Реклама
Реклама
Реклама

Прокурор метрополітену: "У метро введений багаторівневий контроль безпеки"

Фото: Прокуратура московського метрополітену

Кримінальну справу, порушену після аварії на Арбатсько-Покровської лінії в метро минулому році, буде передано до суду вже в березні. Після того, що сталося в підземці був введений багаторівневий контроль за безпекою, а частота перевірок і кількість інспекторів було збільшено. Прокурор Московського метрополітену Олександр Рибак в інтерв'ю М24.ru розповів, як в метро забезпечується безпека поїздок і антитерористична захист, навіщо відеоспостереження відстежує біля турнікетів "зайців" і на що найчастіше скаржаться пасажири.

- Олександре Михайловичу, розкажіть, чим займається прокуратура московського метрополітену? Навіщо потрібно було виділяти окремий ревізійний орган? Адже у автобусів, наприклад, своєю прокуратури немає.

- Ми здійснюємо нагляд за роботою метрополітену. Те, що для цього в системі прокуратури було створено спеціалізоване відомство, підкреслює важливість метро як ключового виду транспорту в Москві. В першу чергу прокуратура контролює рівень безпеки перевезень пасажирів. Ми стежимо за дотриманням антитерористичного законодавства, підтриманням громадського порядку, а також координуємо роботу правоохоронних органів щодо профілактики, припинення і розкриття правопорушень і злочинів. Крім того, ми контролюємо роботу Управління внутрішніх справ на Московському метрополітені, де працює близько 6 тисяч осіб. Це ціла армія людей, яка забезпечує безпеку Московського метрополітену.

Після торішньої катастрофи в метро був введений багаторівневий контроль за безпекою


- Раз зайшла розмова про безпеку в метро, ​​я не можу не згадати катастрофу, яка сталася минулого літа на Арбатсько-Покровської лінії. Тоді між станціями "Слов'янський бульвар" і "Парк Перемоги" зійшли з рейок кілька головних вагонів і врізалися в стіну тунелю. Загинули 24 людини, ще 271 отримали травми. Що змінилося після липневої катастрофи в роботі по контролю за метро - як на вже існуючих, так і на споруджуваних станціях?

- Ми Наглядати тільки за тими об'єктами, які вже введені в експлуатацію і працюють. Поки нові станції будуються, вони знаходяться в оперативному обслуговуванні територіальних правоохоронних органів. Як тільки вони переходять в експлуатацію ГУП "Московський метрополітен", ми проводимо на них наглядові заходи спільно з контролюючими органами. Після аварії було проведено повне обстеження всіх систем життєзабезпечення метрополітену. Всі служби, які входять до його складу - електромеханічна, служба тунельних споруд, рухомого складу та інші - були повністю перевірені.

Ніяких істотних порушень і збоїв у русі, тим більше, катастроф, слава Богу, більше не сталося. Це говорить про те, що система працездатна і підтримується в необхідному стані. Якби система метро "тріщала по швах", то за півроку порушення б не вдалося б усунути, і такі випадки могли повторитися.

Причини катастрофи все-таки ставляться до людського фактору . Були люди, які знали про те, що рейкова стрілка була з'єднана належним чином спеціальної металевою пластиною. Вони зробили тимчасові скручування з металевого дроту і легковажно розраховували, що і так постоїть ... У березні справу за аварії має бути направлена ​​до суду. Феміда вирішить, чи обгрунтовано пред'явлено звинувачення і хто за це повинен відповідати.


- У серпні минулого року Генпрокуратура перевірила роботу прокуратури Московського метрополітену. За її результатами прокурор Москви оголосив вам догану з приводу нестачі контролю за діяльністю метро. Як змінилася після трагедії система контролю в підземці?

- Так, після того, що сталося був введений багаторівневий контроль. Якщо раніше за перевірку конкретного ділянки в метро відповідав старший майстер, бригадир і начальник зміни, то зараз, крім них, моніторинг проводять начальники дистанцій і підрозділів. Робочі перевіряють ділянки щодоби. Коли закінчується рух поїздів, в метро настає період, коли всі служби перевіряють роботу всіх систем, моніторять рейки, шляхи, рухомий склад, системи пожежогасіння і так далі. Керівники дистанцій і підрозділів самі виробили певний режим перевірок. Моніторинг системи роботи метро став проводитися частіше.

