Реклама
Реклама
Реклама

Біг, вегетаріанство і аюрведа в большом городе: жіночі історії

  1. "Ми не чужі, у нас одне місто"
  2. «Не користуйтеся порадами аюрведи, як таблетками»
  3. «Москва добре ставиться до веганство»

зміст:

Вважається, що життя в мегаполісі важко зробити здорової і гармонійної. Однак деяким вдається. Героїні сьогоднішніх історій знайшли свої способи виживання у великому місті. Біг, аюрведа і вегетаріанство дозволили змінити спосіб життя і поліпшити здоров'я.

До змісту

"Ми не чужі, у нас одне місто"

Міла Івенса, директор Школи Seasons, займається бігом 6 років

Бігати я ніколи не любила - ні шкільні стометрівки, ні в інституті кроси, по добрій волі ніколи цього не робила. Почалася моя бігова історія на роздоріжжі, стресі і необхідності прийняти важливі рішення - у мене починалася нова життя, нова історія мене. Я виявила себе на ставку поруч з будинком, ходила по колу і думала про своє, довго ходила. Саме там трохи пізніше і відбулася моя перша пробіжка.

Я її згадую як перше побачення практично! Було трохи боязко, з оглядкою на перехожих, дуже незвично, здавалося, що все на мене дивляться. Через триста метрів я була бордового кольору, серце калатало, в боках кололо, дихання закінчилося - згадую з посмішкою, зараз зазвичай я 10 км пробігаю.

Дуже любила бігати по колу довгий час, знаходила в цьому ще й медитативний сенс - це додаткове відключення голови, не потрібно думати, куди бігти. Взагалі біг дуже психотерапевтична річ, він знімає затиски, як-то правильно стрясає внутрішні органи - вкрай необхідні навички для жителів мегаполісів.

Придбання бігу - звичайно, стрункість і легкість буття. Почну з банального, фізичного і дуже приємного в сухому залишку. Ефект цікавий: виглядаєш худіше, важиш більше! Енергія додається.

Я бігаю цілий рік, і літо - далеко не найулюбленіша пора для пробіжок. Якщо тільки ранній ранок - потім жарко і бігати погано. Винятком для пробіжки можуть стати міцні морози і сильна ожеледь. Улюблена: біг під дощем і коли сніг йде. Складно це пояснити, думаю, це щось із серії єднання з природою.

Жити «на районі» стало тепліше. Тепер це не тільки парковка, під'їзд, квартира - це люди, яких я раніше не знала, які проживають своє життя поруч з моєю. Ми не чужі насправді, у нас одне місто, ставок, набережна, і вони теж вчора потрапили під дощ.

Місця, паролі, явки такі:

  1. Ставок Новоспасского монастиря, набережна Москва-ріки від Краснохолмского моста до Кримського, Яузская набережна, Покровка-Хитровка. Гастролюю в Парку Горького і Лефортовський, іноді бігаю по Бульварному кільцю.
  2. Бігати в справжньому лісі дуже здорово і складно: пересічена місцевість, по-перше, по-друге, орієнтуватися потрібно вміти в лісі!
  3. В останні два роки новий фетиш з'явився - брати з собою кросівки в поїздки. Місто робиться якось рідніше, у тебе відразу роман з ним починається.
  4. Моя авторська програма - ділюся! Вийти з дому і побігти світ за очі, в прямому сенсі цього слова. Якщо не думати про маршрут, не хотіти опинитися в якомусь місці, то одкровення обов'язково трапляться з вами. Це і нова Москва, і невідомі провулки, і сплив з підсвідомості дитячий авантюризм.
  5. Наступною моєю стадією буде марафон. Хоча не факт - я в бігу егоїстка, власниця: це мій час, мої думки, які пливуть одна за одною, моє місто. Бігаю завжди одна! Тут я яка є, ніяких масок!

Зараз ось розумію, що біг - це історія про мене і місто. І він дає мені не відчуття чогось, а повну впевненість того, що я є! Особливо коли сльота і бруд розлітаються з-під кросівок, коли болять м'язи на наступний день, коли перекинешся парою фраз з незнайомими тобі людьми, коли повз Кремля пробігаєш, коли в душі потім стоїш і думаєш: «Міл, а ти нічого, молодець, непогано сьогодні вийшло! ».

