Реклама
Реклама
Реклама

▷ Дозвіл на роботу в Україні, працевлаштування іноземців в Україні

  1. Деякі положення Порядку отримання дозволу на працевлаштування:
  2. Для прийому на роботу дозвіл на працевлаштування не потрібний для таких осіб:
  3. У комплекс наших послуг з отримання дозволу на працевлаштування входить:
  4. Дозвіл на працевлаштування іноземця в Україні

Вартість оформлення: за домовленістю

Вартість оформлення: за домовленістю.
Термін оформлення: 15 робочих днів.

Стаття 8 Закону України «Про правовий статус іноземців» , Встановлює, що юридичні особи можуть працевлаштовувати іноземців тільки після оформлення дозволу на працевлаштування , Крім винятків, передбачених законодавством.

З липня 2013 року в Україні набув чинності оновлений Порядок використання праці іноземців, (Постанова Кабінету Міністрів України № 437 від 27.05.2013) .Він регулює порядок оформлення, продовження строку дії та інші питання пов'язані з дозволом на працевлаштування.

Територіальні органи державної податкової служби зайнятості видають українським роботодавцям дозволу на залучення іноземної робочої сили на конкретні посади (відповідно до класифікатора професій). Такий дозвіл видається при позитивному розгляді на комісії документів, наданих роботодавцем.

Тільки після оформлення дозволу на працевлаштування та в'їзд в Україну на його підставі можливо оформлення тимчасової посвідки на проживання для іноземця в Україні.

Деякі положення Порядку отримання дозволу на працевлаштування:

  • звернення в службу зайнятості з пакетом документів про видачу дозволу можливо не раніше, ніж через 15 днів після подачі в службу зайнятості звіту про наявність вакансій (форма 3-ПН);
  • територіальний орган служби зайнятості приймає рішення протягом 15 днів, з дня реєстрації документів;
  • рішення оформляється наказом відповідного територіального органу і не пізніше 3-х днів видається роботодавцю і публікується на сайті служби зайнятості;
  • роботодавець перераховує кошти на рахунок служби зайнятості (чотири мінімальні заробітні плати) після прийняття позитивного рішення;
  • після зарахування на рахунок служби зайнятості суми за видачу дозволу на працевлаштування, на протязі 10 робочих днів, територіальний орган видає його роботодавцю;
  • використання праці іноземця вважається досить обгрунтованим, в разі прийняття на роботу на керівні посади, але за умови, що іноземець є засновником (співзасновником) підприємства, а також, якщо іноземець володіє авторським правом і приймається на роботу в Україну для використання його авторства;
  • дозвіл видається на термін, який не перевищує один рік і може бути продовжено так само на рік.

Пакет документів для подачі на дозвіл на роботу в Україні

  1. Заява (встановлена ​​форма) на отримання дозволу на роботу в Україні на територіальний орган служби зайнятості.
  2. Довідка про проведену МВС України спецперевірці.
  3. Копії документів про здобуту освіту або придбаної кваліфікації. Ці документи повинні бути належно завірені і нотаріально перекладені українською мовою.
  4. Документи, видані лікувально-профілактичним закладом про те, що особа не є хворою на хронічний алкоголізм, токсикоманію, наркоманією або інші інфекційні захворювання, перелік яких визначено Міністерством охорони здоров'я (якщо документи видані в країні походження іноземця - повинні бути завірені і переведені).
  5. Кольорові фотографії 3,5х4,5 - 2 шт.
  6. Довідка підприємства, організації про непричетним до державної таємниці посади на якій використовуватиметься праця іноземця.
  7. Довіреність на представлення інтересів в територіальному органі служби зайнятості.
  8. Копії сторінок закордонного паспорта іноземця з основними даними та їх нотаріальний переклад.
  9. Оригінал квитанції про сплату державного мита за розгляд заяви в розмірі чотирьох мінімальних заробітних плат.

Список документів необхідних для продовження дозволу на роботу іноземців в Україні.

  1. Заява (встановлена ​​форма) на продовження дозволу на роботу іноземного громадянина в Україні на територіальний орган служби зайнятості.
  2. Довідка про проведену МВС України спецперевірці.
  3. Кольорові фотографії 3,5х4,5 - 2шт.
  4. Оригінал дозволу на працевлаштування.
  5. Довіреність на представлення інтересів в територіальному органі служби зайнятості.