У самогубців немає особливих переваг по станціях метрополітену


- В останні кілька років в метро часто відбувалися збої. Яка статистика? У чому основні причини збоїв?

- У 2011 році було зафіксовано 70 збоїв, в 2012 році - 71 збій, в 2013 році - 57, в 2014 році - 47. Збої відбувалися через те, що багато систем вимагали заміни. Наприклад, старі кабелі періодично спалахували. Зараз їх змінюють на сучасні кабелі, які повинні бути негорючими і не виділяти диму. Заміна відбувається планово, а на дроти встановлюються датчики автоматичного контролю, які повідомлять диспетчерам, якщо з кабелями щось не в порядку.

Велика кількість збоїв відбувається через самогубців , Які кидаються під потяги. Коли людина впадає по поїзд, шансів вижити у нього практично немає, настає його смерть, викликається слідчо-оперативна група. Ясно, що в цей час потяги не їздять. Запобігти суїциду в метро вкрай складно. Адже не поставиш поліцію уздовж кожної платформи, а людина може кинутися під поїзд в будь-якому місці. Багато станції, крім того, є пам'ятками історії та архітектури, мають відповідний статус і будь-які зміни в їх зовнішньому вигляді неприпустимі.

- Є станції, де самогубства відбуваються найчастіше?

- Ми з'ясували, що немає. Зазвичай по одному випадку відбувається на одній станції, десь два. Якихось особливих переваг по станціях метрополітену у самовбивць немає.


- У метро створюється система інтелектуального відеоспостереження. Підкажіть, для чого вона буде використовуватися?

- Буде сформована картотека пасажирів-безбілетників і осіб, раніше які вчинили злочини на території Московського метрополітену. На вході відеокамера буде ідентифікувати людину, яка раніше здійснював правопорушення в метро, ​​потім оператору метрополітену буде надходити сигнал. Далі сама система буде відслідковувати переміщення цього пасажира по підземці: де він зайшов, де вийшов, як він йде по платформі. У разі необхідності оператор може моментально передати на станцію черговим поліцейським інформацію про "зайця" по телефону. Тоді правоохоронці приділять цій людині на станції особливу увагу.

- відеоаналітіка буде забезпечувати антитерористичний захист?

- відеоаналітіка буде відслідковувати безхазяйні речі на станціях. Якщо зайшов пасажир з портфелем, сумкою, візком і залишив свій багаж більш, ніж на 20 секунд без уваги, а сам відійшов - то система дасть тривожний сигнал. Може, там знаходиться якийсь вибуховий пристрій. Місце, де стоїть безхазяйний предмет, буде оточено. Приїдуть вибухотехніки з собакою, яка обстежує об'єкт на наявність в ньому вибухових речовин.

Відеоаналітіка відстежуватимуть безхазяйні речі на станціях


- Але останні теракти в метро скоїли терористки-смертниці.

- Все вже, напевно, помітили, що при входах на кожну станцію монтують рамки. Вони будуть виявляти вибухові речовини, вогнепальну зброю, холодну зброю, метал. На кожному прохідному пункті працюватиме представник служби безпеки метро, ​​співробітник УВС на Московському метрополітені. Якщо з'ясується, що у людини є з собою предмети, які становлять небезпеку, правоохоронці проведуть огляд.

Пасажири з кардіостимуляторами, вшитими в організм, звільняються від проходу через рамки при вході в метро


- Служба безпеки московського метрополітену затвердила тимчасовий список предметів , Які пасажири не можуть проносити в метро. Коли буде затверджено постійний перелік заборонених предметів?

- Над цим працює антитерористична комісія міста Москви. Перелік цих предметів не визначений, але вже точно відомо, що буде заборонено проносити зброю, вибухові речовини, наркотики. Після того, як список буде затверджений, на кожному пункті проходу в метро встановлять інформаційні щити. Люди повинні знати, що можна проносити в метро, ​​а що ні. До речі, передбачено, що пасажири, які мають кардіостимулятори , Вшиті в організм, звільняються від проходу через рамки. Це необхідно, щоб не шкодити їхньому здоров'ю. Але вони повинні мати при собі медичну довідку. Про це теж буде вказано в оголошеннях.

