Реклама
Реклама
Реклама

Як перевірити заборону на виїзд за кордон

  1. Коли накладається заборона на можливість перетнути кордон країни?
  2. Варіанти перевірки заборони на виїзд
  3. Відео - Як перевірити заборону на виїзд за кордон
  4. Відео - Борги, заборона на виїзд за кордон
  5. Перевіряємо наявність заборони на виїзд
  6. Відео - Заборона на виїзд, як дізнатися чи є чи ні
  7. Відео - Заборона на виїзд з Росії

Поїздка за кордон на відпочинок - це завжди свято і приємні клопоти. Але для деяких громадян Росії суєта перед подорожжю може виявитися не такою райдужною. Йдеться про тих, хто має певного роду борги або зіткнувся з особливими обставинами. Таких людей на кордоні під час перевірки паспортів просто відправлять додому і не дозволять нікуди їхати, незважаючи ні на які благання. Як перевірити заборону на виїзд за кордон? Поїздка за кордон на відпочинок - це завжди свято і приємні клопоти

Як перевірити заборону на виїзд за кордон

Коли накладається заборона на можливість перетнути кордон країни?

зміст матеріалу

Заборона, що обмежує можливість залишати Росію з якої-небудь причини, мають повноваження накладати працівники такого органу виконавчої влади, як Служба судових приставів. Вони складають спеціальну постанову, яка потрапляє в прикордонну службу і направляється в руки самого боржника за допомогою поштового відправлення. Але на порожньому місці така заборона з'явитися не може - для цього повинні бути певні підстави, серед яких виділяють:

  • заборгованості зі сплати аліментів;
  • борги перед банками;
  • неоплачені штрафи;
  • заборгованості за послуги ЖКГ;
  • несплату податків.

Служба судових приставів може заборонити виїжджати за межі РФ

Тобто людина, яка має заборгованість перед фізичним, юридичним особою або державою, може запросто «заробити» заборона на виїзд. Але важливо пам'ятати, що мова зараз йде далеко не про всі боржниках, а тільки про тих, які не намагаються вирішити проблеми мирно і в найкоротші терміни, не реагують ні на постанови, ні на вмовляння. Заборона залишати країну оформляється при наявності активного виконавчого провадження, винесення виконавчого листа і наявності певних фінансових боргів в розмірі понад 10 тисяч руб.

Сума боргу для заборони на виїзд збільшилася в 3 рази

Рішення про заборону перетину Межі щодо конкретної людини завжди виноситься після суду (суддею або приставом-виконавцем). Повідомлення людина отримає не пізніше, ніж через 1,5 року з моменту винесення рішення. На жаль, документи, відправлені поштою, не завжди знаходять свого адресата, тому перед поїздкою за кордон слід перевірити у себе наявність заборгованості і переконатися, що виїзд дозволений.

Заборона на виїзд за кордон

На замітку! Не зможуть виїхати у відпустку або з інших причин за кордон і ті, хто має допуск до ряду державних таємниць, навіть після звільнення зі служби протягом 5 років, працівники ФСБ, покликані на службу в армії, підозрювані або учасники кримінальних справ і засуджені. Також заборонити виїжджати за межі рідної країни можуть тим, хто вказував недостовірну інформацію про себе при оформленні документів, потрібних для закордонної поїздки .

Варіанти перевірки заборони на виїзд

Дізнатися про наявність заборони на перетин кордону можна декількома способами. Для перевірки наявності даного неприємного статусу надійніше за все буде звернутися до безпосередньо до судових приставів. Особливо, якщо людина, що планує відпочинок за кордоном, вже знає, що по відношенню до нього діє виконавче провадження. Для цього потрібно зв'язатися з тим приставом, який займається справою. Найпростіше зробити це по телефону, скористатися онлайн-сервісом або ж прийти особисто в ФССП.

