Реклама
Реклама
Реклама

Трудовий договір з працівником-іноземним громадянином

  1. Умови найму іноземців
  2. Базові умови для мігрантів
  3. Трудовий договір
  4. Складання трудового контракту
  5. Загальні умови
  6. Додаткові умови
  7. Відео: про укладення трудового договору з іноземцем
  8. Розірвання трудового договору
  9. Громадянсько-правовий договір
  10. Договір підряду
  11. Повідомлення ГУВМ МВС (екс ФМС)
  12. Відео: про повідомлення ФМС про укладення трудового договору

Складнощі з підбором кваліфікованих співробітників або фахівців вузького профілю серед громадян РФ змушують російських роботодавців наймати іноземців. Справа в тому, що не завжди можна говорити про перепідготовку російських кадрів або перетворенні виробничих процесів, що дозволили скоротити потребу в працівниках. Іноді простіше і дешевше найняти іноземців. Правила прийому на роботу цієї категорії громадян має свої нюанси і регламенти, що відрізняються від найму росіян. Ці особливості треба знати роботодавцям, які планують укласти трудовий договір з іноземним громадянином.

Умови найму іноземців

Для найму іноземців компанія повинна отримати особливий дозвіл. Мігрант має право працювати в Росії, якщо він досяг повноліття і має відповідний документ, що легалізував його право на життя і роботу в РФ.

З цих правил є винятки, і загальні умови не стосуються:

  • іноземців з ВНЖ і РВП ;
  • учасників Держпрограми з переселення ;
  • Співробітників зарубіжних компаній, які виконують в РФ монтажні, гарантійні або сервісні роботи, а також ремонт поставляється в РФ обладнання;
  • Дипломатичних співробітників;
  • Іноземців, запрошених в РФ в якості наукових або педагогічних працівників;
  • Висококваліфікованих фахівців.

При влаштуванні на роботу зазначеної категорії іноземців не потрібні додаткові документи, а роботодавцю не потрібно дозвіл на наймання мігрантів.

Базові умови для мігрантів

  1. Роботодавець має право наймати іноземця тільки в регіоні, де останній отримав дозвіл на роботу (РНР) або патент , Крім деяких фахівців. Наприклад, водіїв, експедиторів, фахівців будівельних професій і так далі. В основному, це випадки, коли співробітник з обов'язку роботи змушений на деякий час залишати регіон свого працевлаштування.
  2. Роботодавець повинен наймати мігранта тільки по тій професії, яка вказана в дозвільних документах.
  3. На наймача лягає обов'язок за своєчасне (3 дні) інформування ГУВМ МВС (колишня ФМС - ред.) Про прийом (звільнення) на роботу іноземця. Ця норма поширюється на всіх мігрантів без винятку. (Детальніше - в кінці статті , Або - gosuslugi.ru/16422/65/info , Електронна подача - через гувм.мвд.рф ).
  4. До трудовим мігрантам пред'являються додаткові вимоги. Так, іноземний працівник для отримання дозволів зобов'язаний довести володіння російською мовою і оформити поліс ДМС .

Трудовий договір

Квоти на експорт сільгосппродукції регламентовано ТК РФ і не відрізняється від прийому на роботу росіян. Але укладення трудового договору з мігрантом має свої тонкощі і особливості, які потрібно враховувати. Договір складається у двох примірниках російською мовою. За бажанням можна розробити контракт і на рідній мові мігранта. Таким чином він в деталях зрозуміє всі пункти договору. Але в обов'язки роботодавця це не входить.

Всі дані про мігранта вносяться на підставі паспорта або іншого документа про посвідчення особи. Якщо виникають складнощі, то у іноземця можна попросити переклад його ПІБ або використовувати інформацію, наприклад з патенту, складеного російською. Тут варто врахувати важливий момент. Якщо дані майбутнього співробітника в договорі відрізняються від інформації, зазначеної в його документах, то ГУВМ МВС можуть розцінити подібне невідповідність як наймання мігранта без встановлених паперів і накласти штрафні санкції.

У трудовий договір вносяться відомості про документ, на підставі якого мігрант має право працювати в РФ. Його серію, номер, дату видачі, ким виданий. Наприклад, для іноземців з тимчасовим або постійним проживанням в РФ це буде ВНЖ і РВП, для візових або безвізових мігрантів - РНР і патент. Якщо трудові відносини встановлюються з тимчасово проживають в РФ, то в контракті відображаються відомості про полісі ДМС або договорі про надання медпослуг. Ці дані є обов'язковими для внесення в договір.

Для укладення договору знадобляться:

  • Паспорт або інший документ, що його замінює з фото і адресою реєстрації.
  • СНІЛС (якщо це перше місце роботи мігранта, то документ оформляє роботодавець).
  • Трудова книжка (заводиться роботодавцем при першому працевлаштуванні іноземця). Книжку можна не оформляти і не надавати, якщо це не основне місце роботи іноземця.
  • Диплом, документи про освіту, ступеня, кваліфікації, уміннях та інше.
  • Довідка про відсутність судимості (для деяких професій).
  • Поліс ДМС або договір про надання медпослуг (тільки для візових і безвізові іноземців). Поліс не потрібен, якщо роботодавець має договір на медобслуговування своїх співробітників.
  • Документи про право мігранта працювати в РФ (ВНЖ, РВП, РНР, патент).

Складання трудового контракту

При укладанні договору наймач керується трудовим законодавством і слід загальними правилами складання подібної документації. Але для іноземців є кілька умов.

Загальні умови

Загальні умови

У договорі повинні бути відображені такі положення, які вважаються загальними для всіх трудових угод:

  1. Дані сторін (роботодавець, працівник). Вказуються ПІБ наймача, який представляє юридичну особу, а також відомості про документ, що підтверджує такі повноваження. Прописуються відомості про працівника (повні ПІБ, дані паспорта та документа, що підтверджує право на роботу в Росії).
  2. Дата і місце підписання угоди.
  3. Посада, на яку приймається працівник, умови роботи.
  4. Місце, де працівник буде виконувати свої обов'язки.
  5. Час, коли людина повинна виконувати роботу.
  6. Оплата праці, премії, надбавки, доплати.
  7. Режим роботи, графік, вихідні, відпустку.
  8. Компенсація за шкідливу або небезпечну роботу (якщо має місце).
  9. Відомості про страхування.
  10. Умови та тривалість випробувального терміну.

Завантажити: бланк трудового договору. зразок заповнення.

Додаткові умови

Якщо договір підписується з мігрантом, то документ доповнюється ще поруч відомостей. По-перше, це дані про папір, легалізує трудову діяльність іноземця в РФ: РНР, патенті, ВНЖ або РВП.

По-друге, в трудову угоду вноситься інформація про те, яким чином мігрант буде отримувати лікарську допомогу. Можливо, у нього є поліс ДМС або роботодавець уклав договір про надання медпослуг з закладом охорони здоров'я (уточнюється на яких умовах працівникові при необхідності буде надана медична допомога).

Відео: про укладення трудового договору з іноземцем

Термін договору

У більшості випадків трудовий договір з іноземним працівником підписується на невизначений термін. Оформити терміновий контракт можливо в деяких ситуаціях, представлених в ст. 59 ТК РФ. Наприклад, при сезонних роботах. Само по собі ту обставину, що документи мігранта діють конкретний відрізок часу не рахується приводом для укладання строкового трудового договору. Про це йдеться в ст. 327.1 ТК РФ. Інша справа, що коли у мігранта закінчиться термін дії ВНЖ або іншого документа, його доведеться звільнити.

Розірвання трудового договору

Підстави розірвання трудових відносин закріплені в ТК РФ, вони однакові як для росіян, так і іноземців.

У більшості випадків звільнення працівника відбувається:

  • З ініціативи роботодавця;
  • За обопільною згодою сторін;
  • За особистим бажанням працівника;
  • При переході працівника до іншого наймача;
  • За обставинами, що не залежать від сторін.

Для іноземних громадян визначено ряд специфічних підстав, характерних тільки для цієї категорії працівників:

  1. Закінчилася дія РНР або патенту;
  2. Підійшов до кінця термін дії поліса ДМС;
  3. У роботодавця закінчився термін дії дозволу на наймання іноземців;
  4. У роботодавця вичерпаний ліміт на наймання мігрантів.

