Реклама
Реклама
Реклама

Як створити Електронний гаманець. список найкращих

  1. Суть електронних гаманців
  2. Як і будь електронний гаманець вибрати
  3. Як створити електронний гаманець
  4. Як поповнити електронний гаманець
  5. Оплата електронними гаманцями
  6. Як виводити гроші з електронного гаманця
  7. Огляди кращих електронних гаманців
  8. Електронний гаманець QIWI
  9. Електронний гаманець WebMoney
  10. Електронний гаманець Яндекс.Деньги
  11. Електронний гаманець PayPal
  12. замість висновку

Система електронних платежів - це грошові перекази по інтернету. На відміну від банківських карт VISA або MASTER CARD, дані перекази здійснюються поза банківським контролем. Для зберігання цих грошей створюються спеціальні ідентифікаційні осередки - електронні гаманці. У цій статті ми поговоримо про те що таке електронні гаманці, як їх створювати, як поповнювати і виводити гроші і в чому їх суть.

В даний час електронний гаманець є тим інструментом, за допомогою якого можна повноцінно жити, не маючи звичайного гаманця. Різниця лише в тому, що одиницею розрахунку є не реальні папірці, а електронні гроші, які розміщуються на балансі певних організацій - операторів електронних грошових коштів. Усередині такої структури для кожного клієнта створюється гаманець з унікальним ідентифікатором, в якому і будуть зберігатися кошти - реальні гроші, тільки в електронному вигляді, подібно картці VISA.

Рахунки в електронно-платіжних системах (ЕРС) відкриваються в будь-яких валютах (рублі, долари, євро і т Рахунки в електронно-платіжних системах (ЕРС) відкриваються в будь-яких валютах (рублі, долари, євро і т.д.), на вашому рахунку можуть бути відкриті окремі рахунки в різних валютах, а конвертація між ними буде проходити за банківським курсом. По суті це ті ж гроші, але мають силу тільки в інтернеті, де і відбувається весь їх оборот. Вони можуть виражатися в різній валюті і бути успішно обмінені на реальні гроші.

У будь-якої платіжної системи є своя комісія за проведення тих чи інших операцій. Власне, це і є їх основним доходом.

Суть електронних гаманців

Глобальна система електронних платежів має широту і функціонал те саме банківської, що представляє основу економіки будь-якої держави. Зараз весь інтернет-бізнес і он-лайн комерція працює тільки завдяки такому сервісу. Найпопулярнішими представниками цього напрямку є QIWI, WebMoney, Яндекс.Деньги, Skrill (Moneybookers), PayPal і деякі інші.

Суть електронних гаманців полягає в тому, що вони дозволяють не тільки оплатити товар або послугу, а й заробити грошей, отримати гроші і перевести їх. Система всіх ЕРС працює за схемою введення / виведення коштів, що дозволяє здійснювати різні розрахункові операції і перетворювати електронні засоби в відчутні.

  • У мережі величезна кількість тих, хто отримує дохід від фріланс-діяльності, яка оплачується віддалено в електронному вигляді.
  • Хтось заробляє на обміні грошей, наприклад вам потрібно з вебмані перевести средсвта на Яндекс.Деньги.
  • Якщо ви заведете собі сайт і будете заробляти на рекламі, то швидше за все гроші будуть приходити до вас на електронний гаманець, який ви самі вкажете.

Навіть якщо ви не працюєте по інтернету, вам може знадобиться електронний гаманець при покупках, наприклад, курси по грі на гітарі можна купити через систему Яндекс.Деньги.

Як і будь електронний гаманець вибрати

Перед тим як вибрати електронний гаманець того чи іншого постачальника валютних електронних послуг, потрібно ознайомитися з їх можливостями і перевагами. Кожна платіжна система характеризується ступенем простоти використання, функціональності, масштабністю застосування.

Для багатьох користувачів кращий електронний гаманець - це той, який швидко і зрозуміло реєструється, і функції введення / виводу коштів якого влаштовані самим нехитрим і доступним способом.

Що значить поширеність?

Тут мова йде про кількість інтернет ресурсів, які приймають до оплати валюту конкретної ЕПС, а також термінали оплати, що працюють з нею, в цілому чим популярніше ЕРС, тим повсюдно ви зможете нею користуватися.

Ну і функціональність, сюди відноситься все, що стосується набору інструментів для роботи з гаманцем і додаткових опцій. Це в першу чергу способи введення / виведення коштів, можлива валюта електронного гаманця, робота систем безпеки, активна служба підтримки, комісія і т.д.

Щоб визначити, який електронний гаманець краще, подумайте, як і де ви хочете його використовувати. У деяких випадках краще створити гаманець в декількох платіжних системах.

Тим більше що за його створення і обслуговування не стягується ніяких плат.

Для чого вам електронний гаманець?

Як створити електронний гаманець

Після того як обрана електронна система, можна переходити до реєстрації гаманця. Для цього знадобиться скан паспорта та кілька хвилин часу.

У кожного постачальника електронних платіжних послуг є свій сайт, у QIWI - це https://qiwi.com , У WebMoney - https://www.webmoney.ru , У PayPal - https://www.paypal.com/ru , У Яндекс.Деньги - це https://money.yandex.ru і т.д. Власне, це найпопулярніші на пострадянському просторі платіжні системи.

Пройшовши по посиланню, ви потрапите на головну сторінку, де є доступ до пункту «реєстрація» або «створити гаманець» Пройшовши по посиланню, ви потрапите на головну сторінку, де є доступ до пункту «реєстрація» або «створити гаманець». Щоб отримати електронний гаманець, потрібно зареєструвати аккаунт, внісши в анкету всю необхідну інформацію про себе. Тут, в залежності від ЕРС, можуть знадобитися ПІБ, паспортні дані, телефон, адреса електронної пошти - важливо вносити реальну інформацію, що діє пошту і номер телефону, так як на них будуть приходити коди для підтвердження переказів, а також це ваша безпека.

Якщо всі поля заповнені вірно, то залишиться натиснути кнопку «створити», після чого система запросить підтвердити операцію кодом з повідомлення або активувати посилання, надіслану на ваш e-mail. Після остаточного підтвердження всіх відомостей, аккаунт активується, і власник отримує унікальний номер свого гаманця.

Навіть якщо гаманець вже створений, незайвим буде ще раз ознайомитися з тарифами ЕРС. Як ми вже говорили, обслуговування та створення платіжного облікового запису є процедурою безкоштовної і безстроковою, а ось переказ грошей йде з процентною або фіксованою комісією.

Як завести електронний гаманець вже визначилися, а тепер розберемо як ним користуватися. Розглянемо основний функціонал по введенню і виведенню грошей і перекладам.

Рекомендовані для вас статті:

Як поповнити електронний гаманець

Якщо дії по створенню електронного гаманця знадобилися тільки для отримання винагороди за роботу по інтернету, то цей пункт можна пропустити. Хоча і в такому випадку подібна інформація зайвою не буде. Отже, після того, як був відкритий електронний гаманець, його можна поповнити. Для цього передбачені наступні варіанти:

  • Поповнити електронний гаманець готівковим платежем. Необхідно дійти до найближчого пункту прийому платежів або терміналу, в якому буде здійснений формальний обмін валюти на електронні гроші із зарахуванням їх на рахунок гаманця.
  • Поповнити електронний гаманець платіжною карткою. Треба купити в найближчому пункті продажів (кіоски, офіси мобільних операторів, магазини і т.д.) карту потрібного постачальника електронних послуг і активувати її в обліковому записі, слідуючи підказкам. Але до номіналу карти, при покупці, додається комісія продавця. Тому це не найдешевший спосіб і якщо чесно незручний.
  • Ввести кошти на електронний гаманець картою або банківським переказом. Тут потрібно скористатися карткою в терміналі, який здійснює таку функцію, і зарахувати гроші. Хоча можна довіритися роботі інтернет-банкінгу, такого як Ощадбанк онлайн, і здійснити переклад на цьому сайті. Також прямо на сайті вашої ЕРС, можна поповнити гроші з карти онлайн, просто пройшовши по посиланнях інструкції. Якщо вам потрібен банківський переказ, то в особистому кабінеті ви можете взяти реквізити для поповнень електронного рахунку.
  • Можна користуватися послугами іншої платіжної системи через спеціальні обмінники, наприклад - bestchange.ru .