Найпростіше зробити це по телефону, скористатися онлайн-сервісом або ж прийти особисто в ФССП

Перевірка заборони на виїзд за кордон

Якщо рішення про невиїзд вже є, то воно обов'язково направляється прикордонникам, а ім'я прострочив платежі і має борги людини потрапляє в спеціальну базу таких же боржників. Прибрати дані з цього списку можна тільки після погашення всіх боргів - тобто коли буде винесено нову постанову, яке і зніме чинне обмеження.

Прикордонники майже відразу дізнаються про заборону на виїзд

На замітку! Іноді буває і так, що борги сплачені, але дані в базі ФСБ про людину як про боржника все одно є. В цьому випадку можуть відбутися деякі непорозуміння при виїзді за кордон. Щоб цього уникнути, перш ніж збиратися у відпустку, слід відправити звернення безпосередньо в ФСБ і уточнити, чи є заборона або він вже знятий. Тільки відповідь доведеться почекати близько 30 діб. Швидше потрібну інформацію можна отримати по телефону.

Також можна дізнатися про наявність статусу невиїзної прямо на кордоні під час проходження паспортного контролю, наприклад, в аеропорту. Для цього буде потрібно купити недорогий квиток на рейс. Якщо людину пропустять, то ніяких обмежень немає. Це, мабуть, найшвидший, але самий незручний з точки зору економії варіант перевірки.

Це, мабуть, найшвидший, але самий незручний з точки зору економії варіант перевірки

Прикордонна служба в аеропорту

Відео - Як перевірити заборону на виїзд за кордон

Де дізнатися про свої борги?

Іноді людина виявляє бажання дізнатися, чи є у нього борги перед будь-якими організаціями, навіть якщо виїзд за кордон для нього дозволений. Адже не приведи Господи, а така заборона може незабаром з'явитися, якщо суми боргів ростуть. Для цього можна скористатися сайтом невилет.рф, де є можливість відразу ж дізнатися про всі борги в будь-якій сфері, а також можна самостійно побродити по сайтам різних служб і пошукати заборгованість там. Також є варіант дізнатися про борги безпосередньо в самих службах на особистому прийомі.

Також є варіант дізнатися про борги безпосередньо в самих службах на особистому прийомі

сайт Невилет.рф

У ФССП безпосередньо дізнатися про наявність боргів швидко не вийде. Тому найкраще запит про заборгованість спрямовувати не менше ніж за 3 тижні до поїздки. Борги можна подивитися на сайті ФССП по прізвища та імені заявника при вказівці регіону проживання (головне - не сплутати свої борги з боргами тезок). Якщо вже є ІП, то свої борги можна уточнити і на інших порталах, але для цього можуть знадобитися такі документи як СНІЛС, УВП, паспорт, ІПН.

У свідоцтві про постановку на податковий облік вказуються присвоєні фірмі ідентифікаційний номер платника податків (ІПН) і код постановки на облік (КПП)

Завантажити бланк форми № 1-1 для ознайомлення і заповнення, в можете на нашому сайті, якщо натиснете тут .

Відео - Борги, заборона на виїзд за кордон

інші тонкощі

Цікаво, що закордонний паспорт також неможливо отримати, якщо у людини є заборона на можливість перетнути кордон. Його виготовлять за заявою, але на руки не видадуть. А ось по Росії переміщатися можна вільно, навіть маючи масу різних боргів. В цілому, термін дії тимчасового обмеження ФССП на виїзд становить півроку. Але якщо борги не були погашені протягом цього терміну, то носіння статусу невиїзної буде довше. Що стосується зняття обмеження, то воно настає вже через 14 днів після оплати всіх боргів. В цілому, він складається з часу, що витрачається на перерахування коштів в службу приставів, закриття справи, доставки інформації до прикордонників і видалення даних про боржника з баз.

В цілому, він складається з часу, що витрачається на перерахування коштів в службу приставів, закриття справи, доставки інформації до прикордонників і видалення даних про боржника з баз

Із забороною навіть закордонний паспорт можна отримати

Перевіряємо наявність заборони на виїзд

Для початку можна спробувати перевірити наявність активних виконавчих проваджень на порталі приставів.

