Реклама
Реклама
Реклама

FAQ | Які атестати існують в системі Webmoney?

  1. Типи атестатів Webmoney
  2. Кожне свідчення (атестат) має своє призначення
  3. Дистанційна робота і атестат Вебмані
  4. Володар атестатів може діяти
почати обмін

Дата публікації: 2016-05-15

Платіжна система Webmoney створена за унікальною технологією, що дозволяє миттєво здійснювати обмін, оплату, переклад віртуальних грошей між її користувачами
Платіжна система Webmoney створена за унікальною технологією, що дозволяє миттєво здійснювати обмін, оплату, переклад віртуальних грошей між її користувачами. Якщо буде потрібно вийти за рамки Вебмані, щоб взаємодіяти з суб'єктами інших систем, знадобиться вивести кошти в установленому еквіваленті і продовжувати роботу в іншому форматі.

Для того щоб стати учасником Вебмані, необхідно зареєструватися в цій системі і отримати Webmoney-атестат, що відповідає обраному статусу.

Віртуальне посвідчення на право користування електронною грошовою системою запобігає неправомірність дій недобросовісних користувачів, мета яких заволодіти коштами обманним шляхом. Коли такі наміри розкриваються, а, завдяки розробленій програмі, це зробити нескладно, зловмисник тут же позбавляється атестата і анулюється з числа учасників мережі. Хоча, его дані зберігаються в системі і допомагають ідентифікувати вигнанця, при повторній спробі реєстрації. Це необхідний спосіб захисту.

Типи атестатів Webmoney

Атестат системи Вебмані є віртуальний документ, що підтверджує приналежність до платіжної системи, він дає право користуватися наданими послугами. На сайті Центру атестації можна знайти і детально розглянути всі види і типи свідчень.

Відразу після введення даних паспорта, людина стає користувачем електронної платіжної системи і власником атестата псевдоніма, а потім може отримати і формальний атестат webmoney на безкоштовній основі.

Кожен бажаючий може вирішувати питання конфіденційності особистих даних, вибираючи найбільш підходящий для себе варіант. Хто буде мати до них доступ: тільки адміністрації Центру або будуть відкриті для загального перегляду. Користувач сам визначає коло осіб, кому він довіряє особисту інформацію. Адже якщо людина займається бізнесом, він намагається знати свого партнера «в обличчя», т. Е. Його основні дані, як реальної особистості. У тій же мірі він відкривається і сам, довіряючи відомості про себе партнеру по бізнесу.

Основний персональний атестат webmoney видається користувачеві після отримання формального атестата, як тільки будуть перевірені всі відомості про користувача. Крім цього, необхідно вибрати Реєстратора. Той, в свою чергу, визначає суму внеску (не менше 5 дол.). Далі Реєстратор детально вивчає анкету заявника. Щоб уникнути особистої зустрічі з Реєстратором, можна копії документів, завірені нотаріусом, відправити поштою. Після успішної перевірки пакета документів, проводиться видача персонального атестата.

Отримання атестата Webmoney дає право:

  • Брати участь в діяльності кредитної біржі.
  • Брати участь у створенні бюджетних автоматів на сервісі Capitaller.
  • Використовувати можливості каталогу Мегасток і реєструвати свої запити в будь-яких його розділах.
  • Стати консультантом системи Вебмані.
  • Брати участь по залученню нових клієнтів в рамках партнерської програми.
  • Використовувати ресурси для публікації новин по темі Вебмані.
  • Використовувати спрощену схему для відновлення контролю над ідентифікатором Webmoney.
  • Використовуючи сервіс DigiSeller, користувач може організовувати торгові платформи.
  • Використовувати арбітраж системи, якщо виникає необхідність вирішити спірні питання, що виникли з іншими користувачами системи.

