Реклама
Реклама
Реклама

Лист про співпрацю - зразок листа, приклад листа-пропозиції про співпрацю. Як написати діловий лист про співпрацю

  1. Лист про співпрацю - зразок листа
  2. Приклад ділового листа-пропозиції про співпрацю

Лист про співпрацю, або, як його ще називають, комерційна пропозиція - це документ ділового листування, який містить інформацію рекламного характеру, здатну зацікавити потенційного клієнта.

Лист про співпрацю - зразок листа

Завантажити зразок листа-пропозиції про співпрацю (Word)
Завантажити зразок ділового листа про співпрацю (PDF)

Завантажити зразок листа-пропозиції про співпрацю (Word)   Завантажити зразок ділового листа про співпрацю (PDF)

зразок

Подивитися приклад тексту листа про співпрацю

Мета ділового листа про співпрацю - зробити пропозицію, від якої важко відмовитися, і, тим самим, знайти нових партнерів, щоб в подальшому успішно продавати свої товари і / або послуги.

Подібний лист представляє «обличчя» вашої фірми, тому від того, наскільки грамотно, цікаво і ясно воно буде складено, залежать ваші перспективи до співпраці.

Пам'ятайте, що привабливе лист може залучити не тільки сумлінних партнерів, але і шахраїв. Скористайтеся порадами експерта, щоб перевірити потенційного контрагента.

Приклад ділового листа-пропозиції про співпрацю

Як будь-який діловий лист, пропозиція про співпрацю необхідно писати на фірмовому бланку підприємства, в якому є все його реквізити.

Важливо розуміти, кому найкраще адресувати ваш лист, і, відповідно, вказати в «шапці» хоча б посаду цієї людини, а також постаратися звернутися до нього по імені-по батькові. Якщо ваш лист адресовано широкої аудиторії, то найкраще придумати інформативний, але не банальний заголовок-звернення, здатний зацікавити вашого потенційного партнера.

Далі йде суть листа:

  • коротко і інформативно повідомляємо про свою компанію, часу її перебування на ринку, про свої професійні досягнення і т.п .;

  • ясно і грамотно викладаємо свою пропозицію, його переваги перед іншими подібними товарами / послугами або вигоду від вашого продукту саме для цього клієнта;

  • в якості «наживки» можна запропонувати потенційному партнеру систему знижок і бонусів, якщо позитивне рішення про співпрацю буде прийнято в короткі терміни;

  • обов'язково вказуємо кілька шляхів, слідуючи яким адресат легко і швидко зможе вийти з вами на зв'язок

Лист завжди завершується ввічливим побажанням успіху, підписується укладачем (посада та ПІБ) і для солідності може бути завірено печаткою.

Пропозиції співпраці не припускають обов'язкового відповіді.

Розсилати листи про партнерство можна як звичайною поштою або кур'єрською службою, так і користуючись різними сучасними засобами зв'язку: електронною розсилкою або факсом.
Читайте також: Супровідний лист до комерційної пропозиції