Реклама
Реклама
Реклама

Тимчасова реєстрація білорусів в Росії в 2019 році: чи потрібна вона, необхідні документи

  1. Правила перетину кордону
  2. Чи потрібна тимчасова реєстрація для білорусів
  3. Як отримати і які потрібні документи
  4. Обов'язкове місцезнаходження (перебування) громадянина РБ
  5. Дозволені терміни перебування на території РФ
  6. Скільки коштує зробити тимчасову реєстрацію
  7. Що в підсумку
  8. Куди звертатися в Москві


Щороку кількість білорусів, які перебувають на постійній основі в Росії, безперервно зростає, і 2019 рік в цьому сенсі не став винятком. Республіка Білорусь є союзною державою, і вимоги до знаходження і проживання її громадян на території нашої країни значно спрощені, якщо порівнювати їх для більшості інших держав. Щороку кількість білорусів, які перебувають на постійній основі в Росії, безперервно зростає, і 2019 рік в цьому сенсі не став винятком

Статистика в'їзду мігрантів в Білорусь і виїжджають за межі країни

Пільгові умови надаються для всіх дій, пов'язаних з тимчасовою реєстрацією або постійним перебуванням в Росії, а також отриманням дозволу на проживання або громадянства.

Правила перетину кордону

При в'їзді на територію РФ білорусам не потрібна заповнювати міграційну карту. Для реєстрації у відділі з міграційних питань МВС Росії буде потрібно в'їзний документ (квиток), що підтверджує перетин кордону країни .

З цієї причини для того щоб уникнути зайвих складнощів, обов'язково намагайтеся зберігати ці документи протягом усього часу перебування в РФ.

Більшості іноземних громадян встановлено термін в 7 календарних днів після прибуття для постановки на облік в МВС Росії. Але у випадку з білорусами, якщо людина планує перебувати на території країни менше 30 днів, то реєструватися і ставати на облік не потрібно і, таким чином, білорусу можна перебувати цілий місяць в Росії без реєстрації.

А також білоруси можуть без обмежень пересуватися по території всієї держави.

Чи потрібна тимчасова реєстрація для білорусів

Найчастіше під тимчасовою реєстрацією на увазі саме постановку на міграційний облік за місцем перебування.

Найчастіше під тимчасовою реєстрацією на увазі саме постановку на міграційний облік за місцем перебування

Зразок тимчасової реєстрації в РФ

Здійснювати цю процедуру зобов'язана приймаюча сторона, якщо громадянин Білорусі планує перебувати в країні більше 30 днів. Приймаючою стороною може виступати будь-яка особа, яка має громадянство РФ.

Якщо білорус в'їжджає в країну для того, щоб здійснювати будь-яку робочу діяльність, то його реєстрацію виробляє роботодавець. Але реєструвати іноземного громадянина необхідно тільки за його місцем перебування. За місцем роботи це зробити не вийде.

Вивчити всі поправки до закону про міграційний облік можна тут .

А ось у разі постійного проживання в готелі або готелі здійснення всіх необхідних процедур, пов'язаних з міграційним урахуванням, здійснює адміністрація даної установи.

Як отримати і які потрібні документи

Для своєчасного оформлення приймаюча сторона (фізична особа або роботодавець) протягом тридцяти днів від дати перетину кордону РФ повинна надати в місцеве відділення Федеральної міграційної служби наступні документи:

  • Паспорт громадянина РФ.
  • Паспорт громадянина Білорусі.
  • Документ, що підтверджує в'їзд на територію РФ.
  • Заповнений бланк повідомлення (два примірники).

Бланк можна отримати там же, у відділенні МВС Росії з питань міграції. Бланк повідомлення можна завантажити тут .

Бланк повідомлення можна завантажити   тут

Так виглядає бланк повідомлення про прибуття

Потім всі документи для перевірки передаються співробітнику служби. Оформлення не займає багато часу і робиться все практично відразу, і після проведення перевірки офіцер поверне вам тимчасовий відривний корінець повідомлення з уже проставленою відміткою.

Цей документ і буде офіційним підтвердженням легального перебування в країні білоруського громадянина, прописку ніхто не вимагатиме.

Обов'язкове місцезнаходження (перебування) громадянина РБ

Місцем реєстрації для в'їжджає особи може бути як приватна житлове приміщення, так і юридична адреса компанії роботодавця. При цьому важливо враховувати, що місцезнаходження реєстрованого людини може бути відмінним від місця реєстрації.

Такі ситуації дуже часті, наприклад, коли в'їхали білоруські громадяни, що отримали повідомлення про легальність, працюють і постійно знаходяться в абсолютно іншому місці, відмінному від адреси постановки на облік.

Важливо! Якщо який прибув громадянин РБ вже має постановку на облік, оформлену своїм роботодавцем, то реєстрація за місцем проживання не потрібно.

Основною вимогою тут буде наявність у самого особи відривній частині повідомлення, а не десь у роботодавця.

Дозволені терміни перебування на території РФ

Дозволений термін офіційного перебування в Росії для громадян РБ становить не більше 90 днів один раз в півріччя починаючи від дати, коли особа в'їхало в країну. Однак при наявності достатніх підстав білорусом може бути продовжений дозволений термін перебування.

Зазвичай такими підставами стає те, що він знаходить роботу, або отримання виду на проживання в РФ. Однак обов'язково пам'ятайте, що оформляти всі документи необхідно заздалегідь, т. Е. До моменту закінчення дії поточного дозволу.

