Реклама
Реклама
Реклама

Нова Москва це ... Детальна карта Нової Москви

  1. З чого складається карта Нової Москви?
  2. Як її правильно використовувати?
  3. склад Москви
  4. Розширення Москви в 2019 році
  5. Нові станції метро в Новій Москві

Нова Москва - це території, приєднані до Москви в ході масштабного проекту її розширення.

Останні роки детальна карта Нової Москви з населеними пунктами викликає жвавий інтерес у користувачів Мережі, а особливо жителів столиці. Це не дивно, адже мегаполіс зіткнувся з багатьма, здавалося б, нерозв'язними завданнями - збільшилася кількість автомобілів, спостерігається значний приріст населення, з'являються серйозні проблеми з транспортом і інфраструктурою. Рішення було знайдено в розширенні території, створення нових кордонів Москви, що дає додаткові можливості для вже існуючих і знову приїжджих жителів столиці

Бажання розширити столицю з'явилося зовсім не в 2019 році. Вперше ідея зародилася в 2011-му, коли був розроблений відповідний законопроект, який передбачає розширення столиці РФ на південь і південний захід Москви. Незважаючи на продуманість і ефективність плану, він був по-різному сприйнятий, через що реалізацію проекту довелося відкласти до наступного року. Але вже в 2012 році з'явився і ступив в силу закон, який відкрив доступ жителям столиці до карти Нової Москви. У чому її особливості? Які зміни очікуються в майбутньому? Як буде розширюватися метро? Ці та інші питання розглянемо нижче.

З чого складається карта Нової Москви?

З чого складається карта Нової Москви

Столиця Росії має багату історію. Місто засноване в 1156 році і з невеликого населеного пункту він перетворився на справжній мегаполіс. За останні десятиліття Москва значно розширила межі, до неї приєдналися багато населених пунктів і території.

До 2012 року карта Москви мала вигляд рівного кола, обмеженого кільцевої МКАД, яка виконує роль об'їзної дороги навколо столиці. Зі зростанням чисельності населення з'являлися нові кордони міста. На 2016 рік Москва включала 12 округів, розділених на безліч районів. На сьогоднішній день на території столиці їх близько 130.

Місто розростаються, поглинаються сільські і міські поселення. До останніх «видобуванням» столиці можна віднести Щербинка, Троїцьк, Московський і Зеленоград. Раніше ці міста були окремими територіальними одиницями, а сьогодні є частиною столиці.

Карта Москви складається з 125 муніципальних утворень і 9 округів, три з яких вже знаходяться за межами МКАД. Розширення території призвело до того, що сьогодні зовнішній вигляд столиці на карті має вигляд овалу, а не кола, як це було раніше. При цьому площа фігури майже в 2,5 рази більше, ніж раніше розміру міста, колись вміщається всередину кільцевої дороги.

Карта Нової Москви (Троїцький АТ) включає в себе наступні поселення:

  • Михайлове-Ярцевскій.
  • Нефедоровское.
  • Первомайське.
  • Троїцьк.
  • Шаповское.
  • Краснопахарское.
  • Вороновський.
  • Кленівський.
  • Рогівське.
  • Київський.

Як її правильно використовувати?

Подібна карта Нової Москви знаходиться на сайті . Вона зручна в користуванні, завдяки схематично відображенню, відсутності вулиць і адрес.

В межах кільцевої дороги МКАД так і залишилося дев'ять округів, які були раніше, а саме:

  • Північний, Північно-Східний і Північно-Західний (САО СВАО і СЗАО).
  • Центральний (ЦАО).
  • Західний і Південно-Західний (ЗАТ і ЮЗАО).
  • Східний і Південно-Східний (ВАО, ЮВАО).
  • Південний (ЮАО).

Крім уже перерахованих автономних округів з'явилося ще три, які вийшли за територію МКАДа:

  • Троїцький (ТАО).
  • Новомосковський (НАО).
  • Зеленоградский (Зелао).

Для більшої зручності територія автономних округів поділяється на райони, число яких по-різному - від 5 до 17. При цьому у кожного району столиці є індивідуальне найменування, герб і прапор. Нова Москва - це Троїцький автономний округ, який складається з 10 поселень.

