Реклама
Реклама
Реклама

ВНЖ в Польщі студенту, інвестору, робітникові

  1. 60 EUR
  2. Вид на проживання в Польщі по роботі
  3. 400 EUR
  4. Які документи необхідно надати?
  5. ВНЖ в Польщі для фахівця і наукового співробітника
  6. Статистика по віковій категорії за 2017 рік
  7. ВНЖ в Польщі для інвестора
  8. Які типи виду на проживання видають частіше
  9. ВНЖ в Польщі для студентів польських ВНЗ та довгострокових курсів
  10. Потрібна консультація?

Не всім зручно виїжджати на заробітки з перервами, хтось боїться втратити місце, інші вважають за краще самостійно вибирати роботодавця або займатися власним бізнесом. Якщо ви хочете мати більше свободи в європейських країнах, оформляйте ВНЖ в Польщі, попередньо обравши відповідну програму.

Чому в Польщі? Саме ця країна лояльна до українців і відмовляє їм набагато рідше, це добре простежується в офіційній статистиці. По 2017 ще рано судити, але вже зараз багато хто отримав бажаний статус.

З кожним роком цифра виданих віз і посвідки на проживання для українців та інших країн СНД, постійно зростає. Крім того, отримавши дозвіл на проживання в Польщі, вам буде дешевше подорожувати по всіх країнах Євросоюзу. Квитки всередині ЄС можуть коштувати від 2 євро навіть на перельоти.

60 EUR

БЕЗКОШТОВНО до 01/06/2019

Які документи необхідно надати?

• Закордонний паспорт; • Закордонний паспорт;   • Посилання на профіль в соц мережах
• Посилання на профіль в соц мережах.

Після консультації Ви отримаєте календарний план дій з оформлення ВНЖ в Польщі виходячи з Вашої ситуації: посилання на закони, адреси імміграційних адміністрацій і т.д.

Будь-яка імміграційна програма - це індивідуальний кейс з різним набором документів. Після консультації ми зможемо зорієнтувати у витратах на імміграцію вашої родини в Польщу максимально точно.

Заповнити форму

Вид на проживання в Польщі по роботі

Щоб отримати ВНЖ по роботі, необов'язково бути рідкісним фахівцем або науковим співробітником, цілком підійде будь-яка довгострокова зайнятість . Обов'язковою критерієм є дефіцит робочої сили в Польщі і термін договору більш ніж на три місяці. Зарплата при цьому залишається такою ж, як у місцевих жителів.

Для отримання ВНЖ на основі робочого контракту необхідні наступні документи:

  • медична страховка;
  • документальне підтвердження про гарантоване джерело доходу на території Польщі (якщо їде сім'я, то зарплата повинна покривати витрати всіх);
  • підтвердження того, що претенденту є, де жити в Польщі (підійде орендоване житло або надане роботодавцем);
  • документальне підтвердження нездатності роботодавця знайти подібного співробітника серед польських громадян (якщо співробітник працює у одного роботодавця більше 90 днів - не треба);
  • зарплата, зазначена в договорі трудового мігранта, не нижчому від середньої зарплати співробітників з польським громадянством.

Вид на проживання по роботі отримують тільки ті, хто збирається працювати більше трьох місяців. Сезонні працівники знаходяться в Польщі по робочою візою .

400 EUR

Оформлення ВНЖ в Польщі (Карта побиту) «ПІД КЛЮЧ»: внесок, переклади, страховка, анкета, гід-перекладач + оформлення в компанії і оплата податків поточного місяця.

Дана послуга доступна для громадян України, Росії, Білорусії, Грузії, Казахстану та інших країн.

Що включає в себе послуга? Що включає в себе послуга

  • Прописка в Польщі (Zamieldowanie);
  • Внесок - державне мито;
  • фотографії;
  • Переклад свідоцтва про народження;
  • Ксерокопії документів;
  • Допомога в заповненні анкети;
  • Зустріч в Уженеде або подача через пошту;
  • Довіреність на нашого представника;
  • Ведення справи до отримання карти: переговори з державними інспекторами, надання необхідних додаткових документів на вимогу, кореспонденція.

Які документи необхідно надати?

• Паспорт;
• Державний чи приватний медичний поліс, що діє на території Польщі;
• Довідка про несудимість;
• Підтвердження працевлаштування в компанії або групі компаній;
• Диплом про вищу або середню спеціальну освіту, або підтверджений досвід роботи протягом 3 років;
• Підтвердження попередніх трудових або професійних відносин, безперервних протягом 3 місяців в одній або декількох компаніях, що входять в групу компаній;
• квитанція про оплату державного мита (внесек) на карту *;
• Документи, що підтверджують переїзд.

