Реклама
Реклама
Реклама

Яких фахівців чекають у Великобританії

  1. 10 найбільш затребуваних професій UK
  2. 2. Приватні підприємці
  3. 3. Вчителі середньої школи
  4. 4. Медсестри
  5. 5. Няні та прибиральниці
  6. 6. Фінансисти
  7. 7. Сантехніки
  8. 8. Будівельники
  9. 9. Менеджери з продажу
  10. 10. Інженери
  11. 10 найменш затребуваних фахівців UK
  12. 2. Бухгалтери без британської кваліфікації
  13. 3. Держслужбовці
  14. 4. Лікарі з іноземною освітою і досвідом
  15. 5. Журналісти та гуманітарні професії
  16. 6. Фотографи-аматори
  17. 7. Актори
  18. 8. малокваліфікованих персонал
  19. 9. Дизайнери
  20. 10. Молодші фахівці в офісі

Багатьох людей, які вирішили переїхати до Великобританії, в першу чергу цікавить можливість знайти гідне робоче місце. Тому важливо знати, яких фахівців тут чекає маса вакансій, а яким буде рекомендована в UK перекваліфікація.

Ми розглянемо в цій збірці найбільш затребувані професії, а також наведемо перелік напрямків, в яких знайти місце роботи буде не так легко.

10 найбільш затребуваних професій UK

1. IT-фахівці

Спеціаліст з хорошим знанням мов програмування без проблем знайде роботу в UK. Багато програмістів з країн СНД працюють в британських IT-фірмах. В середньому зарплата в ніші IT Specialist в становить в країні £ 35 000 на рік.

2. Приватні підприємці

Великобританія зацікавлена ​​в підприємців, які можуть забезпечити приплив інвестицій і створять нові робочі місця. Для них була створена особлива категорія віз. У свою чергу бізнесмени, які вирішили відкрити тут фірму, знаходять тут масу переваг: простоту оформлення і ведення бізнесу, відсутність корупції і прозорість податкової системи. Для ділових людей - це відмінний шанс вийти на новий рівень.

3. Вчителі середньої школи

Виявляється, в британських містах і селах не вистачає шкільних вчителів. Викладачі математики, хімії та фізики навіть увійшли в (список дефіцитних професій). Влаштуватися на роботу без британського диплома проблематично, але можна пройти перекваліфікацію або курси, щоб доповнити свій диплом місцевої скоринкою. А вже вчорашніх студентів британських вузів візьмуть без питань. Мінімальна зарплата кваліфікованих вчителів-іноземців залишає близько £ 21000-22000 на рік.

4. Медсестри

У британській системі охорони здоров'я NHS відкрито чимало вакансій для фахівців різних медичних напрямків. І найбільше відзначається нестача в медсестер, які навіть включені в список дефіцитних професій. Медсестрам постійно індексують зарплати, в результаті середня ставка за годину перевищує £ 13, але персоналу не вистачає. Тому держава підтримує фахівців з інших країн, що бажають працювати в місцевих клініках.

5. Няні та прибиральниці

Дані працівники не можуть отримати робочу візу, так як заявлений рівень професії не повинен бути нижче Level 6 в довіднику кваліфікацій. Але якщо з проживанням проблем немає, кваліфіковані прибиральниці і няні знайдуть роботу майже відразу. До речі, в Лондоні мінімальна ставка няні становитиме £ 10 за годину, а прибиральниці - £ 8-10. Працьовиті і відповідальні працівники високо цінуються, а рекомендації допомагають обзавестися постійними клієнтами.

6. Фінансисти

Фахівці фінансової сфери мають високі шанси на працевлаштування, а професіонали з британським дипломом вважаються в UK вельми цінними фахівцями. Ці посади добре оплачуються: в середньому зарплата фінансового аналітика тут становить близько £ 33 тисяч, а фінансовий топ-менеджер може отримувати від £ 100 тисяч і вище.

7. Сантехніки

В UK зафіксована також нестача у фахівцях-сантехніків. Британці відзначають, що хорошого майстра, який полагодить бойлер, прочистить каналізацію і налагодить інше обладнання знайти непросто. Так що слюсарі з золотими руками тут вельми забезпечені люди. Професіоналів тут чекають хороші умови.

Професіоналів тут чекають хороші умови

.

8. Будівельники

За досвідченими і кваліфікованими майстрами-будівельниками полюють тут, як то кажуть, днем ​​з вогнем. Багатьом британцям довелося зіткнутися з неякісною роботою і невиконанням термінів. Тому хороших будівельників тут очікують рекомендації і велика клієнтура. Однак просто так приїхати і підробити не вийде, але якщо ви будете перебувати в країні легально шанси знайти стабільний заробіток досить великі.

9. Менеджери з продажу

Талановиті менеджери завжди знайдуть роботу у Великобританії. Сайти job search заповнені вакансіями в сфері продажів. Уміння грамотно продати товар завжди затребуване, так як конкуренція на місцевих ринках висока. Звичайно, тут потрібно знання англійської мови на гідному рівні. Фахівці можуть розраховувати на £ 35 тисяч в рік, а також різні бонуси і відсотки. А безцінний досвід, отриманий в британських фірмах знадобиться вам в будь-якій країні.

10. Інженери

Інженери, які спеціалізуються в галузі цивільного будівництва, газової і нафтової промисловості теж потрапили в shortage occupation list. Професіонали в цій сфері отримують близько £ 29000-30000 на рік. При цьому британський диплом не обов'язковий: тут приймають на роботу кваліфікованих працівників з різних країн, у тому числі СНД. До речі, фахівець з технічною освітою, який бажає переїхати в UK, може навіть знайти роботодавця, який стане спонсором.

10 найменш затребуваних фахівців UK

1. Юристи без британського диплома

Юристи без британського диплома не зможуть знайти роботу в UK. Але фахівці юриспруденції можна отримати ступінь Master of Laws в британському вузі і тоді ситуація докорінно зміниться. Зрозуміло, потрібно високий рівень знання мови.

2. Бухгалтери без британської кваліфікації

Тут ситуація аналогічна. Фахівці в сфері accounting зіткнутися з труднощами в пошуку роботи. Тому вихід такий же - пройти курс перекваліфікації та отримати диплом UK. Надалі все буде залежати від наполегливості і навичок кандидата на посаду.

3. Держслужбовці

Чиновники-іноземці не можуть претендувати в UK на рівноцінну посаду. Виходом знову ж буде перекваліфікація. Хоча варто відзначити, що на вакансії молодших спеціалістів з невисокою зарплатою іноземців беруть досить охоче. Але тут важливою умовою є знання мови на рівні is a must.

4. Лікарі з іноземною освітою і досвідом

З одного боку, лікарі в Великобританії затребувані, але фахівцям з інших країн доведеться витратити певний час на підтвердження кваліфікації та оформлення ліцензій. У сфері охорони здоров'я також завжди вимагають знання англійської мови на високому рівні.

5. Журналісти та гуманітарні професії

У британських ЗМІ проходять співбесіду фахівці, які володіють англійською мовою бездоганно. І якщо ви не закінчували школу і вуз в UK, вам буде складно досягти рівня носія мови. А можливість пристрою в виданнях з рідною мовою вкрай обмежені. Але чимало фахівців все ж знаходять свою нішу на фріланс-просторах: пишуть статті, займаються перекладами.

6. Фотографи-аматори

Любителів-фотографів в країні не перелічити. І тільки справжні майстри своєї справи можуть претендувати на гідний заробіток в провідних виданнях і фотоательє Великобританії. Однак кожен може спробувати попередньо свої сили на численних сайтах, де нерідко пробивають собі дорогу талановиті аматори.

7. Актори

Звичайно, талановиту акторську гру оцінять в будь-якій країні. Але з працевлаштуванням можуть бути проблеми у акторів, які не володіють англійською на належному рівні. Вихід для таких фахівців - театри, де ставлять вистави на їхній рідній мові.

8. малокваліфікованих персонал

Касири, офіціанти, продавці в торгових точках відчують велику конкуренцію. Британський ринок праці рясніє здобувачами вакансій без освіти. Люди готові працювати 6-7 фунтів на годину. Вакансії швидко розбирають приїжджі з країн ЄС і Британської Співдружності, які отримали паспорт.

9. Дизайнери

Британські вузи щорічно випускають на ринок праці тисячі новоспечених талановитих фахівців. Для отримання престижного диплома в UK приїжджають найкращі випускники шкіл з усього світу. Тому конкуренція часом зашкалює. Але не варто забувати про конкурси в сфері стартапів. Це хороший шанс.

10. Молодші фахівці в офісі

Секретарі та схожі фахівці зіткнуться в UK з високою конкуренцією. Вихідці з країн ЄС і Британської Співдружності, постійно претендують на такі вакансії, а серед них більшість претендентів вільно володіють англійською, що є великим плюсом у боротьбі за вакансію.

Звичайно, дана інформація, не повинна змінити планів цілеспрямованих фахівців з менш затребуваних сфер. Адже при бажанні і старанності кожен має шанс знайти роботу в Великобританії.