склад Москви

  • До складу СЗАТ входить 8 районів, а саме Хорошево-Мневники, Куркино, Митино, Покровське-Стрешнєва, Строгіно, Північне і Південне Тушино, а також Щукино.
  • У САО районів в два рази більше. В цей автономний округ входить аеропорт, Войніковскій, Беговой, Східне Дегуніно, Бескудніковскій, Дмитровський, Головінський, Коптєва, Західне Дегуніно, Лівобережний, Свалявський, Молжанінвскій, Сокіл, Ховріно, Тимирязевский і Хорошевський.
  • Ще більші розміри має Північно-Східний АТ, до складу якого увійшло цілих 17 районів - Бутирський, Олексіївський, Бабушкінський, Алтуфьевскій, Кузьминки, Марфино, Ліанозово. Сюди ж включається Мар'їна Роща, Лосіноостровскій, Останкінський, Ростокино, Відрадне, Північний, Свіблово, Північне і Південне Медведково, а також Ярославський.
  • У складі ЗАТ 13 районів, а саме Проспект Вернадського, Очаково-Матвіївській, Солнцево, Раменкі, Ново-Передєлкіно, Кунцево, Можайський, Крилатий, Дорогомілово, Внуково, Тропарево-Нікуліно, Філі-Давидково і Філевський Парк.
  • Трохи менший за кількістю районів Центральний АТ (їх 10) - Арбат, Тверській, Хамовники, Пресненський, Басманний, Красносельський, Замоскворіччя, Міщанський, Таганський і Якиманка.
  • У Східному АТ 16 районів - Ізмайлово, Північне і Східне Ізмайлово, Богородское, Вешняки, Східний, Іванівське, Глянув, Перово, Метрогородск, Косино-Ухтомкій. Сюди ж входить Новокосіно, Новогиреево, Преображенское, Соколина Гора і Сокольники.
  • У ЮЗАО 12 районів - Ломоносовський, Котловка, Зюзін, Гагарінський, Академічний, Коньково, Обручевскій, Північне і Південне Бутово, Ясенове, Черемушки і Теплий Стан.
  • У Південному АТ 16 районів - Західне і Східне Браїлів, Даниловський, Донський і Зябліково, а також Нагатінський Затон, Нагатіно-Садівники, Московоречье-Сабурова, Нагорний, Орехово-Борисово (Південне і Північне), а також Царицино і Чертаново (Південне, Центральне і Північне).
  • У ЮВАО 12 районів - Капотня, Вихіно-Жулебіно, Кузьминки, Некрасівка, Мар'їно, Любліно, Лефортово, Нижегородський, Текстильники, Рязанський, Друкарі і Южнопортовий.
  • У Західному АТ 5 районів - Старе Крило, Сілін, Савелко, Крюково і Матушкина.
  • У НАО таких районів 11 - Десеновское, Воскресенське, внуковського, Кокошкін, Московський, Марушкінское, Рязанське, Мосрентген, Сосенскій, філімонівська і Щербинка.
  • У Троїцькому АТ 10 районів - Київський, Вороновський, Кленівський, Михайлове-Ярцев, Краснопахорское, Первомайське, НЕФЕДІВСЬКЕ, Рогівське, щаповско і Троїцьк.

На 2017 рік територія Москви включає 22 муніципальних формування. Крім того, кадастровий план включає в себе міста і села, такі як Мосрентген, Московський, Щербинка, Троїцьк, Кокошкін, щаповско, рязановський, Первомайське та багато інших.

Розширення Москви в 2019 році

У 2013 році керівництвом столиці прийнято рішення про необхідність розширення Москви на 160 тисяч гектар, завдяки чому нові мешканці столиці отримають додатково 1 млн. Робочих місць. Одночасно з цим поліпшується інфраструктура міста - планується поява нових лікарень, шкіл, торгових центрів, аптечних кіосків та інших закладів.

У цей список входять міські округи Троїцьк і Нова Москва-Щербинка.

До складу Новомосковського округу входить група сільських поселень, а саме внуковського, Мосрентген, Сосенскій, Десеновское, Воскресенське і Філімонвское.

