Реклама
Реклама
Реклама

Ротару на дачі не забуває про грядки, а Меладзе обікрали в елітному селищі

З тінистого балкона будинку Ротару відкривається вид на сад і море.

Фото: М. Львівські

Першими зоряними дачниками Криму можна вважати Антона Чехова і Максиміліана Волошина, до них на початку ХХ століття - гостювати і тусуватися в Ялту і Коктебель - тягнувся весь бомонд Москви і Петербурга.

А за радянських часів навіть у самих іменитих акторів, письменників і співаків через бюрократичні перепони не було можливості прикупити собі житло на півострові. Тільки Юліану Семенову з його-то зв'язками в Кремлі вдалося вигризти клаптик землі під дачку у Верхній Мухалатці.

Для всіх інших межею шику був відпочинок в будинках творчості або санаторіях, де вже по блату легко вирішувалися питання з путівками.

Сьогодні ж є все, але зірок шоу-бізнесу, які зважилися на покупку нерухомості в Криму, можна перерахувати на пальцях трьох рук. За пристойний особняк в красивому місці ціни такі, що простіше і спокійніше купити віллу в Майамі, де давно влаштувалася половина вічного складу "Пісні року", або на узбережжі Іспанії - і знають тільки свої, і розкішшю зайвий раз ніхто не дорікне ...

У РОТАРУ БУДИНОК ДЛЯ ДУШІ І грядок

rotaru_4__


В будинку. Софія Ротару цінує затишок і порядок. Фото: М. Львівські

Софія Ротару ще в середині 70-х влаштувалася в Криму, прийнявши тоді запрошення керівництва області та філармонії. Після скромної "двушки" в Ялті вона згодом переїхала в 3-кімнатну квартиру на вул. Боткінської, а пізніше разом з чоловіком Анатолієм Євдокименко стала облаштовувати дачу в Микиті (7 км від Ялти). І весь кримський комфорт Софії Михайлівни по-справжньому трудової. Як нам розповіли в держфілармонії АРК, тільки в 1983 р вона дала 137 концертів в колгоспах і радгоспах Криму!

Сьогодні її дача на Нікітському спуску є такою ж пам'яткою селища, як і ботанічний сад . Але в порівнянні з палацами невідомих народу бізнесменів її 2-поверховий будинок з гаражем для однієї машини, мансардою і тінистій лоджією виглядає скромно.

rotaru_7__


У Микиті. Зі смаком і без розкоші. Фото: М. Львівські

Грядки і палісадник на десяти сотках є особливою гордістю співачки. Вона сама по можливості кожної весни висаджує там цибулю і помідори, потім із задоволенням просапує їх і навіть робить закачування. Як вона нам розповідала, цю "метушню в городі" вона вважає найкращою психотерапією і вважає однією з головних складових її секрету нев'янучої краси.

Порівнянні за площею і розташуванню особняки в Микиті пропонують за ціною $ 600-700 тис.

МЕЛАДЗЕ ТВОРИТЬ ПІД Гурзуф

meladze_1__

Гурзуф. По кілька разів на рік Меладзе приїжджає за тишею і натхненням. фото partenit.ru

49-річний хітмейкер Костянтин Меладзе довго підшукував в Криму будиночок для творчого натхнення і в результаті вибрав котеджне селище біля Гурзуфа "Вілла Троянд" - з парком і пляжем. Правда, до моря там 800 м по схилу, тому біля кожного котеджу є басейни. Восени 2011-го його засмутили злодії - стягнули з дому $ 1500 і iPad. Три непроданих ще вілли (а всього їх там - 21 вілла) площею 450 кв. м зараз пропонують за ціною $ 1 млн.

Жигунов - ні сіло

gigunov_2__


Сусід Чехова. У Гурзуфі у артиста немає спокою через судового спору. Фото: М. Львівські

Гурзуфська дача 49-річного Сергія Жигунова не відрізняється особливою розкішшю - це три кімнати з терасою на першому поверсі особняка, які він прикупив в 2004-му за $ 180 тис. Але принадність його обителі - в прекрасному пейзажі і виході до дикого пляжу мініатюрної скелястій бухти Чехова поблизу будинку-музею великого письменника. Хлюпала там і Анастасія Заворотнюк, поки не посварилася з "гардемарином".

