиційні сімейні цінності потрібно берегти і зберігати. Росія здавна славиться багатодітними сім'ями, її не можна уявити без великих міцних сімей. Нам треба докласти всіх зусиль, щоб цього не втратити. Сім'я - це основа основ! ».