Реклама
Реклама
Реклама

Новий вектор: коли прийде метро в Тіна

  1. Метро в Тіна
  2. Дороги в Тіна
  3. Розвиток метро в Москві

Фото: комплекс містобудівної політики і будівництва міста Москви

У столиці триває активне будівництво нових станцій метро. Великий акцент столична влада роблять на зведенні нових станцій в Тіна . У найближчі роки жителі Троїцького і Новомосковського округів отримають три лінії метро - Сокольницької, Калінінський-солнцевські і Комунарського.

Метро в Тіна

Метро рухається в сторону Комунарка. Будівництво там йде повним ходом, і влада розраховує закінчити основний обсяг робіт вже в грудні. В результаті прямий доступ до самого швидкому та зручному міському транспорту отримають жителі Комунарка, і для сотень тисяч жителів Тіна стане зручніше і швидше добиратися до метро.

Будівництво ділянки "Саларьево" - "Столбово" Сокольницької лінії метро почалося в лютому. Особливість ділянки в проходженні здебільшого траси в наземному виконанні в створі автомагістралі Солнцево - Бутово - Чільне, що значно спростило, здешевило і прискорило будівництво.

"Велика Москва": Тіна шість років

На ділянці загальною протяжністю 12 кілометрів відкриють чотири станції: "Філатов луг", "Прокшіно", "Вільхова" і "Столбово".

"Філатов луг" - наземна станція, розташована поблизу однойменного садівничого товариства, у примикання до магістралі Солнцево - Бутово - Чільне автодороги Мосрентген - Знам'янки. У станції один наземний вестибюль, поєднаний з надземним пішохідним переходом через магістраль.

"Прокшіно" - наземна станція, розміститься у однойменного села, поблизу перетину магістралі Солнцево - Бутово - Чільне з автодорогою Мамирі - Пенін - Шарапова. У станції один наземний вестибюль, поєднаний з надземним пішохідним переходом через магістраль.

"Вільхова" - станція підземна мілкого закладення, в центральній частині Комунарка. У станції один підземний вестибюль, поєднаний з пішохідним переходом.

"Столбово" - станція підземна мілкого закладення, майже на розі магістралі Солнцево - Бутово - Чільне з магістраллю МКАД -Коммунарка - а / п "Остафьево". У станції один підземний вестибюль.

Платформи на всіх чотирьох станціях будуть стандартними для столичного метро - острівного типу довжиною 163 метра. Станції будуть обладнані ліфтами для маломобільних громадян. У перспективі кінцева станція "Столбово" буде пересадковою з однойменною станцією Комунарської лінії метро від МЦК до Комунарка. Таким чином, Комунарка буде обслуговуватися не однієї, а двома лініями метро. Це дозволить жителям вибирати найбільш швидкий і комфортний варіант поїздки, а також забезпечить рівномірний розподіл пасажиропотоків.

Продовження Сокольницької лінії метро в Комунарка дозволить істотно поліпшити транспортне обслуговування поселень Московський і Сосенскій, скоротивши їх витрати часу на поїздку по місту на 20-25 хвилин. Очікується, що до 2020 року на цій території буде проживати до 200 тисяч і працювати до 190 тисяч осіб. Також будівництво нових станцій дозволить скоротити плече підвезення до метро жителів інших поселень Тіна і, отже, розвантажити Київське, Калузьке і Варшавське шосе.

Буде забезпечено і безпечний перехід пішоходів через магістраль Солнцево - Бутово - Чільне з виходами на обидва боки магістралі до житлової та громадської забудови, пунктів зупинок маршрутів НГПТ, покращиться екологічна ситуація в Тіна за рахунок зниження інтенсивності руху наземного транспорту на Київському і Калузькому шосе, в тому числі на підході до МКАД. Також продовження гілки скоротить навантаження діючих ліній і пересадочних вузлів Московського метрополітену.

Дороги в Тіна

Фото: комплекс містобудівної політики і будівництва міста Москви

Автомобільна дорога Солнцево - Бутово - Чільне пройде від Боровського до Київського шосе, далі - через Картмазово і Прокшіно до Калузького шосе (ТПУ "Столбово"), потім до вулиці Поляни в районі Південне Бутово. Загальна протяжність магістралі складе 18 кілометрів основного ходу.