Оплата електронними гаманцями

Після того, як зроблено поповнення електронного гаманця, ці кошти можна використовувати. Оплату віртуальними грошовими знаками приймають сайти різних інтернет-магазинів. Ними оплачують мобільний зв'язок, кредити, комунальні послуги та інші сервіси. Більшість користувачів використовують ЕРС замість банківських рахунків, приймаючи переклади за надані послуги або продані товари. Наприклад, ви продали матрьошку в Канаду, покупець оплатив вам по PayPal - вам не треба було показувати йому свої реквізити, ім'я, прізвище, телефон ... У той же час канадцеві не довелося показувати вам дані своєї банківської картки.

Загалом такі функції і забезпечує популярність цим платіжним системам, тому що надає величезні можливості по взаєморозрахунках в мережі, не виходячи з дому.

Як виводити гроші з електронного гаманця

Виведення грошей з електронних гаманців можна виробляти «під нуль» або частково. Для цього можна скористатися наступними способами:

  • Виводити гроші на банківську карту. Щоб на цю карту можна було виводити гроші з електронного гаманця миттєво, в особистому кабінеті вашої ЕРС потрібно додати її до аккаунту. Часто для підтвердження автентичності мапи, система знімає з неї 1 цент з приміткою до перекладу, в якому відправляє код підтвердження. Ці дані ви можете дізнатися у вашому банку або через ваш обліковий запис Web банкінгу.
  • Виводити кошти банківським переказом. Цей пункт складніший, але по комісії найекономічніший (приблизно 1%). Потрібно створити платіжне доручення з зазначенням всіх необхідних реквізитів рахунку. Недоліком є ​​швидкість виведення, так як заявка обробляється протягом трьох днів, і на сам банківський переказ може піти до 7 днів.
  • Скористатися послугами пунктів електронних платежів або терміналом. Для цієї операції заздалегідь потрібно отримати пароль свого облікового запису. Комісія складе близько 3-5%.
  • Ви можете переводити гроші в готівку в самому офісі ЕРС, особливо це не буде проблемою для жителів великих міст, де зосереджені такі офіси. Наприклад на сайті WebMoney ви можете дізнатися адреси сертифікованих пунктів з виведення грошей у всіх містах по всьому світу.

Огляди кращих електронних гаманців

Коли сенс існування системи електронних платежів став зрозумілий, перед тим як створити електронний гаманець самий час розглянути найбільш популярних і кращих представників цієї сфери послуг.

Електронний гаманець QIWI

Електронний гаманець QIWI

Одним з кращих електронних гаманців є ЕРС QIWI. Ця міжнародна платіжна електронна система функціонує з 2007 року. У 2008 році був затверджений бренд, який і до цього дня зберігається. У 2010 році платіжна система була названа «QIWI Гаманець», яка до цього називалася як «Мобільний гаманець». А вже після прийняття угоди про глобальну співпрацю в 2012 році з VISA ця ЕРС перетворилася в Visa QIWI Wallet. Такий ми її тепер і знаємо.

Популярність її пов'язана з можливістю використовувати електронний гаманець на телефоні, встановивши мобільний додаток, а логіном буде номер вашого телефону.

Отже, сьогодні електронний гаманець ківі - це унікальний ресурс моментальних платежів. Серед його можливостей і переваг є такі як:

  • Оплата послуг інтернет і ТВ провайдерів, стільникових операторів, стаціонарних телефонів, послуг ЖКГ і різних он-лайн сервісів.
  • Відкриття власної банківської карти VISA QIWI Wallet, прив'язаною до гаманця.
  • Можливість створення гаманця в 4-х валютах. За замовчуванням гаманець при реєстрації буде рублевих, але потім можна зробити його одночасно ще й в доларах, євро і казахстанських тенге.
  • Комісія за більшість грошових операцій мінімальна (1,5-2%).

Реєстрація в QIWI

Щоб почати користуватися послугами через електронний гаманець QIWI, потрібно відкрити головну сторінку ЕРС, ввести номер телефону і натиснути кнопку «створити гаманець». На вказаний телефон надійде смс з кодом. Телефонний номер і буде логіном для входу в обліковий запис.

Введення грошей на QIWI гаманець

Щоб поповнити рахунок є кілька способів:

  • c допомогою банківської карти;
  • через термінали оплати як власні, так і партнерів;
  • в банкоматах більшості російських банків;
  • за допомогою інтернет-банкінгу (сервіс Сбербанк он-лайн);
  • зробивши банківський переказ, створивши платіжне доручення;
  • дійти до будь-якого салону зв'язку (Евросеть, Зв'язковий, Мегафон, МТС і т.д.);
  • через гаманці інших постачальників електронних послуг (Яндекс, Вебмані і т.д.);
  • скористатися послугами систем грошових переказів (Юністрім, Contact)
  • зробити переказ зі свого телефонного номера.

