Реклама
Реклама
Реклама

Росимущество / Прес-служба - Федеральне агентство з управління державним майном

В рамках проведення дня прийому громадян заступник Міністра економічного розвитку РФ - керівник Росимущества Ольга Дергунова зустрілася з депутатом Законодавчих зборів Вологодської області Мариною Денисової.

На зустрічі було розглянуто питання подальших шляхів розвитку навчально-дослідного молочного заводу ВГМХА ім. Н.В. Верещагіна.

Марина Денисова висловила від імені громадськості Вологодської області стурбованість ситуацією, що склалася навколо заводу в зв'язку з планами по його приватизації. Вона передала копії адресованих Президенту Російської Федерації звернень громадян за збереження і розвиток підприємства на 367 аркушах.

В ході зустрічі керівник Росимущества роз'яснила позицію відомства щодо організації продажу пакета акцій підприємства. Для надання додаткової інформації з даного питання на зустріч були запрошені статс-секретар - заступник Міністра сільського господарства РФ Вікторія Абрамченко, директор Департаменту аграрної політики, майнових відносин та держвласності Міністерства сільського господарства РФ Надія Самойлова та начальник Управління інвестиційних відносин Росимущества Михайло Степанов.

У зв'язку з широким суспільним резонансом, викликаним приватизацією молочного заводу без гарантій збереження напрямків і профілю підприємства, 17 лютого 2016 року уряд Російської Федерації скасував торги по продаже100% акцій АТ «УОМЗ» ВГМХА »і доручив Росимуществу розробити пропозиції щодо підготовки приватизаційної угоди щодо молочного заводу ім. Н.В. Верещагіна.

В рамках доручення Росимущество запропонувало провести приватизацію із залученням інвестиційного консультанта відповідно до Федерального закону від 21.12.2001 № 178 - ФЗ «Про приватизацію державного та муніципального майна». У цьому випадку структура і умови приватизаційної угоди опрацьовуються Інвестконсультант і затверджуються Кабінетом Міністрів України. Крім того, допускається як встановлення вимог до потенційних інвесторів, так і встановлення зобов'язань інвесторів в постприватизаційний період. Дана пропозиція також була схвалена Міністерством сільського господарства РФ.

Уряд РФ підтримав пропозицію Росмайна і прийняло рішення здійснити відчуження акцій із залученням інвестиційного консультанта.

В даний час відповідно до доручення Кабінету Міністрів України від 12 лютого 2016 р № АД-П13-729 і наказом Мінекономрозвитку Росії від 29 квітня 2011 № 205 «Про заходи щодо реалізації в Мінекономрозвитку Росії розпорядження Уряду Російської Федерації від 25 жовтня 2010 м № 1874 р »проводяться заходи щодо добору інвестиційного консультанта для організації від імені Російської Федерації відчуження до 100% статутного капіталу АТ« Навчально-дослідний молочний завод »ВГМХА ім. Н.В. Верещагіна »і здійснення функцій продавця.

На думку Ольги Дергунової, у випадку з ОА «УОМЗ» ВГМХА »вкрай важливо з боку держави в особі Вологодської області забезпечити збереження інвестором профільності активу і не допустити закриття ряду постачають сировину ОА« УОМЗ »ВГМХА» молочних ферм регіону. Для цього покупець повинен одночасно з договором купівлі-продажу підписати договір дарування однієї акції товариства у власність суб'єкта РФ і укласти акціонерну угоду з державою, що містить соціальні зобов'язання на постприватизаційний період.

Керівник Росмайна Ольга Дергунова нагадала, що аналогічні умови реалізації держвласності були успішно застосовані в процесі приватизації акцій ВАТ «Архангельський траловий флот» в 2013 році, коли покупець активу прийняв на себе ряд соціальних зобов'язань і безоплатно передав уряду Архангельської області одну акцію. Такий захід дозволила забезпечити баланс інтересів інвестора і регіональної влади.

На завершення зустрічі депутат Марина Денисова висловила задоволеність роботою Ради директорів (далі- СД) і менеджменту заводу і просила зробити майбутнє засідання СД і річні збори акціонерів максимально відкритим для інформування громадян про позитивні фінансові результати роботи АТ «УОМЗ» ВГМХА »за 2015 рік.

Марина Денисова також подякувала Ользі Дергунову за конструктивний підхід і виявлену зацікавленість у співпраці з Вологодської областю в рішенні долі молочного заводу ім. Н.В. Верещагіна.

Навчально-дослідний молочний завод - одне з провідних молокопереробних підприємств Вологодської області, що володіє модернізованим обладнанням. Асортиментна політика підприємства орієнтована на випуск національних молочних продуктів за класичними технологіями. Основним профільним продуктом є вершкове масло. Навчально-дослідний молочний завод є власником свідоцтва №1 на право користування найменуванням місця походження товару «Вологодське масло».

100% акцій ВАТ «Навчально-дослідний молочний завод Вологодської державної молочно-господарської академії» знаходиться у власності Російської Федерації. Відповідно до Указу Президента РФ від 07.05.2012 № 596 та розпорядженням Уряду РФ від 01.07.2013 № 1111-р пакет акцій підлягає приватизації.