Що стосується останнього пункту, то при наймі іноземців в деяких областях економіки діє система квотування Що стосується останнього пункту, то при наймі іноземців в деяких областях економіки діє система квотування. Наприклад, в 2019 році уряд РФ встановив квоти при використанні праці іноземців за такими видами діяльності:

  • Вирощування овочів - до 50%;
  • Послуги з перевезення пасажирів і транспортування вантажів - до 40%;
  • Продаж алкоголю - до 15%;
  • Продаж тютюнової продукції - до 15%;
  • Спортивна галузь - до 25% від чисельності штатних співробітників.

При цьому встановлено заборону на використання праці іноземців в роздрібній торгівлі медичними препаратами і торгівлі на ринках і поза магазинами. Квотування не стосується іноземців з ВНЖ або РВП, а також висококваліфікованого персоналу.

Якщо термін документів, що підтверджують легітимність проживання і ведення трудової діяльності іноземця підійшов до кінця, наймач повинен відсторонити працівника від роботи. Мігранту дається 30 днів для приведення документів у порядок, в іншому випадку компанія зобов'язана звільнити такого співробітника.

Громадянсько-правовий договір

Якщо компанія залучає до виконання конкретних разових послуг іноземців, полягає контракт цивільно-правового характеру (ЦПХ). Ця угода за своєю структурою, змістом, прав і обов'язків не відрізняється від контрактів, що визначають відносини між замовником і підрядником-росіянином. Стандартної форми контракту ЦПХ законодавство не встановлює, але при його розробці не можна використовувати терміни, властивих трудовому договору (працівник, роботодавець, розпорядок дня, зарплата, відпустка і так далі).

Договір підряду

Одним з найбільш часто договорів, що укладаються ЦПХ є угода підряду. Безпечніше укладати договір підряду на період дії документа, що легалізує роботу мігранта в Росії. В іншому випадку виникає ризик, що працівник не продовжить паперу і не виконає роботу. Сам замовник зобов'язаний мати дозвіл на наймання іноземців, видане в тому регіоні РФ, де планується ведення робіт.

За умовами угоди замовник доручає виконавцю виконати конкретні види робіт або надати будь-які послуги за плату у встановлений час. Договір підряду повинен включати:

  • Дані про сторони угоди (замовник і підрядник). Вказуються дані керівника, реквізити дозволу на наймання мігрантів. Для іноземця прописуються його ПІБ, дані паспорта та документа, що підтверджує можливість працювати в РФ;
  • Докладнішою інформацією щодо тарифів або робіт, терміни виконання;
  • Права і відповідальність сторін;
  • Порядок здачі роботи;
  • Реквізити і підписи сторін.

Орієнтовна форма договору підряду з іноземцем представлена за посиланням .

Важливий момент: підрядник зобов'язаний дотримуватися правил з охорони праці та протипожежної безпеки. Як доповнення до угоди складаються технічні умови і кошторисний розрахунок, на підставі яких виконуються роботи.

При укладанні таких контрактів слід проявляти уважність. Договір ЦПХ можуть перекваліфікувати в трудовій, якщо з його умов стає очевидно, що:

  1. Виконавець зобов'язаний дотримуватися правил трудового розпорядку організації;
  2. Надання послуг (виконання певних робіт) носить постійний характер, а не разовий;
  3. Оплата проводиться щомісячно, а не за результатами виконання робіт;
  4. Робота проводиться засобами та інструментами компанії, виконавець не набуває необхідні матеріали за свій рахунок;
  5. Виконавець працює тривалий час, без перерв, практично на постійній основі.

Повідомлення ГУВМ МВС (екс ФМС)

При працевлаштуванні мігранта наймач зобов'язаний надати відомості в ГУВМ МВС. Для цього заповнюється бланк повідомлення про укладення трудового договору з іноземцем, який в 3-денний термін передається в міграційні структури поштою або при особистому візиті в ГУВМ МВС.

Додаткова інформація по порядку повідомлення - на сайті держпослуг .

Електронно подача документів можлива через сервіси ГУВМ МВС .

При цьому за порушення терміну інформування накладається штраф у розмірі:

  • До 1 млн - на компанію;
  • До 70 000 - на відповідальних осіб;
  • До 7000 - на фізичних осіб.

У деяких випадках ГУВМ МВС має право призупинити діяльність компанії на термін до 90 днів.

Відео: про повідомлення ФМС про укладення трудового договору

також рекомендуємо: