Реклама
Реклама
Реклама

Адміністративні округи та райони Москви на карті з межами на 2019 рік

  1. Адміністративні округу Москви з межами: карта
  2. Райони Москви з межами на мапі

У 2019 має завершитися виконання чергового Генплану щодо розвитку і розширення території Москви. Уряд столиці обіцяє вирішити чимало транспортних проблем, створити і розподілити трудові місця, звести нові інфраструктурні об'єкти в крокової доступності від житлового сектора, і дати поштовх для економічного і індустріального розвитку. Карта Москви змінилася. Збільшення площі відбулося за рахунок території області. До столиці відійшли нові округи та райони, а також міські та сільські поселення.

До столиці відійшли нові округи та райони, а також міські та сільські поселення

Адміністративні округу Москви з межами: карта

У 2012 між столицею і областю було підписано угоду про зміну територіальних меж, за яким столиця отримує два міських округи - Троїцьк і Щербинка, близько двох десятків поселень і частина території деяких підмосковних районів. Карта Москви обзавелася новими округами: Троїцьким (ТАО) і Новомоськовським (НМАО). Їх об'єднана назва позначається абревіатурою Тіна.

Головні причини, що послужили прийняттю рішення про збільшення території Москви:

  • незбалансований розподіл трудових місць;
  • складна ситуація з транспортною інфраструктурою;
  • збільшення числа жителів московського регіону.

На даний момент центр столиці концентрує майже 40% робочих місць, в той час як кількість населення, яке проживає в межах Третього кільця, лише 8,5%. В результаті цього дисбалансу відбуваються щоденні затори трафіку, коли працююче населення переміщається на роботу в інший район Москви і назад.

Розосередити транспортний потік планується розподілом ділової активності. Кожен адміністративний округ в Москві стане однаково привабливим місцем для бізнесу та внутрішньої міграції. Компанії вже не прагнуть змінити адресу, після того як змінилася кордон і підмосковні території стали столичними. Також транспортна карта Москви отримала нові автомагістралі, мережі доріг з низькою щільністю руху і два аеропорти - «Внуково» і «Остафьево».

В процесі розвитку адміністративних округів буде створено 1 млн. Робочих місць, населення збільшиться на 1,5 млн. Відкриються нові навчальні заклади, лікарні, магазини. Кожен округ Москви збираються благоустроїти, створити необхідну інфраструктуру, а також озеленити будь потребує цьому район, що підвищить його екологічну привабливість.

Райони Москви з межами на мапі

Карта районів зазнала змін. Колишні території обласних районів частково увійшли до складів округів. Серед них - Ленінський район, Наро-Фомінський район, Подільський район.

На даний момент адміністративний округ Москви НМАО включає в себе міський округ - Щербинка і поселення: внуковського, Філімонковское, Воскресенське, Московський, Десеновское, Кокошкін, Мосрентген, рязановський, Сосенскій, Марушкінское.

Адміністративний округ Москви ТАО включає міський округ Троїцьк і поселення: Михайлове-Ярцевскій Київський, Новофедорівської, Вороновський, Кленівський, Краснопахорское, Рогівське, Первомайське, щаповско.

Адміністративний округ Москви ТАО включає міський округ Троїцьк і поселення: Михайлове-Ярцевскій Київський, Новофедорівської, Вороновський, Кленівський, Краснопахорское, Рогівське, Первомайське, щаповско

Для розвитку районів Уряд Москви розробило бюджет, який складає 87 млрд. Рублів. З них понад 23 млрд. Руб. буде використано для створення і поліпшення парків, музеїв-садиб та заповідників, місць відпочинку. Витрати на спортивні, культурні, просвітницькі заходи складуть майже 2 млрд. Рублів.

Не менш важливу сходинку в бюджеті займає і благоустрій. Планується витратити більше 60 млрд. Руб. на організацію екологічно-сприятливих зон, озеленення території. Частина коштів буде використано на збереження творів мистецтв і пам'ятників. Також не залишаться без уваги і туристи - кожна екскурсійна вулиця стане більш привабливою.

Карта районів Москви отримає нові лінії метрополітену, серед яких:

  • Калінінський-солнцевські;
  • Третій пересадочний контур;
  • Кожуховська лінія.

До 2020 року побудують хордових лінію, яка буде проходити уздовж Калузького шосе. Для будівництва нових ліній залучаються інвестори, в число яких входитимуть і китайські.

Карта Москви зараз отримує нові точки зростання - центри тяжіння людей і капіталу. Це необхідно, щоб столиця перестала бути моноцентричної і перетворилася в поліцентричний місто. У такому положенні основну зайнятість і активність буде поглинати не один Центральний округ, але і Північний, Східний, Західний, Тіна і інші.

Подальше територіальне розширення в 2019 годe не планується. Місто Москва і Московська область в майбутньому мають намір збільшувати число спільних проектів, цілями яких стануть дорожнє будівництво, поліпшення водопостачання та транспортне сполучення між передмістями.