Реклама
Реклама
Реклама

Міндоходов: Векселі відшкодують платежі по ПДВ на суму 12 мільярдів гривень

У Міндоходов прогнозують відшкодування векселями ПДВ на суму 12 млрд грн / Фото: Forex.AW.com

Зазначені податкові декларації обов'язкові до подачі до 1 листопада 2013 року. Міндоходов прогнозує можливий обсяг бюджетних відшкодувань ПДВ з урахуванням прогнозних показників сум податку за податковими деклараціями за допомогою випуску фіскальних векселів на рівні 12 млрд грн. Про це УНІАН повідомили в прес-службі Міндоходов.

«За розрахунками, сума ПДВ, яка може бути відшкодована фінансовими казначейськими векселями, складе близько 12 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, інвентаризація була проведена в рамках виконання постанови уряду №683 від 21 серпня поточного року. Відшкодування ПДВ з бюджету за допомогою фінансових векселів, як підкреслюють в Міндоходов, стане можливим тільки після затвердження Кабінетом міністрів граничної суми відшкодування. «Крім того, отримати відшкодування векселями платники податків зможуть тільки після подачі відповідної заяви», - роз'яснили в міністерстві.

У Міндоходов нагадали, що відшкодування платежів з ПДВ казначейськими векселями стало можливим після вступу в силу відповідних змін до Податкового кодексу. Фінансові казначейські векселі мають термін обігу 5 років і прибутковість 5% річних.

«В цілому за 8 місяців поточного року платникам податків відшкодовано 36,9 млрд грн податку на додану вартість. У порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяг відшкодувань зріс на 5,8 млрд грн (19%) », - повідомили в прес-службі.

По темі: Нацбанку пропонують встановити плату за банківські векселі

Як повідомляв УНІАН, Кабмін доручив Міндоходов провести інвентаризацію можливого обсягу відшкодувань ПДВ векселями до 23 вересня поточного року.

Згідно з урядовою постановою №683 відшкодування ПДВ фінансовими векселями буде проходити за заявою платника податків та за умови, що сума відшкодування становить не менше 500 тис. Грн.

При цьому процедура відшкодування заборгованості по ПДВ векселями може бути здійснена вже до кінця 2013 року. А власне термін видачі векселя не може перевищувати 10 днів з моменту подання запиту.

Станом на 1 серпня платниками ПДВ в цілому по Україні були 244,3 тис. Підприємств і фізосіб-підприємців. Казначейські векселі, як очікується, будуть простими і не підлягають анулюванню.

На початку липня міністр доходів і зборів України Олександр Клименко повідомив, що обсяг поточної заборгованості з ПДВ становить близько 4,5 млрд грн, а ще близько 11 млрд грн - це суми, які оскаржуються в судах.

У липні Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік", що дозволяє реструктуризувати бюджетну заборгованість, в тому числі з податку на додану вартість, фінансовими векселями на добровільній основі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter