Реклама
Реклама
Реклама

Валерій Сюткін про створення пісні «Вася», 60-х, чоловічому стилі і спиннер

  1. Про те, як з'явилася пісня «Вася»
  2. Про те, як створюються хіти
  3. Про те, чому так популярні 60-е
  4. Про відміну між фіглярем і денді
  5. Про свій голос
  6. Про щастя в родині
  7. Про ювілейному концерті

16 червня 2017

16 червня 2017

Вчора в ефірі «ОК на зв'язку!» Була суміш класичного американського рок-н-ролу і ностальгії за радянськими «шестидесятих». На питання Однокласників відповів російський співак і музикант Валерій Сюткін. У прямому ефірі музикант розповів про історію пісні «Вася», про своє дитинство в найкращому місті на землі і популярності «шістдесятих». Встигли обговорити і сучасні тренди - Валерій Сюткін разом з ведучим шоу Євгеном Рибовим взяли участь в найпопулярніших молодіжних Челлендж, заспівали c розширником для зубів і зрозуміли філософію спиннер. Не обійшлося і без питань про особисте життя - найголовніший романтик вітчизняний сцени розповів про свої стосунки з дружиною і дав поради, як бути щасливим.

Більше подробиць в записи шоу. Випуски шоу на телеканалі «Москва-24» пройдуть в суботу о 22:30 і в неділю о 18:30.

Про те, як з'явилася пісня «Вася»

Пісня складалася як «Едік». Ми її з Женею Хавтаном написали прямо на першій репетиції, я ще не був в «Браво». Назвемо це кастинг. Він мене запрошує, я приходжу, сидять хлопці з «Браво» з вимерлим поглядом. У них вже півроку немає роботи, на них ніхто не ходить. Вони кажуть: «Ми не знаємо, Валер, що ми будемо робити, ну ось така мелодія». «А хто ми?» - кажу я. «Яка ідеологія?». Мені здається, якщо ми зіграємо класичний рок-н-рол американо-радянський, ми дамо. Я завжди, коли текст складаю, пишу оповіданнячко маленький. Ось дивись: це стиляга, він виходить, вітрини горять, він повз магазинів проходиться. І відчуваєш, що в тебе в цій середній частині прямо питання - «на це кожен відповість». Звичайно, Едик! А я кажу: «Давай простіше чогось!». І тут наш бас-гітарист каже: «Вася».

Про те, як створюються хіти

Хороші пісні не можна конструювати. Їх неможливо видавити з тюбика. Хітом цього вкрай рідко стає пісня випадкова. «Вася», «7000 над землею» - я не можу пояснити, як я це написав. Неначе вас до провайдера якомусь підключили, і з вас це виходить, ви просто транслюєте. Віковий цензор, який в вас живе, б'є по руках. В юності легше пишуться пісні.

Про те, чому так популярні 60-е

Була страшна війна. Після неї всі приходили в себе, до кінця 50-х все налагодилося, і 60-і роки і у нас, і в Європі, і в Америці - це як би верх оптимізму. Всі жили з надією на краще, всі були дуже доброзичливі. 60-і роки в світі - це розквіт всього самого цікавого. Beatles принесли мелодику просту, в світі усі вони кликали до любові. До того, як хіпі переключилися на важкі наркотики, в світі все було весело і красиво. Італійці знімали такі фільми, Фелліні згадайте! Французи давали комедії з Луї де Фюнесом. У нас, що не візьми на естраді 60-х, все таке сонячне! Та й до нас поїхали туристи з усього світу. Гагарін в космос полетів! Всі 60-і роки - якісь надії. Поки людина сподівається, він доброзичливий і живе добре. 60-е - найкращий час для людства. Найкрасивіші автомобілі, найкраща мода. Які були контрасти! Люблю цей час!

Про відміну між фіглярем і денді

У чому різниця між фіглярем і денді? Перший за всяку ціну намагається привернути до себе увагу, носить помаранчеві краватки, червоні шкарпетки, що в 17 непогано. А другого небайдуже, як він виглядає в очах оточуючих, але він теж розуміє, що повинна бути, як мінімум, самоіронія. Скажімо, група AC / DC виглядає дуже органічно. Мені здається, що в поведінці Ангуса Янга і всієї команди є якась самоіронія, вони несерйозно до себе ставляться, і це підкуповує. А коли люди в лосинах далеко за 60 поводяться так само, як в 17, вони не викликають ніякого захоплення.

Про свій голос

А знаєте, як я називаю свій голос? Мені всі кажуть, мовляв, у вас баритон. А я відповідаю: «Мій голос називається довірчий сип».

Про щастя в родині

Треба чекати почуття, коли без людини не можеш дихати. <...> Щастя - це задоволення без каяття, тому коли щось робите, думайте, що ви будете платити за це завтра. <...> Жінкам для щастя потрібно зовсім небагато - одна, максимум дві речі, тільки щоб кожен день нові були. Їм потрібні готовність ваша до вчинку і вашу увагу. Чоловіка треба дуже сильно розуміти і трішки любити. Перш ніж лаяти свого чоловіка, обов'язково похваліть. <...>
Щастя - це «на», а не «дай».

Про ювілейному концерті

Я зроблю великий концерт 25 березня в Крокус-сіті холі, я вже зателефонував Жене Хавтаном, попросив його взяти участь. Дуже приємно, що Сергій Шнуров погодився взяти участь, сказав: «Валер, для тебе навіть траншею вириємо, аби було приємно». Льова і Шура БІ-2, Льоня Агутін, Коля Расторгуєв. Я покличу виконавців, щоб концерт був стильним.

Я покличу виконавців, щоб концерт був стильним

«А хто ми?
«Яка ідеологія?