В Наро-Фомініскій муніципальний район (Нова Москва) також включено ряд міських (Київський і Кокошин), а також сільських поселень Первомайське, Новофедровоское і Мурашкінское.

Варто відзначити і Подільський муніципальний район (Троїцький адміністративний округ) - район Нова Москва. Сюди входить група сіл, а саме щаповско, рязановський, Кленівський, Краснопахорское, Вороновський і Михайлове-Яерцевское.

На окрему увагу заслуговує інша проблема, пов'язана з транспортною перевантаженням столиці. Державне управління Москви підходить до вирішення питання з максимальною відповідальністю. Ось чому поява нових кордонів Москви на карті 2017 року має на увазі виконання не менш важливою роботи - будівництва доріг, переїздів, розв'язок і автомобільних трас. Стара інфраструктура вже не справляється з ростом навантаження, тому поява 600 км нових доріг - важливий крок на шляху до підвищення комфорту проживання для жителів столиці. Головним каналом між основною столицею і Нової Москвою бере на себе Калуське шосе.

Нові станції метро в Новій Москві

Поява нових автодоріг вирішує тільки частина, але не всі транспортні проблеми. Необхідно допомогти іншій категорії людей, які не мають особистого транспорту і потребує подолання великих відстаней за мінімальний час. Уряд Москви представило план розширеного Метрополітену столиці на 2017 рік. Новозбудовані станції, наприклад, Котельники, вже розвантажили транспортний потік і дозволяють більш 250 тисячам осіб дістатися до місця навчання або роботи.

До нових лініях метро в 2017 році можна віднести: До нових лініях метро в 2017 році можна віднести:

  1. Люблінсько-Дмитрівська. Сюди входять станції:
  • Верхні Лихобори, яка відкриває нові можливості для 150 тисяч людей, що проживають в цьому регіоні.
  • Селігерський. Відкриття станції сприяє зниженню навантаження на Коровинское і Дмитрівське шосе. У цьому регіоні проживає більше 100 тисяч чоловік, які зможуть користуватися новими можливостями.
  • Окружна. Через цю станцію метро можна буде потрапити в південну частину столиці з півночі Москви. Завдяки її появи, вдається розвантажити сусідні гілки і дати можливість близько 100 тисячам осіб вчасно дістатися до роботи чи місця навчання.
  1. Калінінський-Солневская лінія. Сюди входить ряд нових станцій метро, ​​серед яких Мічурінський проспект, Солнцево, Очаково, Новопределкіно, Рассказовка. Тут же варто виділити станцію Борівське Шосе, біля якої проживає більше 35 тисяч чоловік. Її поява сприяє розвантаженню громадського транспорту.
  2. Третій пересадочний контур включає в себе Лефортово і рубцовск. Сюди ж входить Нижня Маслівка - станція, користувачами якої буде потенційно близько 290 тисяч чоловік.
  3. Кожуховська лінія:
  • Косино і Некрасове.
  • Авиамоторная. В районі цієї станції метро проживає близько 170 тисяч чоловік, а її поява дозволить розвантажити громадський транспорт і зменшити час на проїзд до центру столиці.
  • Лухманоская. Цей проект 2017 року має ключове значення для майбутнього транспортного сполучення. Планується, що пасажиропотік в цій станції складе більше 160 тисяч жителів столиці.
  • Вулиця Дмитрівського.
  • Південно-Східна.
  • Омська вулиця.
  • Нижегородська вулиця. Особливість платформи метро буде в відділенні від шляхів за допомогою скляної перегородки. Відкриття буде проводитися разом з дверима в вагонах. Запланований пасажиропотік становить близько 200 тисяч осіб.
  • Стахановська. В районі цієї станції метро проживає близько 100 тисяч чоловік.

Плани Уряду щодо розширення території столиці в 2017 році серйозні і включають в себе багато заходів. Важливість цього кроку важко переоцінити, тому залишається дочекатися його реалізації.

З чого складається карта Нової Москви?
Як її правильно використовувати?
У чому її особливості?
Які зміни очікуються в майбутньому?
Як буде розширюватися метро?
З чого складається карта Нової Москви?
Як її правильно використовувати?