Реклама
Реклама
Реклама

Продовження реєстрації іноземного громадянина за місцем перебування

  1. Про приймаючій стороні
  2. В яких випадках дозволено продовження
  3. позачергові категорії
  4. повторне звернення
  5. тимчасовий притулок

По прибуттю на територію Російської Федерації для кожного іноземця обов'язкова реєстрація за місцем його перебування і фактичного знаходження. При цьому важливо оформляти своєчасне продовження тимчасової реєстрації в зафіксованому законом встановленому порядку, з огляду на існуючі тимчасові та кількісні обмеження. Для цього в місцеву Федеральну міграційну службу подається відповідна заява і необхідні в кожному випадку документи. Важливу роль для того, щоб продовжити тимчасову реєстрацію за місцем фактичного перебування іноземного громадянина (ІГ), грає клопотання.

Сама заява, як і при первинному становленні на облік, має затверджену форму, а ось сам порядок і документи дещо відмінні Сама заява, як і при первинному становленні на облік, має затверджену форму, а ось сам порядок і документи дещо відмінні. Крім того, іноземних громадян є обмеження по кількості продовжень, а також вагомі підстави для подібної процедури. До того ж клопотання може подавати також певна категорія осіб.

Щоб не було неприємностей з російською державою, потрібно враховувати і існуючі законодавчі нюанси з приводу позачергових категорій на продовження тимчасової реєстрації, а також відрізняються принципи для біженців, які потребують у тимчасовому притулку.

Про приймаючій стороні

При продовженні реєстрації за фактичним місцем знаходження і проживання для іноземних громадян особливо важливим є те, що крім того, що потрібно подавати відповідну заяву і документи, необхідно також клопотання про ІГ від імені його приймаючої сторони. В якості такої можуть виступати:

  • Громадяни Російської Федерації, які мають постійну прописку і житловий об'єкт нерухомості в індивідуальній власності, де і буде зареєстрований ІГ;
  • Юридичні особи, які є офіційними роботодавцями іноземного громадянина, або ж представники зарубіжної організації в Росії;
  • Міжнародні організації;
  • Іноземні громадяни, які мають документований посвідку на проживання і прописку;
  • Іноземці, які мають об'єкт житлової нерухомості в особистій власності в рисах Російської Федерації, і збираються прописати в ній іншого ІГ;
  • Іноземний громадянин, який має статус висококваліфікованого фахівця і власне житло в Росії, може оформляти прописку для себе і своєї сім'ї. Клопотання при цьому не потрібно;
  • Готелі або установи, що мають аналогічний статус.

При подачі клопотання, відповідальна особа повинна стежити за своєчасністю повідомлення міграційної служби. В іншому випадку можна зіткнутися зі штрафом.

В яких випадках дозволено продовження

тимчасову реєстрацію за місцем перебування на території Росії продовжити неможливо, якщо іноземний громадянин прибув по візі. Це означає, що дана можливість є тільки у осіб, для яких оформлений безвізовий приїзд і у яких є законні підстави залишитися в Росії. До таких підстав відноситься:

Слід пам'ятати, що для первинного перебування в Росії ІГ дається рівно дев'яносто днів, тому звертатися в міграційну службу потрібно своєчасно, щоб не отримати відмову або НЕ наштовхнутися на штрафи. І ще одним важливим моментом стає відсутність чіткого порядку щодо процедури продовження прописки, в зв'язку з чим вона має вигляд повторного оформлення тимчасової реєстрації .

позачергові категорії

Окремо слід виділити деякі вагомі підстави продовжити реєстрацію за місцем проживання та перебування, які дають право на позачерговий розгляд. До таких підстав відноситься оформлення виду на проживання чи дозволу на тимчасове проживання на території Російської Федерації. Таке право дається кожному ІГ, який подав необхідну заяву та відповідні документи для цього. Крім цього потрібно враховувати і категорію осіб, які можуть скористатися квотами, що впливають на кількість можливих продовжень прописки.

Підстави для отримання квоти на продовження реєстрації:

Якщо ж ІГ посилається на те, що у нього у власності на території Російської Федерації є житлова нерухомість, то це не є підставою продовжити реєстрацію по справжньому місцем перебування.

повторне звернення

Подати заяву і документи для продовження прописки за місцем теперішнього перебування необхідно як мінімум за сім днів до завершення попередньої реєстрації. Документи і заява при цьому подає не саме іноземець, а його приймаюча сторона. Міграційній службі потрібно подати:

Подавати заяву і документи до нього в даному випадку дозволено тільки при особистому візиті в міграційну службу. Клопотання буде розглянуто відповідальними співробітниками в термін не більше семи днів, після чого буде винесено офіційне рішення. У разі схвалення на міграційній карті буде проставлено необхідний штамп з новим терміном реєстрації. При відмові про це також видадуть відповідні документи.

тимчасовий притулок

Притулок надається іноземним громадянам, які мають статус біженців Притулок надається іноземним громадянам, які мають статус біженців. Щоб отримає його, необхідно подати заяву в міграційну службу за місцем передбачуваного знаходження. Рішення про присвоєння даного статусу буде прийнято протягом трьох місяців. Весь цей час оригінали поданих документів іноземних громадян будуть вилучені і передані на зберігання міграційному органу. Замість них особам, які подали клопотання на статус біженця, буде видано посвідчення особи. Воно дасть право законно перебувати на території Росії і працювати без надання додаткових паперів.

Якщо клопотання схвалено, іноземний громадянин отримує відповідне посвідчення і статус біженця, який буде переглядатися кожні півтора року. У разі відмови ІГ має право звернутися до суду і оскаржити рішення, при цьому під час судового розгляду ніхто не має права вимагати виїзду позивача з країни.

При неможливості оформлення статусу біженця ІГ мають право на отримання тимчасових притулків. Отримати їх можна подавши заяву і необхідні документи міграційній службі. Тимчасовий притулок надається на рік, і для нього немає обмежень в кількості продовження.