Посилання по темі

- Прокуратура метрополітену має доступ до системи відеоспостереження?

- Доступ матиме тільки поліція і метрополітен. Ми маємо право запитувати цю інформацію при необхідності.

- Ви проводили перевірку тендерів, які розігрував метрополітен. В кінці минулого року ви повідомляли, що більше 80% конкурсів були визнані такими, що. У чому причини?

- Ми дійсно виявили багато порушень при проведенні тендерів. Зараз ми проводимо процесуальну перевірку в порядку, встановленому законом. Потім ми дамо по всім фактам порушень юридичну оцінку.

- Чи можете ви щось зробити, щоб в майбутньому запобігти кількість порушень при проведенні тендерів?

- Ми хочемо змінити положення про закупівлі для потреб ГУП "Московський метрополітен". Зараз, якщо конкурс не відбувся, то замовник має право вибирати на власний розсуд єдиного постачальника. У цій ситуації є великі можливості для зловживань. Ми працюємо над тим, щоб були внесені зміни в це положення про закупівлі. Його потрібно доповнити новими пунктами, які б не допускали ситуації, коли особи, які визначають переможця конкурсу, мимоволі б вибирали переможця. Навіть, якщо конкурс не відбувся, то повинні бути чіткі критерії, за якими обирається підрядник. Розробляти ці критерії буде сам ГУП «Московський метрополітен», а ми перевіримо ці критерії на відповідність антикорупційним законом.

Ми також вважаємо неправомірним, коли в умовах конкурсу стоять завищені вимоги до компаніями-учасникам. Наприклад, що оборот організації повинен бути не менше 1 мільярда рублів в рік. Але якщо роботи виконуються на значно меншу суму, це вимога неправомірно і дискримінує права інших компаній. Або бувають випадки, коли до конкурсу допускаються тільки ті організації, які мали вже досвід роботи в метро. Але в самому технічному завданні мова йде про загальнобудівельних роботах, а не специфічних. Це також необгрунтовано обмежує права інших учасників.

Пасажири метро скаржаться на хамське ставлення до них поліцейських і контролерів


- А приватні компанії, які займаються в метро клінінгом, ви перевіряєте?

- Так, в рік ми виявляємо близько сотні порушень. В основному вони пов'язані з міграційним законом. У кого-то з прибиральників немає дозволу на роботу, а у кого-то воно минув.

- Прокуратура приймає скарги від пасажирів. Чим москвичі найчастіше незадоволені?

- Найчастіше скаржаться на некоректність поведінки або поліцейських, або співробітників ЦКУ "Організатор перевезень", які перевіряють законність проходу в метро біля турнікетів. Пасажири відзначають хамське ставлення до них, зухвала поведінка. Навіть були звернення на фізичні обмеження їх дій - коли пасажирів хапали за руки або не давали пройти.

Ми передаємо ці скарги керівництву ЦКУ "Організатор перевезень", а також самі проводимо службові перевірки, запитуємо інформацію з відеокамер, які стоять в місцях, де стався конфлікт. Якщо скарги на фізичне насильство підтверджуються, то направляємо матеріали до Слідчого комітету на метрополітені. Слідчі проводять процесуальні перевірки і виносять постанови: або про порушення кримінальної справи, або про відмову. Але в цілому скарг небагато. У рік до нас приходить близько 20-30 подібних повідомлень.

Розмовляла Анастасія Мальцева

сюжети: метро 2020 , погляди , Інтерв'ю: Місто , Як працює влада , Все, що потрібно знати про московському метро

Олександре Михайловичу, розкажіть, чим займається прокуратура московського метрополітену?
Навіщо потрібно було виділяти окремий ревізійний орган?
Що змінилося після липневої катастрофи в роботі по контролю за метро - як на вже існуючих, так і на споруджуваних станціях?
Як змінилася після трагедії система контролю в підземці?
Яка статистика?
У чому основні причини збоїв?
Є станції, де самогубства відбуваються найчастіше?
Підкажіть, для чого вона буде використовуватися?
Відеоаналітіка буде забезпечувати антитерористичний захист?
Коли буде затверджено постійний перелік заборонених предметів?