Реклама
Реклама
Реклама

Дженніфер Лоуренс зіграє дружину Фіцджеральда

Про Зельду Фіцджеральд знімуть фільм

Американський письменник Френсіс Скотт Фіцджеральд познайомився з красунею Зельдою Сейр в кінці Першої світової війни. За дівчиною вилися безліч шанувальників, але тим не менше c 1920 роки її звуть Зельдою Фіцджеральд. Подружжя швидко стає предметом загальних розмов і приводом для заміток в газетах - вони буквально уособлювали дух "бурхливих двадцятих" років, багато пили, курили, танцювали і куражилися.

Фіцджеральд часто сварилися, але не могли вже жити одне без одного. Крім любові, у них була спільна пристрасть - письменство. Френсіс Скотт на той час уже знайшов широку популярність завдяки роману "Великий Гетсбі", Зельда ж писала статті і короткі розповіді в журнали. Тим не менш, вона надихала письменника, і часом він навіть запозичив деякі сцени їхнього особистого життя для своїх творів ( "Ніч ніжна"). Сам він дико розлютився, коли Зельда надійшла подібним чином в романі "Врятуй мене, вальс".

У дитинстві Зельда вчилася танцювати балет і ближче до 1930-х років відновила заняття, які доводили її до знемоги. Поведінка Зельди стало змінюватися, скандали зі Скоттом розгорялися все частіше і все серйозніше, а в 1930 році їй ставлять діагноз "шизофренія". Письменниця, в супроводі чоловіка, стає частою гостею європейських клінік.

Але терпіння Френсіса Скотта не було нескінченним - він відправився до Голлівуду писати сценарії і зустрів іншу жінку, поруч з якою помер в 1940 році. Зельда пережила улюбленого на вісім років, але не змогла дописати свій другий роман і загинула під час пожежі в лікарні для душевнохворих.

Фільм про Зельден Фіцджеральд із зіркою "Голодних ігор" Дженніфер Лоуренс буде заснований на щоденниках Зельди і Скотта, їх листах і біографічних відсилання в романах. Ймовірно, режисером "Зельди" стане Рон Ховард, який зняв "Ігри розуму".

У 2011 році Вуді Аллен випустив фільм "Північ у Парижі", де Фіцджеральд зіграли Том Хіддлстон і Елісон Пілл ( "Дорога Венді").

Дивіться також: Марго Роббі в ролі дружини творця Вінні-Пуха .