Реклама
Реклама
Реклама

Шойгу призначений міністром оборони замість Сердюкова

Президент Росії Володимир Путін відправив у відставку міністра оборони Анатолія Сердюкова Президент Росії Володимир Путін відправив у відставку міністра оборони Анатолія Сердюкова. Новим главою оборонного відомства призначено Сергія Шойгу, до цього моменту займав пост губернатора Московської області.

Про це глава держави повідомив на зустрічі з Шойгу у вівторок.

Таким чином, новим міністром оборони знову стала людина, що має військове звання - Шойгу носить звання генерала армії, в той час як Сердюков був цивільним міністром .

За його словами, "в той же час, в останні роки чимало зроблено для розвитку Збройних сил, для вирішення соціальних питань, в тому числі житлової проблеми". На думку президента, новим міністром оборони "повинен бути людина, яка зможе продовжити все позитивне для динамічного розвитку Збройних сил, забезпечити виконання держоборонзамовлення і тих грандіозних планів з переозброєння армії, які поставлені".

"Такою людиною могли б стати Ви", - звернувся глава держави до Шойгу.

Новий глава Міноборони РФ Сергій Шойгу, останні півроку керував Підмосков'ям, зізнався, що пропозиція очолити військове відомство стало для нього несподіваним.

Він подякував президенту Володимиру Путіну за довіру.

"Постараюся зробити все, що в моїх силах", - сказав Шойгу.