Реклама
Реклама
Реклама

Суд виніс прігoвop Дмитру Грачову, oтpубівшeму руки дружині

  1. спогади Маргарити
  2. справа дільничного
  3. «Я її не утримують ... навіщо?»

Серпуховской суд засудив Дмитра Грачова, який в грудні 2017 року вивіз до лісу свою дружину Маргариту і відрубав їй кисті рук, до 14 років суворого режиму. Дмитра визнали винним за трьома статтями: «Заподіяння тяжкої шкоди здopoвью», «Пoхіщеніе людини» і «Загроза убійcтвoм».

Дмитра визнали винним за трьома статтями: «Заподіяння тяжкої шкоди здopoвью», «Пoхіщеніе людини» і «Загроза убійcтвoм»

Сам Грачов на попередніх засіданнях вину визнав лише частково. Він наполягав, що не викрадав дружину і не погрожував розправитися з нею. Сам Грачов на попередніх засіданнях вину визнав лише частково

спогади Маргарити

Постраждала Маргарита Грачова неодноразово розповідала про події того дня, коли чоловік відвіз її в ліс. На суді, через майже рік після того фатального дня, вона вперше зустрілася з Дмитром .

«Він був абсолютно спокійний. Коли він відрубав мені руки, то повіз в лікарню. По дорозі весь час повторював: "Який адреналін", причому говорив це з захопленням. Один раз він помацав мій пульс, перевірив, щоб я не умepла. А так всю дорогу повторював, щоб я його дочекалася з тюрми, інакше відріже руки моїм близьким ».

«Я все відчувала, на жаль. Пам'ятаю, в той момент я мріяла втратити свідомість. Ще думала, чому ж я не втрачаю свідомість? Коли він піднімав сокиру, я закривала очі, не дивилася на все це. У якийсь момент я почала сповзати з пенька, тоді він рубонув мою ногу - там теж шви », - ділилася спогадами Маргарита.

Дмитро відрубав дружині обидві кисті, але ліву лікарі змогли зберегти. Замість правої у дівчини тепер протез, зроблений в Німеччині на кошти, зібрані співчуваючими активістами.

Маргарита і Дмитро одружилися в 2012 році, у них двоє спільних дітей. Після трагедії Маргарита домоглася, щоб її чоловіка позбавили батьківських прав.

«Яке покарання хотіла б для нього? Я б paccтрел хотіла! Але це неможливо, на жаль. Я б довічне хотіла, але за цими статтями таких термінів не дають », - поділилася дівчина з журналістами.

справа дільничного

Дмитро визнав, що приревнував дружину до її колезі і не зміг стриматися. Маргарита стверджує, що він і раніше вивозив її в ліс і погрожував ножем. Однак дільничний, до якого дівчина прийшла за допомогою, проігнорував її.

У березні 2018 року Слідчий комітет порушив кримінальну справу за статтею «Недбалість». За даними слідства, поліцейський не отримав «всебічне і об'єктивне пояснення» від кожного з подружжя, а також інших очевидців. «Відносно Дмитра Грачова - чоловіка потерпілої - не проведено належним чином профілактична робота», - йдеться в повідомленні СК.

При цьому розгляд справи йде повільно. Дільничний виїхав працювати вахтовим методом, що обурило адвоката Маргарити Марі Давтян.

«Нещодавно ми дізналися, що справа призупинили. Дільничний вийшов на нову роботу в Орловській області, куди їздить вахтовим методом. І тепер нам треба його чекати. Я вже більше десяти років працюю адвокатом, і жодного разу підозрюваного на вахту не відпускали. Поки він в цьому статусі, ми не можемо нічого вимагати. Чому розслідування стопориться, хоча у нас є всі докази, незрозуміло », - каже Давтян.

«Я її не утримують ... навіщо?»

На суді Дмитро Грачов і його захист намагалися довести, що Маргарита мала можливість піти, але не скористалася їй.

«У машині я її не утримував, двері не блокував, навіщо? Це все дурниці. Їх смикни - і вони відкриваються. Я багато разів зупинявся на світлофорі, знижував швидкість на лежачих поліцейських. У неї була можливість піти », - стверджував Дмитро.

У неї була можливість піти », - стверджував Дмитро

«З приводу справи я шкодую. Хто б що не говорив, хто б там ні сміявся. Так, я каюсь, я розумію, що зробив велику помилку. Краще б я цього не робив. Якби мені було це підвладне, я б цього не робив. Я розумію, що за це можна пробачити, але я прошу вибачення у всіх, кого ця хвиля зачепила. У Маргарити і у своєї мами », - сказав Грачов на суді.

У Маргарити і у своєї мами », - сказав Грачов на суді

Держзвинувачення просило для Дмитра 17 років в'язниці. Суд постановив засудити Грачова до 14 років колонії суворого режиму. Також він повинен колишній дружині 2 мільйони рублів - за моральну шкоду.

Маргарита Грачова має намір оскаржити вирок суду. Термін їй здається занадто маленьким, передає телеграм-канал Hue .

Навіщо?
Ще думала, чому ж я не втрачаю свідомість?
«Яке покарання хотіла б для нього?
Навіщо?