До змісту

«Не користуйтеся порадами аюрведи, як таблетками»

Bалентіна Колесникова, концертний промоутер, в аюрведою 2 роки

Випадковим моє знайомство з аюрведою не назвеш, швидше за доленосним. Пару років тому у мене здало здоров'я. За кілька тижнів я згасла. З нашими лікарями розмова була короткою: спочатку мені поспішно діагностували «якесь утворення» в голові, а потім сказали: «Ви краще звільніть і їдьте в санаторій». Лікарі в калінінградському санаторії сказали: це стрес - і таємниче так замовкли ... У Калінінграді друзі познайомили мене з Дмитром Коваленко, фахівцем з аюрведою і ведичної астрології. Власне, втрачати мені було нічого. По пульсу Діма повністю змалював моє здоров'я, характер, звички і спосіб життя. «Це якась складна магія», - подумала я. «Це аюрведа», - сказав він. Спочатку я просто виконувала вказівки лікаря. Але дуже швидко важкі симптоми пішли, і з'явилася надія на повне одужання.

Потім почалася «переробка» звичного способу життя. Рано лягати спати і вставати, відпочивати, коли втомлюєшся, смачно і вчасно харчуватися, займатися йогою, бути милосердною до себе та інших - все це неблизько способу життя у великому місті. Але підійшовши до питання конструктивно, я впоралася з московським побутом «по аюрведою»: купила мультиварку, відпрацювала кілька рецептів, вибрала ринки для покупок і знайшла йога-студію навпроти будинку з заняттями в 7 ранку.

У людини звичка виробляється за сорок днів, але «складність» розчиняється за одну хвилину, якщо її не сприймати як складність. На практиці це працює так: не користуйтеся порадами аюрведи уривчасті, як традиційними таблетками, за принципом «Якщо це болить - треба пити ці ліки». Пройдіть консультацію у фахівця. Все працює індивідуально.

Для мене головне - слухати себе. Аюрведа заспокоює розум, ти починаєш чути своє серце. І коли ти в постійному контакті з собою, ти автоматично стаєш здоровим. Можна собі зробити режим дня , Список правил і дотримуватися суворої дієти. А можна просто звернути увагу всередину себе. Аюрведа вчить любити себе і через своє серце - весь світ. І коли серце відкрите, всі хвороби відступають.

До змісту

«Москва добре ставиться до веганство»

Hаташа Шойхет, куратор проекту «Букводом» у ПКіВ «Сокольники», веган 4 роки

Я працювала в журналі «Здоров'я», і мені був цікавий здоровий спосіб життя, я експериментувала з різними харчуванням, спортом. У якийсь момент ми з чоловіком вирішили відмовитися від м'яса, тому що багато джерел вказували на його шкоду для здоров'я. Вже потім я дізналася про веганство і захворіла цією темою - це був уже питання не тільки харчування, але й екологічного існування, турботи про планету і всіх живих істот, тобто усвідомленого споживання. Так, за один день ми відмовилися і від всіх інших продуктів і товарів тваринного походження, а потім прийшли до only raw food ( «сироїдіння» - Прим. Ред.).

Бонусом цього кроку стали колосальні зміни нашого здоров'я в позитивну сторону і відчуття гармонії з собою і світом. Я занурилася в тему з головою, багато читала, перекладала і охоче ділилася своїми відкриттями в соцмережах, ходила на фестивалі, лекції з екології, спілкувалася з різними людьми, практикуючими той чи інший спосіб життя, готувала і годувала друзів і близьких, ходила вагітною і народила дитину, яка живе і харчується так само, як ми. Для мене це був своєрідний шлях, мені подобалося те, що я роблю, як питаюсь, що ношу і купую, як я себе почуваю від цього, тому не було зривів, все, навпаки, відбувалося позитивно.

Треба сказати, Москва добре, виявляється, відноситься до веганство і навіть сироїдіння. Можна знайти все і завжди, практично будь-який продукт. Є можливість вибору - хочеш сезонне, хочеш екзотику, хочеш органічне. Cамий головна порада, який допоможе впоратися з переходом на веганство: прискіпливо вивчити цю тему і не замикатися в собі, бути відкритим для всього світу і для всіх людей. Тоді все буде виходити.

Мабуть, веганство зробило мене по-справжньому дорослою і усвідомленої. Я стала розуміти, що будь-який мій вибір має наслідок для цього світу і що, на щастя, я можу впливати на його зміну в кращу сторону. Напевно, це найпрекрасніше, що могло зі мною статися, і я безмежно щаслива, що я і моя сім'я - вегани.

Ілюстрації: Тетяна Громова

Коментувати можут "Біг, вегетаріанство і аюрведа в большом городе: жіночі історії"