Реклама
Реклама
Реклама

Дизайн-проект фасаду: чи варто замовляти 3D-модель облицювання будинку?

Фото: KR-professional

Провідні вітчизняні виробники декоративного каменю : KR-professional, White Hills, «Ідеальний камінь», «Камелот», «Екостоун» - пропонують послуги дизайнерів зі створення комп'ютерної моделі облицювання фасаду. Завдяки їй власники будинку отримують можливість поглянути на своє житло з боку, порівняти кілька варіантів оформлення і вибрати оптимальний. Зробити це можна, виходячи з відомостей про конкретний будові або за проектною документацією на ще не реалізований проект.

Дизайн-проект облицювання заміського будинку нескладно доповнити оригінальним декором, змодельованих на комп'ютері, це можуть бути замкові камені з ініціалами, карнизи, лиштви.

Фото: KR-professional

Для візуалізації кам'яної обробки побудованого будинку необхідно надати його фотографії в різних ракурсах, ескізи або робочу документацію. Чим більше інформації отримає фахівець, тим більш повної і точної буде комп'ютерна модель.

Існує ще один варіант збору даних - виїзд на об'єкт проведення запланованих робіт. До речі, саме тут дизайнер дасть консультації з інших питань, наприклад щодо оформлення сусідніх будівель або з ландшафтної архітектури ділянки. Потім з урахуванням побажань власників будинку він підбирає певні види каменю для стін і цоколя, декоративні елементи і пропонує варіанти фрагментарною або повної обробки. А після остаточного затвердження замовником проекту розраховує кількість облицювальних і витратних матеріалів .

Для облицювання рівній поверхні стіни використовують площинні елементи, для зовнішніх кутів стін - кутові, Г-подібної форми. Один погонний метр кутових елементів закриває собою приблизно 0,25 м² плоскій поверхні. Фото: White Hills

Вартість комп'ютерного моделювання будинку починається від 7 тис. Руб. У деяких компаніях ця сума включає виїзд фахівця на місце і розробку двох варіантів облицювання фасаду декоративним каменем . Згодом вона може бути зарахована в рахунок оплати декоративного каменю.

Початкова ціна більш складних проектів з візуалізацією архітектурних змін фасаду, підбором колірних рішень, роздруківкою розрахунків і електронної версії фотомонтажу - в 2 рази дорожче. Але в порівнянні з майбутніми витратами ця цифра здається цілком помірною. До того ж без точних відомостей про необхідну кількість каменю його набувають з запасом, що призводить до додаткових витрат. Купівля меншого обсягу завжди ризикована: раптом облицювання не вистачить, її доведеться докуповувати, а елементи з наступної партії можуть незначно, але все ж відрізнятися за кольором. Разом з тим зростають витрати на транспортування. Тоді як докладний і точний проект дозволяє помітно (не менше ніж на 10%) знизити витрати на придбання матеріалів і виробництво робіт.

Фото: White Hills

Фото: KR-professional

Фото: KR-professional

Фото: «Ідеальний камінь»

Фото: «Ідеальний камінь»