Реклама
Реклама
Реклама

Альфа платформа для метро Москви

В кінці лютого мер Москви Сергій Собянін   урочисто відкрив   перша ділянка Великої кільцевої лінії (БКЛ) Московського метро і зазначив, що БКЛ - одна з найбільших ліній метро в світі В кінці лютого мер Москви Сергій Собянін урочисто відкрив перша ділянка Великої кільцевої лінії (БКЛ) Московського метро і зазначив, що БКЛ - одна з найбільших ліній метро в світі. «Атомік Софт» радий повідомити, що перша ділянка нової лінії метро автоматизований на базі нашої Альфа платформи .

Проект автоматизації БКЛ Московського метро реалізували наші партнери - компанії «ТРАНСГАЗСЕРВІС» і « Синтек ».

Нова система на базі Альфа платформи автоматизує електромеханічну службу і диспетчерське управління служби електропостачання п'яти станцій ГУП «Московський метрополітен». Дані служби забезпечують роботу систем життєзабезпечення всіх механізмів і обладнання метрополітену, стан яких безпосередньо впливає на безпеку і безперебійність перевезення пасажирів. Завдяки їм мчать поїзди, висвітлюються станції і тунелі, регулюється рух поїздів, рухаються ескалатори, працюють вентиляція і зв'язок, йдуть годинник.

Сьогодні Московське метро - не просто розумний, а по-справжньому інтелектуальний територіально-розподілений транспорт з великою кількістю об'єктів контролю і управління та потребою негайного реагування на безперервно мінливі умови. Як і до інших об'єктів підвищеної небезпеки, до системи автоматизації нової лінії метро пред'являлися високі вимоги з безпеки і комфортності перевізного процесу:

  • Контроль і управління об'єктами метрополітену з єдиного диспетчерського центру кожної служби
  • Найвищий рівень надійності та функціональних можливостей в порівнянні з іншими лініями
  • Забезпечення безпечної і комфортної перевезення пасажирів

У минулому році на базі Альфа платформи був реалізований пілотний проект автоматизованої системи диспетчерського управління на станції Діловий центр Калінінського-Солнцевський лінії, де наша платформа зарекомендувала себе як надійне рішення для розробки систем автоматизації ліній метро. Переконавшись в стабільній роботі і надійності системи на Альфа платформі, замовник впевнено вибрав наш продукт і його підсистеми для станцій третього пересадочного контуру:

  • Серверна частина - Alpha.Server і Alpha.Historian
  • Клієнтська частина - Alpha.HMI, Alpha.Trends, Alpha.Alarms, Alpha.Security і Alpha.AccessPoint

Серверна частина диспетчерського рівня є центральною частиною системи Серверна частина диспетчерського рівня є центральною частиною системи. Alpha.Server отримує технологічні дані від контролерів і надає інформацію на АРМи диспетчерів. Сервер отримує команди від операторів і передає їх на станційний рівень. В цілому, Alpha.Server і Alpha.Historian здійснюють всі функції контролю, управління, накопичення, надання даних. А разом з клієнтським програмним забезпеченням забезпечують планування, аналіз, отримання звітів і роботу з документами.

Підсистеми Альфа платформи, встановлені на клієнтської частини - АРМах, пов'язують систему з диспетчером. Оператор в реальному часі бачить інформацію про процеси і керує ними.

Замовник високо оцінив розроблені на базі Альфа платформи системи дистанційного і диспетчерського управління, особливо відзначивши переваги нового рішення перед вже виробили свій ресурс системами інших ліній:

  • Всі системи виконані в рамках єдиної програмної платформи, що знижує поріг входження обслуговуючого персоналу
  • Моніторинг та управління об'єктами станцій і ліній метрополітену з одного АРМа чергового
  • Високий ступінь безпеки за рахунок групового управління включення підстанцій і системи блокувань
  • Скорочення часу реагування чергового персоналу в разі НС
  • Мінімізація надлишкового обладнання і ПЗ

За перші два тижні експлуатації новою ділянкою БКЛ скористалися 850 тисяч осіб. Нова система автоматизації на базі Альфа платформи успішно доводить свою надійність і працездатність, відповідаючи всім вимогам Московського метрополітену.

Завантажити опис проекту Альфа платформа для Московського метро, ​​pdf (1 MB) Завантажити опис проекту Альфа платформа для Московського метро, ​​pdf (1 MB)