Реклама
Реклама
Реклама

Довіреність на представлення інтересів в суді

  1. Приклад довіреності на представлення інтересів в суді
  2. Загальні рекомендації по складанню довіреності на представлення інтересів в суді
  3. Довіреність на представлення інтересів в суді - окремі повноваження

Одним з прав що у справі особи є право видати довіреність на представлення інтересів в суді своєму представнику. При розгляді цивільних позовів це може бути будь-яка особа, яка, на думку сторони справи, може допомогти відстояти правову позицію. В справах адміністративного судочинства - особа, яка має вищу юридичну освіту за умови пред'явлення диплома.

Допускається участь представника за усною клопотанням. Однак це означає, що представник буде допускатися до процесу лише при присутності сторони, чиї інтереси представляє. Володіти повним переліком прав особи, що бере участь у справі, представник зможе при пред'явленні суду довіреності на представлення інтересів в суді. Скласти такий документ правильно, не звертаючись до нотаріуса, допоможе наш сайт.

Завантажити зразок:

Довіреність на представлення інтересів в суді Довіреність на представлення інтересів в суді

Приклад довіреності на представлення інтересів в суді

Довіреність на представлення інтересів в суді

Місто Рязань Рязанської області Російської Федерації.

Одинадцяте жовтня дві тисячі шістнадцятого року

Я, Розумовський Артем Павлович, 25 лютого 1981 року народження, паспорт громадянина Російської Федерації серії 7958 номер 1698356, виданий ТОМ МВС Центрального району міста Рязань 10.03.2001 року, адреса реєстрації за місцем проживання: м Рязань, вул. Дзержинського, будинок 14, квартира 38

уповноважую Корейцева Віктора Олександровича, 20 серпня 1979 року народження, паспорт громадянина Російської Федерації серії 9785 номер 69835853, виданий Відділом УФМС Росії по Пензенській області в Залізничному районі м Пенза 15.07.2012 року, адреса реєстрації за місцем проживання: м Рязань, вул. Ядрінцева, будинок 78, квартира 19,

представляти мої інтереси в справі про розірвання шлюбу та поділ майна з Корейцевой Василиною Ярославівна у всіх організаціях і установах усіх форм власності, в тому числі у світових суддів, судах загальної юрисдикції, в інших судах Російської Федерації відповідно до їх підвідомчості та підсудності з усіма правами осіб, які беруть участь у справі, в тому числі:

подавати і підписувати позовні заяви , адміністративні позовні заяви , Заяви у справах окремого або наказного провадження, про забезпечення позову , Іншого роду заяви і клопотання;

заявляти відводи , підписувати відгуки на позовні заяви ;

подавати докази і ознайомлюватися з доказами, наданими іншими особами, які беруть участь у справі, брати участь у дослідженні доказів, робити заяви, давати пояснення суду, наводити свої доводи по всіх виникаючих в ході розгляду справи питань;

змінювати підстави або предмет позову , Збільшувати або зменшувати розмір позовних вимог, відмовитися від позову повністю або частково, визнавати позови, пред'являти зустрічні позови , Закінчувати справу мировою угодою ;

отримувати копії судових актів, прийнятих у вигляді окремого документа;

оскаржити судові акти в апеляційному , касаційному порядку, в порядку нагляду , Підписувати всі види скарг;

отримувати виконавчий лист , Пред'являти до виконання, а також розписуватися за мене і здійснювати всі дії, пов'язані з виконанням даного доручення.

Довіреність видача терміном на один рік. Повноваження за цією довіреністю не можуть бути передані іншим особам.

Підпис: _________________________________ Розумовський А.П.

Одинадцяте жовтня дві тисячі шістнадцятого року це доручення посвідчено мною, нотаріусом міста Рязань, Андрєєвої Людмилою Степанівною. Довіреність підписана громадянином Розумовським Артемом Павловичем в моїй присутності після прочитання тексту доручення вголос. Особистість його встановлено, дієздатність перевірено.

Загальні рекомендації по складанню довіреності на представлення інтересів в суді

Довіреність на представлення інтересів в суді необхідна, коли сторона справи довіряє використання наданих прав іншій особі. Оформляється вона і від імені фізичної особи, від юридичної особи або індивідуального підприємця.

У розміщеному вище прикладі довіреності розглянуто випадок, коли довіреність оформляється для ведення конкретної справи. Такий механізм зручно використовувати для відшкодування судових витрат , Зокрема, витрат на посвідчення довіреності нотаріусом. Виходячи із судової практики, витрати на оформлення довіреності стягуються тоді, коли вона не є генеральною і видана для ведення конкретної справи.

Отже, довіреність від імені фізичної особи повинна бути нотаріально посвідчений. Довіреність від імені індивідуального підприємця або юридичної особи не потребує нотаріального посвідчення.

Довіреність на представлення інтересів в суді - окремі повноваження

За правилами ст. 54 Цивільного процесуального кодексу РФ представник здійснює будь-які процесуальні дії. Але в довіреності на представлення інтересів в суді спеціально повинні бути вказані умови:

  • право підписати позовну заяву
  • право подачі позову в суд
  • право передати спір до третейського суду
  • право пред'явити зустрічний позов
  • право відмовитися від позову, визнати позов, збільшити або зменшити розмір вимог, змінити предмет або підставу позову
  • право укласти мирову угоду
  • право оскаржити судові акти
  • право передоручити ведення справи
  • право пред'явити виконавчий лист до стягнення, отримати присуджені майно або гроші.

Коли такі повноваження окремо не обумовлені, представник не має права їх здійснювати, вони належать виключно стороні справи.

В адміністративних справах окремо обумовлюються такі самі повноваження щодо адміністративного позову. Окремої обумовлюються повноваження з ведення справ про банкрутство фізичної або юридичної особи.