Дорогу будують поетапно. З листопада 2015 року точаться роботи зі спорудження ділянки дороги від Київського до Калузького шосе. Довжина основного ходу цієї ділянки траси - 15 кілометрів з трьома смугами руху в кожну сторону і бічними проїздами. На перетині з Калузьким і Київським шосе передбачені розв'язки з спрямованими естакадами-з'їздами і коротким тунельних ділянкою.

Всього в рамках цього етапу зведуть 20 кілометрів доріг, включаючи: дев'ять шляхопроводів довжиною три кілометри, три тунелю довжиною один кілометр, дорогу до ТПУ "Саларьево" довжиною 2,3 кілометра. Для зручності пішоходів побудують три підземні пішохідні переходи. У місцях проходження траси поблизу житлової забудови передбачена установка шумозахисних екранів загальною довжиною 2,58 кілометра.

Шляхопровід на трасі Солнцево - Бутово - Чільне

Також між Калузьким шосе і ТПУ "Столбово" будується унікальна інженерна споруда - суміщений автомобільний і метротоннель довжиною близько кілометра. На даний момент загальна будівельна готовність цієї ділянки траси - 85 відсотків. Запланований термін закінчення будівництва основного ходу - IV квартал 2018 року.

Будівництво ділянки дороги Солцево - Бутово - Чільне від Київського до Калузького шосе дозволить поліпшити дорожню ситуацію в Тіна, перерозподілити транспортні потоки і зняти частину навантаження з МКАД, Київського і Калузького шосе, забезпечити рух громадського транспорту з Калузького шосе і від прилеглої забудови до нових станцій метро Сокольнический лінії.

Розвиток метро в Москві

Фото: комплекс містобудівної політики і будівництва міста Москви

Програма будівництва Московського метрополітену, що реалізується в останні роки, є наймасштабнішою за всю 80-річну історію столичної підземки. У такому обсязі, як зараз, в Москві метро не будували ніколи. Починаючи з 2011 року в столиці побудували 121 кілометр нових ліній, 64 нові станції, три вестибюля, сім електродепо метрополітену і МЦК.

На Люблінсько-Дмитрівській лінії побудували ділянку від станції "Мар'їно" до "Зябліково", що включає в себе три станції, ділянку з шести станцій від "Мар'їній Гаї" до "Селігерський", другий вихід станції "Мар'їна Роща", другий вестибюль станції "Петровсько -Разумовская ".

На Калінінської-Солнцевський лінії побудували ділянку від "Новогирєєво" до "Новокосіно", ділянка з п'яти станцій від "Ділового Центру" до "Раменок". На Замоскворецької лінії звели ділянку від станції "Червоногвардійська" до станції "Алма-Атинська", відкрили станцію "Технопарк", а також ділянку від "Річкового вокзалу" до "Ховріно".

Арбатсько-Покровська лінія поповнилася станцією на ділянці між "Мітіно" і "П'ятницьким шосе". На Таганско- Краснопресненській лінії з'явився ділянку з трьох станцій від "Вихіно" до "Котельников", а також станція "Спартак". На Бутівської лінії звели ділянку з двох станцій від "Вулиці Старокачаловская" до "Битцевского парку".

Будівництво нових станцій метро в Москві

Сокольническая лінія поповнилася трьома станціями на ділянці від "Південно-Західної" до "Саларьево".

На Великій кільцевій лінії з'явився ділянку від станції "Діловий центр" до станції "Петровський парк" - всього п'ять станцій. На Філевської лінії звели другий вестибюль станції "Міжнародна". На МЦК відкрилася 31 станція.

За сім років в Москві побудували і реконструювали електродепо «Мітіно», "Братєєво", "Друкарі", "Вихіно", "Планерне", "Нижегородське", "Лихобори". Недалеко від нових станцій живуть, працюють або навчаються понад три мільйони москвичів.

Всього з 2011 по 2023 роки планується побудувати 256 км нових ліній і 122 станції метро.