Реклама
Реклама
Реклама

За скільки можна зняти житло в Києві

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

9 жовтня 2012 10:25 Переглядів: 9 жовтня 2012 10:25 Переглядів:   Що буде з ринком оренди житла в жовтні

Що буде з ринком оренди житла в жовтні.

У жовтні на столичному ринку оренди зазвичай настає затишшя. Студенти, які приїхали на навчання, вже встигають знайти собі "дах над головою". Забезпечують себе житлом і працюють в Києві приїжджі. Тому що виросли у вересні ціни починають йти на спад, а серед пропозицій з'являються непогані варіанти. Втім, в цьому році ситуація складається не зовсім так, як зазвичай. Про те, що відбувається зараз на ринку, ми запитали експертів і людей, що шукають собі квартири для знімання в столиці.

Скачка НЕ БУЛО. Почнемо з того, що очікуваного осіннього сплеску на ринку оренди в Києві в цьому році так і не відбулося. Наприклад, не підтвердилися прогнози експертів про 10% -не зростання цін. Навіть приїзд іногородніх на роботу і навчання не зміг їх підняти. За даними консалтингової компанії SV Development, у вересні вартість оренди житла виросла лише на 1,3%. "Хоча на перший погляд може навіть здатися, що ціни в недорогому сегменті піднялися. Але це оманливе враження, - пояснює експерт сайту по нерухомості DOM.ria.ua Анатолій Топал. - Насправді орендарі просто розібрали вигідні варіанти, і на ринку залишилися більш дорогі квартири ".

Слова фахівця про ціни підтверджує і наш моніторинг сайтів з оголошеннями про оренду. Він показав, що ціни на ринку не змінилися в порівнянні не тільки з вереснем, але навіть з липнем. Зараз все ще можна знайти "одинички" по 2500 грн на місяць (до слова, влітку і на початку осені нам не вдалося розшукати варіанти дешевше 3000 грн) і "двушки" по 3500 грн. Інша справа, що таких пропозицій дуже мало, а їх якість залишає бажати кращого. За словами експертів, стрибка цін не відбулося через те, що квартиронаймачі не готові платити більше, адже зарплати не зростають.

Біг наввипередки. Саме через брак недорогого, але якісного житла в столиці полягає дуже мало договорів оренди. Наприклад, за даними консалтингової компанії SV Development, у вересні в Києві здали в оренду 2003 квартири. А це всього на 97 штук, або на 5% більше, ніж в серпні (1910). Ці цифри доводять, що у вересні не було сплеску не тільки в цінах, а й в кількості угод. Притому що бажаючих орендувати квартиру багато.

"Я шукаю квартиру на Лук'янівці, і мені іноді трапляються варіанти, прийнятні за ціною і якістю, - розповідає Володимир. - Але їх мало, а таких бажаючих, як я, багато, тому нормальні квартири дуже швидко забирають. Мені доводиться постійно стежити за сайтами нерухомості і, як тільки з'являється цікава пропозиція, відразу ж дзвонити брокерам (а 99% оголошень дають саме вони) і їхати дивитися. До речі, раджу мати при собі гроші, і, якщо квартира влаштовує, одразу вносити передоплату. Тому що навіть якщо ви домовитеся з господарями, але не внесете плату, вашу квартиру здадуть комусь іншому, поки ви будете їздити за грошима ".

ГОСПОДАРІ ПОЛОЖЕННЯ. За спостереженнями Володимира, в деяких районах Києва попит значно перевищує пропозицію, тому за хороші варіанти доводиться боротися. Це підтверджують і цифри. Так, за інформацією сайту DOM.ria.ua, у вересні попит на економсегмент в порівнянні з серпнем виріс більш ніж на 60%. Переконалися в цьому й ми під час моніторингу сайтів з оголошеннями. Як виявилося, складно знайти що-небудь прийнятне також в районах ДВРЗ, КПІ, Академмістечка, Подолу, Теремків, які вважаються дешевими. Тому там господарями становища стали ріелтори.