Крок 1. Необхідно зайти на сайт, що належить Службі приставів.

Банк даних виконавчих проваджень

Крок 2. У спеціальному вікні вводяться всі дані про регіон, де живе заявник, і особисті дані.

Тут потрібно внести особисті дані

Крок 3. Якщо ніяких справ не заведено, то сайт повідомить, що по шуканого запитом нічого не знайдено.

Результати пошуку

Дізнатися борги перед податковою службою найпростіше, використовуючи особистий кабінет платника податків.

Крок 1. Необхідно перейти на відповідний сайт і увійти в особистий кабінет.

Необхідно перейти на відповідний сайт і увійти в особистий кабінет

Вхід в особистий кабінет

Крок 2. Далі потрібно перейти в розділ «Переплата / заборгованість».

Перевірка заборгованості

Крок 3. Після цього найпростіше скористатися фільтром і подивитися, де є несплачені борги.

Використання фільтра

Порада! про всі боргах відразу найпростіше дізнатися, скориставшись сайтом держпослуг, особливо, якщо там є підтверджений аккаунт.

сайт держпослуг

На сайті приставів в спеціальному розділі «Звернення» і «Інтернет-приймальня» можна залишити запит, заповнивши запропоновану форму. Далі доведеться почекати 30 днів - прийде відповідь на вказаний при заповненні електронну адресу.

Відео - Заборона на виїзд, як дізнатися чи є чи ні

Як зняти статус невиїзної?

Куди звернеться для перевірки про невиїзд

Саме накладення заборони - непростий процес, і починається з суду, де кредитор виступає в якості позивача. Суддя виносить свій вирок і якщо рішення по ньому не виконується, то кредитор відправляється до судових приставів. Пристав-виконавець повідомляє відповідача про те, що він може заплатити борг протягом 5 днів. Якщо оплата боргу сталася, то ніякої заборони на можливість поїхати у відпустку за кордон не буде. Якщо ж за 5 днів борг не оплачується, то пристав накладає на людину власне обмеження. Це може бути як арешт майна, так і заборона залишати країну. Тільки потім складене постанову про заборону потрапляє в Прикордонну службу і відсилається безпосередньо самого боржника.

Особливості зняття статусу невиїзної

На щастя, зняти заборону на можливість покинути країну можна. Він може бути скасований з кількох причин.

Таблиця. Коли обмеження знімається?

№ Причина 1 Борг повністю погашений
2 Боржника надана розстрочка або ж відстрочка судом
3 Суд скасовує виконавчий лист по даній справі
4 Мирна угода людини, що має борг, і кредитора
5 Виконавчий лист повертається досліднику
№ Причина 1 Борг повністю погашений   2 Боржника надана розстрочка або ж відстрочка судом   3 Суд скасовує виконавчий лист по даній справі   4 Мирна угода людини, що має борг, і кредитора   5 Виконавчий лист повертається досліднику

Як перевірити заборону на виїзд

Швидше і найпростіше просто погасити заборгованість. Але заборона на перетин кордону моментально не зніматимуть навіть після погашення всіх прострочень і боргів. Для цього доведеться почекати якийсь час, поки інформація не буде прибрана з бази даних. Тобто сам факт гасіння заборгованості ще не є фактором, що дозволяє безперешкодно їхати за кордон.

Відео - Заборона на виїзд з Росії

Щоб не бути спантеличеним таким питанням, як наявність заборони про виїзд за кордон, простіше за все не допускати боргів і оплачувати всі вчасно. В іншому випадку можна не тільки не отримати бажаний відпочинок на піщаних пляжах зарубіжних країн, а й витратити чимало часу і нервів на вирішення всіх питань.

Коли накладається заборона на можливість перетнути кордон країни?
Як перевірити заборону на виїзд за кордон?
Коли обмеження знімається?