У більшості випадків комісія відсутня, за винятком введення з мобільного телефону (максимум у YOTA - 6%) або грошового переказу (в середньому 2%).

Виведення грошей на QIWI гаманець

  • Переклад на рахунок в банку або карти Visa, Mastercard або Maestro. Комісія 1,5 на рахунок від суми, але не менше 50 руб, і 2% - на карту. Максимальна сума для перекладу - 15 тис. Руб.
  • Готівкою можна вивести через системи грошових переказів Юністрім, Privat Money, Contact, WesternUnion. Комісія також від 1,5 до 2%.
  • Скористатися послугами пошти Росії. Комісія 2, 5% + 60 руб.
  • Випустити пластикову карту Visa, прив'язану до аккаунту в системі QIWI. З її допомогою можна оплачувати і знімати гроші в будь-яких банкомату, які співпрацюють з VISA.

Електронний гаманець WebMoney

Електронний гаманець WebMoney

Краща електронна платіжна система WebMoney була створена в 1998 році, і логотипом її став підморгує мураха. На сьогоднішній день в цій системі зареєстровано понад 28 млн. Гаманців. Відомо, що третя частина всіх електронних платіжних акаунтів в Росії користується саме цією системою. Тому організована російськомовна служба технічної підтримки в цілодобовому режимі по телефону +74957272007 або поштою [email protected] .

Електронний гаманець вебмані можна відкрити в декількох валютах, і для кожної з них є свій грошовий знак - ідентифікатор, номер гаманця починається з латинської літери, яка означає валюту рахунку, наприклад доларові гаманці починаються на букву Z, а рублеві на букву R. По інтернету ці рахунки позначаються як WMZ, WMR і так далі, що означає WebMoney в доларах, рублях ...

  • 1 WMR = 1 рублю
  • 1 WMZ = 1 долару США
  • 1 WME = 1 євро
  • 1 WMU = 1 гривні

Подібна ідентифікація дозволяє здійснювати розрахункові та обмінні операції. Крім цього система надає можливість працювати одночасно з декількома валютами.

Основними перевагами, через які електронний гаманець WebMoney користується такою популярністю, є: Основними перевагами, через які електронний гаманець WebMoney користується такою популярністю, є:

  • проста первісна реєстрація, що дозволяє одночасно працювати з багатьма сервісами;
  • величезний функціонал - можливість працювати тільки з браузера, з телефону, з комп'ютера;
  • WebMoney випускає власні банківські картки;
  • можливість оформити позику на електронний гаманець!
  • Складні системи захисту паролів і персональних даних - ключі у вигляді файлів, підключення систем безпеки E-NUM і інші способи.

Як вивести гроші з WebMoney

Вилучити кошти з гаманця можна декількома варіантами:

  • Вивести гроші на карту банківську. Комісія складе 1%. Але висновок можна зробити тільки тієї валюти, в якій оформлено картку.
  • Через систему грошових переказів (Золота корона, Юністрім, Контакт, Лідер і ін). Виводити можна тільки з рублевих гаманців на території РФ. Комісія 0,5-3%.
  • За допомогою обмінних пунктів - офіси в вашому місті.
  • Можна відкрити розрахункові карти WebMoney Cards. На території РФ функціонують Maestro, MasterCard Standard. Комісія 0,6 + 0,8%.

Як поповнити гаманець WebMoney

  • банківською картою (комісія 2-2,5%);
  • за допомогою пошти (2,2%);
  • через термінали оплати (1%);
  • з мобільного телефону (6-12%);
  • карти оплати (0%);
  • через банкомати (1-3%);
  • в відділеннях банку (1-6%);
  • в обмінних пунктах вебмані (0-4%).

Електронний гаманець Яндекс.Деньги

Деньги

Система електронних платежів Яндекс.Деньги створена на базі відомої російської пошукової системи в 2002 році. Дуже зручний і простий сервіс по оплаті послуг, обміну та перекладу віртуальних грошей. Як і у інших систем, у цій є мобільний додаток і робочий сайт.

