Реклама
Реклама
Реклама

Запрошення для в'їзду в Україну росіянину в 2019 році

  1. Нові правила в'їзду росіян
  2. оформляємо запрошення
  3. зміст запрошення

З 1 січня 2019 роки змінилося умови перетину українського кордону росіянами. Зокрема, громадяни РФ можуть тепер потрапити на територію сусідньої держави тільки при наявності закордонного посвідчення особи. В'їзд на територію України за внутрішніми (російським) паспортами був скасований ще в 2015 році. Крім того, для в'їзду в Україну додатково можуть знадобитися документи, що гарантують повернення в Росію (наприклад, зворотний квиток), папери, що підтверджують платоспроможність росіян, а також нотаріально завірене запрошення. Спробуємо розібратися в тому, де і як росіянам можна оформити такий важливий документ в 2019 році.

Нові правила в'їзду росіян

Для того щоб безперешкодно відвідати Україну, громадянину РФ необхідно мати закордонний паспорт і підстава для візиту Для того щоб безперешкодно відвідати Україну, громадянину РФ необхідно мати закордонний паспорт і підстава для візиту. В якості останнього може виступати:

  • хвороба або смерть близького родича;
  • запрошення від приватної або юридичної особи;
  • договір про працевлаштування;
  • дозвіл на тимчасове проживання в Україні;
  • транзит;
  • посвідчення водія міжнародних рейсів;
  • посвідчення обслуговуючого персоналу повітряних і морських суден;
  • запрошення від державних організацій для участі в форумах, семінарах.

З січня 2019 року громадянам Російської Федерації чоловічої статі у віці від 16 до 60 років заборонено відвідувати Україну і вони потрапляють в "зону ризику". У зв'язку з цим для них вводиться додаткову співбесіду при перетині кордону України. Всі інші громадяни можуть перетинати кордон, але повинні бути готові до ретельних перевірок і пройти біометричний контроль.

Слід звернути увагу, що навіть при наявності всіх документів, що підтверджують підставу для в'їзду, остаточне рішення про отримання права на в'їзд приймається на кордоні.

Перед виїздом за кордон слід з'ясувати, чи є у вас заборона на виїзд - в цьому допоможе перевірений сервіс наших партнерів , Який надасть вам інформацію про наявність заборгованості по кредитах, штрафів, аліментів, послуги ЖКГ, і до решти, а також оцінить ймовірність заборони вильоту за кордон.

Порядок перетину українського кордону неповнолітніми дітьми аналогічний процедурі в'їзду в країну дорослих громадян Російської Федерації. Для відвідування України у дитини 14 років і старше повинен бути власний закордонний паспорт. Діти молодшого віку можуть в'їхати в країну за документами батьків - для цього вони повинні бути вписані в закордонний паспорт батька чи матері (вклеєна фотографія дитини обов'язкова).

Відповідно до українського законодавства, максимальний термін безвізового перебування в країні для громадян Російської Федерації становить 90 днів.

Слід мати на увазі, що в'їзд і перебування на території України іноземців можливий при наявності достатніх коштів. Згідно з вимогами щодо фінансового забезпечення поїздки, у кожного в'їжджає має бути при собі не менше 1000 гривень з розрахунку на один день. Слід мати на увазі, що в'їзд і перебування на території України іноземців можливий при наявності достатніх коштів

оформляємо запрошення

Відповісти однозначно на питання, чи потрібно запрошення в Україну для росіян, не можна. Даний документ не є обов'язковим для перетину кордону - відповідно до законодавства оформлення запрошень проводиться, в основному, для іноземців, які планують отримати візу в Україну. Для жителів ж тих країн, з якими візовий режим не передбачений, видача запрошень не проводиться. Тобто перетнути кордон росіяни можуть і без нього. Але в зв'язку з ситуацією, що склалася на практиці виникає гостра потреба в оформленні такого паперу.

З огляду на той факт, що особливо пильну увагу на кордоні приділяється чоловікам до 60 років, їм як нікому іншому потрібно заручитися підтримкою своїх українських родичів або друзів. Без будь-яких складнощів пройти прикордонний контроль зможуть літні люди, сім'ї з дітьми, жінки, незалежно від віку. З огляду на той факт, що особливо пильну увагу на кордоні приділяється чоловікам до 60 років, їм як нікому іншому потрібно заручитися підтримкою своїх українських родичів або друзів

Запрошення для іноземного підданого оформляється на спеціальному бланку, а потім вирушає громадянину РФ поштою або кур'єрською службою.