Для прийому на роботу дозвіл на працевлаштування не потрібний для таких осіб:

  • Іноземці, які отримали дозвіл на проживання в Україні;
  • Особи, які мають статус біженця в Україні;
  • Іноземці, які потребують додаткового захисту, або яким надано тимчасовий захист в Україні;
  • Обслуговуючий персонал іноземних авіакомпаній і торгового флоту;
  • Іноземні журналісти і працівники ЗМІ, акредитовані для роботи в Україні;
  • Професійні спортсмени, артисти і митці працюють в Україні за цією спеціальністю;
  • Працівники аварійно-рятувальних служб для виконання термінових робіт;
  • Співробітники представництв іноземних компаній, зареєстрованих на території України в установленому порядку;
  • Релігійні діячі, які тимчасово перебувають в Україні на запрошення зареєстрованих релігійних організацій, за погодженням з органом, який зареєстрував таку організацію.
  • Учасники реалізації проектів міжнародної технічної допомоги;
  • Викладачі в державних вищих навчальних закладах;
  • Інші категорії іноземців у випадках, передбачених законами і міжнародними договорами України.

На підставі вищевикладеного, наша фірма готова запропонувати Вам кваліфіковану допомогу в отриманні дозволів на працевлаштування іноземних громадян в найбільш імовірні короткі терміни, а також під час оспорювання рішень про відмову у видачі дозволів.

У комплекс наших послуг з отримання дозволу на працевлаштування входить:

• Консультації з питань всіх аспектів і деталей процесу отримання дозволу на роботу в Україні для іноземних громадян;

• Аналіз і коригування пакету документів підприємства, необхідних для оформлення дозволу на використання праці іноземних громадян;
• Повна підготовка необхідного пакету документів для подачі його в Київський міський центр зайнятості або будь-який інший центр зайнятості України;
• Представлення інтересів роботодавця при подачі документів і отримання дозволу на працевлаштування іноземця в Україні.
• Консультації з оформлення трудових відносин з іноземним громадянином, а також консультації щодо продовження таких відносин відповідно до законодавства України.

Переваги на роботу з нами в сфері оформлення дозволу на роботу громадянина іншої держави:

  • За умови виконання роботодавцем всіх вимог законодавства України гарантуємо отримання від територіального органу центру зайнятості позитивного результату.
  • При замовленні оформлення декількох дозволів (від 5 чоловік) на працевлаштування, надається знижка.
  • Залежно від пакета документів, термін виконання замовлення - від 7 до 14 днів.
  • Звертаємо вашу увагу, що згідно із законодавством України використання праці іноземця (особи без громадянства) без відповідного офіційного дозволу карається штрафом, розмір якого становить 20 мінімальних зарплат.
  • Допомога в отриманні дозволів на працевлаштування іноземців юридичним компаніям, банкам, великим компаніям і організаціям, комплексне юридичне обслуговування підприємств в сфері знаходження і роботи іноземців на території України.
  • Супровід на всіх стадіях отримання дозволу на працевлаштування іноземних громадян

Іноземний громадянин або особа, що не має українського громадянства, для здійснення легальної діяльності відповідно до національного законодавства зобов'язаний мати дозвіл на працевлаштування. Відсутність цього документа тягне за собою застосування штрафних санкцій з боку контролюючих органів щодо нанимающегося на роботу і / або особи, яка надає вакансію.

Документи на дозвіл подаються в територіальні центри зайнятості.

Питання отримання дозволу для більшості іноземців, які не володіють українською мовою і далеких від знання всіх нюансів законодавства, може стати каменем спотикання на шляху їх бажання отримати роботу в Україні. Навіть наші співвітчизники-роботодавці, які намагаються самостійно оформити документ, часто «грузнуть» в бюрократичних «тонкощах».

Можна, звичайно, спробувати отримати дозвіл на трудову діяльність в Україні самостійно, щоб отримати дійсні підписи, печатки і офіційні папери. Ось тільки потрібно враховувати, що однією помилки або друкарські помилки вже досить, щоб повернутися до початку, а значить, заново збирати всі необхідні папери, підписи, печатки. Звернувшись до фахівців нашої компанії, ви можете отримати в найкоротші терміни дозвіл на працевлаштування для іноземця, який відповідає вимогам чинного законодавства України.

Дозвіл на працевлаштування іноземця в Україні

Для нерезидента України дозвіл на працевлаштування - це один з офіційних документів, оформлюваних роботодавцем або самим іноземцем, бажаючим здійснювати в нашій країні підприємницьку діяльність. Як вже було сказано, відсутність документа призведе до грошового стягнення з боку уповноважених державних органів.

Процедура з працевлаштування іноземного резидента в Україні досить непроста, досягти позитивного результату у встановлені законом терміни можливо лише за допомогою кваліфікованих фахівців, які мають досвід вирішення таких завдань.

Суб'єкти, які здійснюють господарську або бізнес-діяльність на території України, які бажають мати в штаті іноземного працівника, можуть прийняти на роботу тільки особа, яка оформила трудову діяльність. Це наказано чинним національним законодавством.