Але з недавніх пір дачні сезони продюсера і актора в Гурзуфі затьмарені судовою тяганиною з сусідами, які займають верхню частину будинку - суперечка через землю і забору.

У селищній раді нам пояснили, що Жигунова звинувачують в самозахоплення, хоча будинок оформлений на ім'я його тітки: "Ніхто явного права на землю не має - це цивільний спір двох фізичних осіб, який може затягнутися на довгі роки - їм простіше між собою домовитися". Сусіди з найближчих будинків скандал не коментують, але дякують Жигунова за бетонну доріжку, яка полегшила їм шлях до пляжу бухти.

ЛЕОНТЬЄВУ ВІДМОВИЛИ У колгоспі, А ОВСІЄНКО КУПИЛА БУДИНОК ДЛЯ МАМИ

Нерухомістю в Криму на хвилі своєї популярності ще в 90-х обзавелася 45-річна співачка Тетяна Овсієнко - у неї будинок в Алупці, де сусіди частіше бачать її маму. А у 53-річної Олени Свиридової - бабусин будинок в Керчі. Там співачка гостювала на літніх канікулах в дитинстві і, ностальгуючи за той час, приїжджає і зараз щоліта з сином Гришею.

Замість Майамі міг би частіше гостюватимуть на півострові 63-річний Валерій Леонтьєв, але йому не вдалося домовитися з кримськими колгоспниками. "Десь в 1982 році я серйозно збирався влаштуватися в Криму, - розповів нам Валерій Якович. - Я хотів купити який-небудь будиночок під Євпаторією - мені подобається західний регіон, там пісочок на пляжах і не такі важкі доступи до моря, як на південному березі. Одна жінка продавала маленький будиночок буквально на пляжі, але потрібен був дозвіл місцевого голови колгоспу. і ми поїхали до нього на прийом з Ернестом Юдицьким, який працював тоді директором Євпаторійського філіалу Кримської філармонії. але він нам відмовив, і я втратив можливість бути х ть в якійсь мірі господарем власності в Криму, і з тих пір більше і не намагався ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

[ U ] [ OT ] [ ST ] [ OST ] [ TG ] [ GTU ] id інші російська український білоруський польський англійська іспанська німецький турецька болгарська чеська угорський естонський вірменський казахський іврит грузинський сербський хорватський литовський словацький словенський албанський македонський латиська киргизький монгольський португальська узбецький корейський румунський датський грецький нідерландський норвезький шведський італійська французький індонезійська id арабська хінді бенгальський китайський [азербайджанський ] [Боснійський bs ] [таджицький ] [Латинський ] [В'єтнамський ] [Каннада kn ] [фінський ] [Філіппінський ] [Ірландський ] [Ісландський ] [Шотландський (гельський) gd ] [японський ] [Африкаанс ] [Амхарська am ] [каталанська ] [Себуанська ceb ] [корсиканська ] [Валлійський ] [Есперанто ] [Баскська eu ] [перський ] [Фризька ] [Галісійська ] [Гуджараті gu ] [хауса ] [Гавайський ] [Хмонг hmn ] [креольський (Гаїті) ht ] [ігбо ig ] [яванський ] [Кхмерский ] [Курманджі ] [Люксембурзький lb ] [лаоський ] [Малагасійська ] [Маорі ] [Малаялам ml ] [маратхі mr ] [малайський ] [Мальтійський ] [Бірманський my ] [непальська ] [Чева ny ] [панджабі ] [Пушту ] [Синдхи sd ] [сингальский si ] [Самоа ] [Шона sn ] [сомалійський ] [Сесото st ] [суданський ] [Суахілі ] [Тамільська ] [Телугу te ] [тайський ] [Урду ] [Кхоса xh ] [ідиш yi ] [йоруба yo ] [зулу ] [ TF ] Немає тексту
Контейнер пошкоджений! Спробуйте отримати статтю заново GetTextFromUrl.php , але це призведе до видалення всіх існуючих перекладів !!!