Нотаріальне запрошення в Україну для росіян може бути видано тільки на підставі наступних документів:

  1. Заява від фізичної особи про оформлення запрошення.
  2. Копія паспорта громадянина РФ з завіреним у нотаріуса перекладом на українську мову.
  3. Копія українського паспорта особи, яка запрошує.
  4. Медична страховка.
  5. Квитанція про оплату мита.

Додатково можуть бути витребувані документи, що підтверджують наявність у сторони, що запрошує достатнього фінансового забезпечення для проживання іноземця (довідка про зарплату, виписка з банківського рахунку приватного підприємця і т.д.)

Оформити запрошення може виключно фізична особа або організація, зареєстрована в Україні. Зробити це може і іноземний громадянин, який отримав ВНЖ на території української держави.

Лист на фірмовому бланку, безумовно, збільшує шанси на перетин кордону, але не дає повної гарантії того, що це дійсно станеться. Як було сказано вище, остаточне рішення буде прийнято після ретельної перевірки і співбесіди.

зміст запрошення

Форма запрошення в Україну для росіян встановлена ​​законом. Складається воно виключно державною мовою України. У шапці містяться відомості про приймаюче особі:

  1. ПІБ.
  2. ІПН.
  3. Адреса прописки (не проживання).

Текст самого листа-запрошення повинен містити інформацію такого порядку:

  • хто запрошує;
  • кого запрошують;
  • з якою метою буде здійснено в'їзд;
  • який період часу триватиме перебування в Україні;
  • хто буде оплачувати перебування в країні російського громадянина.

хто запрошує;   кого запрошують;   з якою метою буде здійснено в'їзд;   який період часу триватиме перебування в Україні;   хто буде оплачувати перебування в країні російського громадянина

Крім того, слід вказати паспортні дані обох сторін і адреса місця проживання на українській території.

У другому абзаці, після перерахування всіх необхідних відомостей про обидві сторони, слід підтвердити зобов'язання особи, яка запрошує взяти на себе всі витрати на харчування, проживання і медичне обслуговування свого гостя. Після цього український громадянин повинен поставити свій підпис, нижче йдуть дані нотаріуса, який завірив запрошення. Ще раз слід підкреслити, що даний документ обов'язково повинен бути завірений нотаріально.

Ще одне важливе питання стосується того, де оформити запрошення в Україну для росіян. Раніше це можна було зробити в найближчому управлінні Державної міграційної служби України за місцем проживання. Однак з 1 квітня 2017 року немає необхідності звертатися в ГМС для проходження довгої процедури отримання запрошення. Тепер досить правильно оформити заяву-запрошення і запевнити його нотаріально.

При цьому слід мати на увазі, що заява має бути заповнено за допомогою комп'ютерної техніки або від руки, але друкованими літерами. Така умова необхідно дотримати з метою недопущення помилок в зображенні ініціалів. Крім того, воно повинно бути складено виключно українською мовою. Під час заповнення форми ні в якому разі не можна використовувати будь-які абревіатури або скорочення. Не допускаються також виправлення і закреслення.

Після оформлення і засвідчення запрошення нотаріусом його слід переслати російському громадянинові. Вартість оформлення необхідно уточнити у нотаріуса, який буде його складати і засвідчувати.

У будь-якому випадку, перш ніж зробити запрошення в Україну для росіянина, непогано було б переконатися в тому, що метою його візиту не є будь-які протиправні дії. Іншими словами, сторона, що запрошує повинна бути повністю впевнена в своєму гостеві, оскільки відповідальність за всі дії, вчинені ним на території України, лягає саме на українських громадян, які поручилися за запрошеного. Щоб уникнути подібної ситуації переконайтеся в добрі наміри вашого підопічного.


Щоб уникнути подібної ситуації переконайтеся в добрі наміри вашого підопічного

Росіян пустять в Україну тільки по закордонному паспорту: Відео