Реклама
Реклама
Реклама

Світиться біля цирку: екатерінбуржци сфотографували «привид» знесеної телевежі

Після вибуху вежа теж нагадувала власний привид

Вид з Плотінка в сторону цирку ось уже котрий ніч дивує екатеринбуржцев. Там, де стояла недобудована телевежа, ближче до вечора можна побачити її «привид» - минає в небо довгий стовп поруч з цирком, ще й світиться. Нагадаємо, телевежу, побудовану в 80-х, підірвали 24 березня 2018 року : в цьому місці УГМК збирається будувати льодову арену для ХК «Автомобіліст» . На місці башти розчищена площадка, але багато городян все ще шкодують про втрату, а деякі бачать (і фотографують) привид.

«Дивлюся на фото - а там привид нашої знесеної вежі! Світиться щосили! Дивлюся на реальний вигляд - а там все одно вона, вежа! Ось воно як. Щоб не було сумнівів, що вона з'явилася в цю ніч на своєму місці, - знайшла фото з хроніки », - пише в Facebook екатерінбурженка Наталія Васильєва.

Користувачі залишають різні коментарі: «Непотоплювана!» «Голограма?» «Вежу-то даремно знесли. Марна трата народних грошей ... Ось і бродить привид ».

А ось такі фото надіслала до редакції Е1.RU читачка Юлія: здається, що навіть майданчик на вершині вежі видно.

RU читачка Юлія: здається, що навіть майданчик на вершині вежі видно

Так «привид вежі» видно з Плотінка:

Так «привид вежі» видно з Плотінка:

Ось так вежа виглядала над Ісет

Правда, до опублікованими фото-загадок дуже швидко з'являється розгадка. У сутінках за вежу приймають баштовий кран, який працює на ЖК «Рів'єра» - будівництві елітного будинку перед мостом на Куйбишева, який в народі прозвали «Новий Тихвін». «Ажурні» металоконструкції крана вночі схожі на суцільний стовп, а світяться літери нагадують, як активісти перед знесенням підсвічували вежу.

На фото видно, що «привид» відрізняється від вежі по конструкції На фото видно, що «привид» відрізняється від вежі по конструкції   кран ближче   Ось ще один ракурс вежі - поруч з кранами на набережній кран ближче Ось ще один ракурс вежі - поруч з кранами на набережній

«Навіть якщо в основі кран, то хто заважав ставити його в іншому ракурсі? - міркує в коментарях Надія Васильєва. - А тут ... думаю, вежа використовувала цей момент, щоб виникнути. Я спочатку подумала, що це пам'ятник лазерний по типу того, який на місці веж-близнюків. Але вежа-таки зуміла, знайшла спосіб проявитися в День міста! Вражаюче працює простір ».

Текст: Олена Баталова
Фото: Артем Устюжаніна / Е1.RU, Alexey Iagsoft / facebook.com, Надія ВАСИЛЬЄВА, yulialepalovscaya / facebook.com

» «Голограма?