На території Росії громадянам Республіки Білорусь можна перебувати не більше 90 днів

При реєстрації на термін не більше 90 днів зареєструватися можна, відправивши документи через електронний портал «держпослуги». Якщо необхідний термін перебування повинен бути оформлений на рік, то особисте відвідування відділу МВС Росії з питань міграції обов'язково.

Майте на увазі: особливим підходом до оформлення тимчасового дозволу для білорусів в Москві є те, що його потрібно оформляти тільки при особистому відвідуванні місцевого відділення МВС Росії. Використання пошти для передачі документів є неприпустимим.

Важливо! Громадяни Білорусі при бажанні мають можливість почати процедуру отримання постійного або тимчасового дозволу на проживання в будь-який момент, відразу після завершення оформлення постановки на міграційний облік.

І в цьому випадку абсолютно не важливо кількість часу, який вони встигли пробути в нашій країні на момент подачі заяви. До того ж ці клопотання будуть розглядатися міграційною службою РФ з пріоритетом і в найкоротші терміни.

А також, якщо громадянин РБ знаходиться в Росії на підставі укладеного договору з роботодавцем, то термін дії цього договору і буде строком дозволеного перебування на території країни. У тих ситуаціях, коли договір з роботодавцем не має терміну закінчення, термін перебування необхідно продовжувати щороку.

Скільки коштує зробити тимчасову реєстрацію

Реєстрацію в Москві при бажанні ви оформите протягом доби, і вся процедура обійдеться вам в наступні суми:

  • Від 5000 р., Якщо громадянин РБ буде знаходитися не більше 90 календарних днів.
  • Від 8000 р., Якщо громадянин РБ планує перебувати строком до 1 року.

Однак проявляйте скрупульозність при заповненні документів, що подаються. Співробітники відділу з питань міграції МВС РФ можуть дуже ретельно поставитися до перевірки, і навіть невеликі помарки стають причиною для відмови і повторного звернення.

Співробітники відділу з питань міграції МВС РФ можуть дуже ретельно поставитися до перевірки, і навіть невеликі помарки стають причиною для відмови і повторного звернення

Будьте уважні при заповненні документів. Найменша помилка може послужити причиною для відмови.

А також майте на увазі, що в разі втрати роботи білорусу дається 15 днів для укладення нового трудового договору (якщо встановлені 90 днів вже підійшли до кінця). В іншому випадку доведеться покинути територію РФ. І важливим моментом є те, що громадяни Білорусі при роботі в Росії не зобов'язані оформляти трудові патенти.

Важливо! За перевищення дозволених термінів перебування в Росії на громадянина може бути накладено штраф розміром до 5000 р. За злісні порушення, а також за порушення законодавства РФ білорус може бути висланий за межі країни.

При від'їзді громадянина РБ з Російської Федерації приймає його раніше сторона повинна протягом 48 годин надати в місцевий відділ МВС Росії з міграційних питань відривну частину повідомлення, особисто або поштою, для інформування державного органу про відбуття людини.

Що в підсумку

Для громадян Білорусі, які приїжджають до Москви, зупиняються в Санкт-Петербурзі або будь-якому іншому місті, Росією створені, напевно, одні з найбільших преференцій в плані спрощення перетину кордону і в'їзду на територію країни, подальшої реєстрації та проживання і навіть, як підсумок, отримання ВНЖ і громадянства.

Досить кількох простих кроків:

  • В'їжджаєте на територію країни.
  • Зберігаєте проїзний документ.
  • Реєструєтеся в територіальному відділі МВС РФ з питань міграції Москви, Петербурга чи іншого міста.
  • Чи отримуєте необхідний дозвіл.

Загалом, для громадян РБ немає ніяких складнощів і підводних каменів при поїздці в РФ. А постійне спрощення всіх процедур полегшує оформлення необхідних документів.

Але навіть при такому щадному режимі, якщо вам зовсім не хочеться займатися будь-якими реєстраційними питаннями, то завжди знайдеться величезна кількість комерційних організацій, які візьмуть на себе всі клопоти, пов'язані з постановкою на облік і оформленням, стануть вашою приймаючою стороною і т. Д .

Але при цьому будьте вкрай уважні, в даній ніші діє дуже велика кількість шахраїв, які можуть надати вам підроблену реєстрацію.

Куди звертатися в Москві

Так як більшість все ж їде в Москву, то нижче дано кілька основних адрес УФМС, куди ви зможете звернутися за довідками чи допомогою:

  • г. Москва, ул. Середня Калитніковському, будинок 31

    (М. Площа Ілліча, Римська, Волгоградський проспект)

    Контактний телефон: 8 (495) 951-23-35, 8 (915) 183-69-72

  • . м Москва, Старопетрівський проїзд, будинок 2 (в приміщенні Відділу МВС Росії по району Войковский р Москви) Контактний телефон: 8 (499) 156-17-41
  • СВАО: вул. Весняних Вод, володіння 10, к. 1; +7 (495) 616-05-25.
  • ЮВАО: вул. Маршала Кожедуба, 2/1; +7 (495) 658-91-03.
  • Південний адміністративний округ: вул. Суднобудівна, 4; +7 (499) 612-32-50, +7 (985) 438-86-19.
  • ЮЗАО: Ленінський проспект, 123; +7 (499) 749-64-15.
  • СЗАТ: вул. Карамишевской набережна, 14; +7 (499) 191-19-28.