Початковий атестат webmoney «вручається» користувачеві після перегляду його особистих даних і надає його власнику такі привілеї:

  • Більш високі ліміти для здійснення транзакцій WMR через шлюзи системи Вебмані.
  • Початковий атестат системи webmoney дозволяє проводити операції з WMZ з урахуванням більш високих лімітів і мінімальної комісії, зокрема виводити їх на банківські карти.
  • Отримати доступ до бюджетного автомату на сервісі Capitaller.
  • На сайті Вебмані розміщувати новини.
  • Атестат webmoney дає право здійснювати контроль над ідентифікатором в спрощеному варіанті.

Кожне свідчення (атестат) має своє призначення

На самому початку створення системи Вебмані віддавали перевагу анонімності, що гарантувало нерозголошення конфіденційної інформації. Але, як виявилося насправді, це спричинило за собою небажані наслідки. Виникли непорозуміння, пов'язані з недовірою, адже практично доводилося переводити гроші невідомій особі. Багато користувачів, особливо в сфері бізнесу, стали відмовлятися від послуг цієї системи.

У зв'язку з цим було прийнято рішення змінити стратегію і механізм атестації. Так, отримання атестата webmoney псевдоніма відійшло на задній план. Він залишився, але його функції зводяться до мінімуму. Його отримує кожен знову зареєстрований користувач автоматично. Але зупинятися на цьому небажано, тому що занадто великі обмеження в подальших діях не принесуть ніякого сенсу. Потрібно відразу приступити до наступного кроку - отримання формального атестата webmoney.

Перш ніж отримати цей документ, потрібно заповнити необхідну інформацію про себе: ПІБ, адреса проживання, дані паспорта. Ця інформація не піддається перевірці, атестат видається на довірі до клієнта. Як то кажуть, які гарантії достовірності особистої інформації, такі і можливості володаря цього свідоцтва. Його повноваження обмежуються:

  • Накопиченням коштів на гаманці та їх виведенням.
  • Отриманням кобрендингових карт Webmoney для виведення віртуальних доларів.
  • Випуском ваучерів Ukiah.
  • Використанням біржі обміну для вводу / виводу Вебмані.
  • Можливістю прив'язати до свого аккаунту банківських карт і рахунків.

Хоча з іншого боку, формальний атестат дозволяє виробляти необхідні функції в межах мінімуму: отримувати гроші, відсилати, обмінювати, оплачувати, виводити. До того ж, цей вид атестата є обов'язковим етапом для отримання більш статусних свідоцтв.

Початковий атестат webmoney кілька надійніше попереднього, але все ж і в ньому є певні недоліки в плані коректності інформації, отриманої від користувача. Нерідкі випадки, коли він оформляється на підставних осіб. Такі моменти негативно відбиваються на ділових взаєминах між бізнес-партнерами. Цей вид документа має переваги перед анонімним. Приймати рішення повинен користувач самостійно, але прислухатися до рекомендацій досвідчених користувачів, зайвим не буде. Потрібно також знати, що для отримання атестата вищого рівня не обов'язково спочатку оформляти початковий. Він не є обов'язковим етапом до більш досконалим документам.

Щоб скористатися більш широкими можливостями, потрібен персональний атестат webmoney. Крім заповнення відомостей про себе у відповідних полях, потрібно ще пред'явити кольорові копії документів, що засвідчують особу. Отримання такого атестата webmoney підійде людині, що займається підприємницькою діяльністю. Цей документ допоможе відновити контроль над ідентифікатором, стане надійним аргументом при пред'явленні сервісом несправедливих претензій, які спричинили за собою блокування. Наявність персонального атестата системи webmoney допоможе впоратися з можливими судовими позовами.

Існує ще кілька видів свідоцтв:

  • Атестат продавця, що автоматизує прийом транзакцій, він являє собою надбудову над персональним атестатом. Документ видається безкоштовно після отримання персонального атестата. Його власник повинен мати свій сайт для прийому платежів Вебмані.
  • Webmoney атестат Розрахункового автомата для використання юридичними особами, які потребують автоматизації транзакцій віртуальної валюти.
  • Атестат розробника і атестат Capitaller, вони теж відносяться до «надбудовам» персонального свідоцтва. Безкоштовний документ видається як додаток до персонального атестата і як автоматизоване засіб для прийому і розрахунків в мережі Вебмані.
  • Атестат Реєстратора, що виконує функції системного нотаріуса.

З цих свідчень можна виділити атестат Реєстратора, його називають найвищим, він дає власникові ряд привілеїв: практично необмежені ліміти і мінімальні комісійні. До речі, у Реєстратора навіть є можливість при певних обставинах, стати Арбітром Арбітражного сервісу. В системі Вебмані Реєстраторів не дуже багато, адже цей статус не кожен може приміряти на себе. Найменша допущена ним помилка тягне за собою позбавлення атестату і навіть втратою внесеного застави. Для того щоб стати власником такого свідоцтва, необхідно виконати наступні умови:

  • Мати персональний атестат.
  • «Стаж» учасника в системі повинен бути не менше 1 року.
  • Претендент на володіння атестатом Реєстратора повинен внести заставу 2000 віртуальних доларів США.
  • Претендентові на персональний атестат webmoney має бути не менше 25 років.

Є ще так звані «ексклюзивні» віртуальні свідоцтва, необхідні для вирішення специфічних завдань в системі Вебмані:

  • Атестат Сервісу надає можливість його власникові вибудовувати специфічні моделі, вигідні для його бізнесу, і навіть отримувати стартовий капітал.
  • Атестат Оператора знаходиться у компанії WM Transfer Ltd, вона ж власник і адміністратор платіжної системи Вебмані.
  • Атестат Гаранта, як правило, знаходиться у тих, хто виконує доручення користувачів віртуальних Вебмані-гаманців. Вони здійснюють безпосередній процес введення або виведення віртуальних грошей на прохання заявника.

Дистанційна робота і атестат Вебмані

В даний час скаржитися на безробіття може тільки нероба або той, хто нічого не вміє. Його Величність інтернет дає нескінченну можливість пошуку заробітку. Природно, багато хто з видів роботи відносяться до віддалених. Це означає, що роботодавець може перебувати не тільки в іншому місті, а й в іншій країні. Але, завдяки таким платіжним системам, як Вебмані, проблеми оплати праці взагалі не існує. Стати учасником Webmoney не складає особливих труднощів. Але для цього потрібно вибрати для себе більш прийнятний атестат, який дозволяє виконати елементарні функції: оплата праці за віддалену роботу і виведення коштів для того, щоб ними можна було користуватися. Крім того, користувач повинен мати можливість перевести віртуальні гроші з одного виду в інший. Для таких операцій можна оформити формальний, початковий або персональний атестат.

Можна обмежитися формальним документом, тільки пройти обов'язкову перевірку даних із завантаженням відсканованих даних паспорта та ідентифікаційного коду. Весь пакет документів в електронному вигляді надсилається до Центру атестації. Результат приходить протягом 1-2 днів, на електронну пошту і на WMID. На цьому процес отримання формального атестата закінчується. Рядовому користувачеві цілком достатньо мати таке свідоцтво.

Володар атестатів може діяти

Якщо користувач володіє, наприклад, формальним атестатом webmoney, він має право закривати або відкривати сторінки для перегляду своїх даних. Сам вибирає, кому довірити доступ до особистих даних.

Маючи початковий атестат Webmoney, можна відкрити ще один або кілька (до 10) WMID, які автоматично приєднуються до нього і до формального атестату.

Межа можливостей кожного учасника безпосередньо залежить від типу отриманого атестата. Цей документ, виданий Центром атестації, свідчить про приналежність до відповідного статусу, а з ним відкривається відповідний діапазон можливостей.

Атестат Вебмані являє собою цифровий документ, що засвідчує особу користувача. Він завіряється аналогом підпису конкретної особи - його потенційного власника. Цей документ підтверджує, що людина, з якою ви проводите грошові обміни, реальний, а не вигаданий або, ще гірше, шахрай. Адже при віддалених угодах дуже багато лазівок для порушень, тому ідентифікація учасників системи робить її більш безпечною і надійною.