Яндекс.Деньги створювалася для здійснення моментальних платежів між її користувачами. А всі користувачі - це резиденти РФ, тому єдиною валютою гаманця став російський рубль. Але зате система не бере комісій за поповнення рахунку та оплату послуг співпрацюють з ним інтернет-ресурсів. А при здійсненні переказу, комісія складе всього 0,5%. Для користувачів віддають перевагу тільки рублі - це найвигідніший гаманець.

Реєстрація в Яндекс.Деньги

Щоб зареєструватися, потрібно мати акаунт в Яндексі і натиснути кнопку «відкрити гаманець» Щоб зареєструватися, потрібно мати акаунт в Яндексі і натиснути кнопку «відкрити гаманець». Далі введіть логін і пароль, вкажіть номер телефону та код, який прийде в повідомленні. Автоматично гаманець буде анонімним. Це означає, що зберігати на ньому можна не більше 15 тис.руб. і здійснювати платіж не більше цієї суми. Для отримання більш широкого функціоналу потрібно отримати іменний статус - потрібно надати повні паспортні дані.

Введення грошей з Яндекса

Внести гроші на рахунок гаманця можна одним з варіантів:

  • скориставшись терміналом оплати;
  • через інтернет-банкінг;
  • здійснити оплату через банкомат якогось банку готівкою або карткою;
  • передплаченими картами (Яндекс.Деньги або універсальні);
  • здійснити грошовий переказ через одну з систем Контакт, Юністрім, Anelic і т.д .;
  • зробити платіж з гаманця іншого користувача.

Виведення грошей з Яндекса

Скористатися функцією виведення коштів можна декількома способами:

  • Зробити переклад на карту будь-которого банку. Тут передбача комісія 3% + 15 руб., А гроші надходять в течение 3-х робочих днів.
  • Скористатися однієї з систем грошових переказів (Контакт, Юністрім, Western Union і т.д.).
  • Оформити розрахункову карту Яндекс.Деньги, яка дозволить розплачуватися і знімати готівку в будь-якому банкоматі, де є підтримка MasterCard і зчитує PayPass. Карта випускається безкоштовно терміном на 3 роки, і за весь період обслуговування коштуватиме 149 руб.
  • Перекласти на банківський рахунок за реквізитами. Платіж йде 3 робочих дня.
  • Є функція прискореного перекладу через банки-партнери: «Альфа Банк», «Тінькофф», «Промсвязьбанк», «Банк Відкриття». Транзакція виконується протягом 5 хвилин.

Електронний гаманець PayPal

Електронний гаманець PayPal

PayPal - це найбільша електронна платіжна система. Почала свою роботу в 1998 році завдяки своїм творцям Пітеру Сіел і Максу Льовчин. У 2002 році стала власністю компанії eBay, до речі сказати, завдяки якій і придбала на самому початку масову популярність. Створювалася вона спочатку, як система оплати покупок в інтернеті. А зараз через неї проходить більше 4 млрд транзакцій в рік в більш ніж 200 країнах при використанні 25 різних валют.

Основний функціонал гаманця:

  • здійснення покупок в інтернеті і оплата послуг;
  • прив'язка карт формату Visa, MasterCard, American Express, Discover, в т.ч. російських банків;
  • переказ грошей;
  • введення / виведення грошей.

Реєстрація

Вам буде запропоновано на вибір 2 варіанти рахунку особистий або корпоративний. Перший підходить для інтернет-покупок і оплати платежів, а другий для ведення інтернет-бізнесу. У разі вибору особистий рахунок то заповнюється інформація про себе і натискається кнопка «погоджуюся і відкриваю рахунок», якщо обраний корпоративний, то потрібно буде надати інформацію про вашу фірму. Логіном і номером вашого гаманця буде адреса вашого email.

  • Введення засобів здійснюється через банківські карти або обмінні пункти.
  • Висновок на карту MasterCard, Visa, Discover, American Express.
замість висновку

Підводячи підсумок, можна сказати, що для російських користувачів найзручнішими будуть система Яндекс.Деньги і WebMoney. Перша через простоту і невеликих комісій, а друга через свою поширеності і захищеності. QIWI також буде в списку лідерів з-за різноманіття способів введення і виведення коштів. Ну а PayPal підійде для активної діяльності на міжнародних майданчиках.

Если ви нашли помилки, будь ласка, віділіть фрагмент тексту и натісніть Ctrl + Enter! Величезне спасибі вам за допомогу, це дуже важліво для нас и наших чітачів!

Що значить поширеність?
Для чого вам електронний гаманець?