"У мене був випадок, коли я попросив у брокера надіслати мені фото будинку, в якому здається квартира, а він мені нахамив і заявив, що квартири і так розбирають, а я ще змушую його робити додаткову роботу", - нарікає Володимир. Про таких же проблемах говорить і Ірина. "Мені траплялися ріелтори, які самі не бачили квартири, що здаються в оренду", - скаржиться дівчина. Втім, в деяких інших районах ситуація трохи краща. Наприклад, є з чого вибрати на Оболоні, Троєщині, Липках.

САМЕ ДОСТУПНЕ

1-кімнатні

  • 2500 грн - Святош. р-н, вул. Акад. Королева, 23/12/4
  • 2500 грн - Солом. р-н, вул. Гетьмана, 25/14/5

У вересні найдешевшою була гостинка за 3000 грн на міс., А в липні - за 3020 грн.

2-кімнатні

  • 3500 грн - Десни. р-н, вул. Милославська, 67/35/9
  • 3500 грн - Десни. р-н, вул. Радунська, 52/32/9

У вересні найдешевшим був варіант за 3450 грн, а в липні - за 3620 грн на міс.

3-кімнатні

  • 4100 грн - Дарн. р-н, вул. Тростянецька, 68/45/8
  • 4600 грн - Святош. р-н, бул. Кольцова, 62/41/7

У вересні найдешевшою була квартира за 4100 грн, а в липні - за 4020 грн на міс.

ПРОГНОЗ: без потрясінь

У жовтні ситуація на ринку оренди сильно не зміниться. "Як і раніше будуть з'являтися вигідні варіанти і відразу йти, тому що попит на недороге житло не насичений, а нових пропозицій недостатньо, - прогнозує Анатолій Топал. - Потрібно просто встигати їх відстежувати. При цьому ціни не виростуть більше ніж на 0,5 1% - для зростання немає вагомих причин ". Схожий прогноз дає і експерт компанії SV Development Сергій Костецький. "У жовтні ціни можуть вирости на 0,5%, - припускає він. - А кількість угод буде на 40-50 більше, ніж у вересні. Такий висновок можна зробити за даними за останні 2 роки, протягом яких щомісяця спостерігалася така тенденція. при цьому ні вибори , Ні сезонність на ринок не вплинуть ".

Особистий досвід: ЩО СКІЛЬКИ КОШТУЄ

"Зараз оренда однокімнатної квартири з ремонтом не першої свіжості варто від 3500 грн в місяць плюс" комуналка ", - розповідає Анна, недавно зняла квартиру в Києві. - Я ж шукала собі житло за 3000 грн в місяць. Такі варіанти пропонуються, як правило, в новобудовах, які майже не заселені. у цьому випадку в квартирі буде хороший ремонт, але, крім холодильника, нічого немає, навіть штор ".

"На Лук'янівці квартира з гарним ремонтом коштує від 4000 грн плюс оплата платіжок, - каже Володимир. - Все дешевші варіанти - або з поганим ремонтом, або без меблів, або дуже незручно розташовані. А вже за 4500 грн можна зняти" круту "квартиру . На Подолі схожі розцінки, тільки ремонт при цьому гірше. На Куренівці "одинички" з непоганим ремонтом коштують 3600-3800 грн. Але цей район неблагополучний, тому і ціни невисокі. А в цілому по Києву однокімнатну, адекватну по ціні / якості, можна зняти за 3000-4500 грн в залежності від району ".

"У Голосіївському районі нормальна однокімнатна з меблями 1990-х коштує не менше 4000 грн, - ділиться спостереженнями столичний менеджер Ірина. - Все через те, що попит тут високий, а пропозицій - раз-два - та й усе. В результаті я змогла дозволити собі тільки кімнату. Втім, вони теж недешеві. Я зняла в Голосіївському за 2200 грн. А в загальному по місту в спальних районах проста кімната з господинею коштує 2-2,5 тис. грн на місяць. наприклад, в районі м. "Героїв Дніпра" пропонують кімнати по 2000 грн. А маленька кімнатка на вул. Горького недалеко від м. "Либідська я "обійдеться в 2300 грн".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "За скільки можна зняти житло в Києві". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Матичак Тетяна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