Термін оформлення: подача до 10 днів, після чого ви легально можете жити і працювати в Польщі, отримання карти "на руки" залежить від завантаженості міністерств і може тривати від 4 до 9 міс.

Залишайте заявку, для подальшої оцінки ваших шансів на отримання ВНЖ в Польщі (Карта побиту) і докладну консультацію.

Залишити заявку

ВНЖ в Польщі для фахівця і наукового співробітника

Найпростіше вид на проживання в Польщі отримати власникам рідкісних професій або вимагають особливих знань. Незважаючи на те що мінімальний термін договору повинен бути не менше 3-х місяців, при видачі посвідки на тимчасове проживання фахівцям перевагу віддають тим, хто укладає його на 1 рік і більше.

Решта також отримають його, адже професіоналів не вистачає по всій Європі і кожна країна намагається утримати їх на своїх підприємствах. Як і в інших країнах ЄС, затребувані фахівці і вчені, можуть отримати Blue card EU.

Максимальний термін, на який підписується трудовий договір, не може перевищувати 3 роки. У разі будь-яких змін: в графіку, зарплати і зміну роботодавця - працівник повинен проінформувати про них місцевого воєводу протягом 15 днів. Протягом 30 днів необхідно знайти нову роботу, інакше ВНЖ буде анульовано.

Статистика по віковій категорії за 2017 рік

Статистика по віковій категорії за 2017 рік

ВНЖ в Польщі для інвестора

Людям, які звикли самостійно впливати на зростання доходу, більше підійде ВНЖ для інвестора (підприємця). Це зовсім не означає вливання великих сум, багато переїжджають до Польщі, відкриваючи невеликий бізнес з колективом з трьох співробітників.

Чому не можна працювати самому? У польському законодавстві є одна умова для отримання посвідки на проживання інвесторам - це працевлаштування двох співробітників. При інвестуванні великих сум від 500 000 $ і покупки нерухомості цього можна уникнути, а для приватних підприємців воно обов'язкове.

Найпростіше відкрити аналог ТОВ - Spolka z ograniczona odpowiedzialnoscia. Така форма дозволяє вести більшість видів діяльності, а на роботу (співзасновниками) можна взяти своїх же родичів, але доведеться довести, що подібних фахівців немає серед безробітних поляків.

Зробити це не так складно, у вимогах можна вказати знання російської мови, поєднання двох кардинально різних професій або якийсь професійний навик нетиповий для польських працівників. На крайній випадок вказати такий список вимог і умов, які відлякають навіть найбільш працьовитих поляків.

Якщо ваша компанія працює над проектами пов'язаними з екологією, можна отримати допомогу і додаткове фінансування від польської держави.

Другою умовою буде наявність мінімального статутного капіталу - 5000 злотих (приблизно 1200 євро). Погодьтеся сума цілком підйомна. У Польщі можна не наймати бухгалтера, а працювати відрядно. Зазвичай такі послуги коштують 200 (50 євро) злотих на місяць (при його мінімальній участі). Податки потягнуть близько +1172 злотих (280 євро) + на кожного співробітника в залежності від зарплати.

Які типи виду на проживання видають частіше

Які типи виду на проживання видають частіше

ВНЖ в Польщі для студентів польських ВНЗ та довгострокових курсів

Спосіб відповідний не тільки для студентів польських ВНЗ, а й для тих, хто вирішив підвищити кваліфікацію. Крім основного пакета документів, майбутнім студентам потрібно надати: довідку про зарахування до навчального закладу Польщі та квитанцію про оплату навчання.

Іноді навчання використовують ті, хто вирішив іммігрувати «м'яко», поступово звикаючи до країни і підшукуючи роботодавця. В такому випадку можна пройти річні польські курси і через рік подати на ВНЖ.

Курси в середньому обійдуться в 1000 $ + щомісячні витрати на житло, харчування і дорога (від 250 євро). При переїзді доведеться довести свою платоспроможність документально.

Після проходження мовних курсів пропозицій по роботі буде набагато більше, та й зарплати істотно вище. Людей без знання мови беруть тільки на найпростішу роботу. Крім мовних курсів можна пройти професійні, сертифікат яких буде визнаний з будь-якій країні ЄС.

Також можна претендувати на отримання Віда на проживання в Польщі тим, хто має родичів або чоловіка / дружину поляка.

Потрібна консультація?

Заповнити форму

Чому в Польщі?
Що включає в себе послуга?
Які документи необхідно надати?
Чому не можна працювати самому?
Потрібна консультація?