Реклама
Реклама
Реклама

Театр Гранд-Опера або Опера Гарньє в Парижі, Франція: адреса, офіційний сайт, екскурсії. Де знаходиться і як дістатися. Opera Garnier на карті Парижа. Фото і відео театру, а також відгуки про нього. »Карта мандрівника

  1. Театр Гранд-Опера або Опера Гарньє в Парижі
  2. Зовнішній вигляд театру
  3. Багата історія Опери Гарньє
  4. Екскурсії в Гранд Опера
  5. Як дістатися до Гранд Опери
  6. Фото і відео

Контакти  Адреса: 8 Rue Scribe, 75009 Paris, Франція   Телефон: +33 1 71 25 24 23   Час роботи: з 10:00 до 17:00   Ціна квитка: 9 €, 5 € - від 10 до 25 років, безкоштовно - до 10 років   Офіційний сайт: wwwКонтакти

Адреса: 8 Rue Scribe, 75009 Paris, Франція

Телефон: +33 1 71 25 24 23

Час роботи: з 10:00 до 17:00

Ціна квитка: 9 €, 5 € - від 10 до 25 років, безкоштовно - до 10 років

Офіційний сайт: www.operadeparis.fr

екскурсії

Час проведення: з 10.00 до 16.30 - взимку, до 17.30 - влітку

Вартість: 9 €, 6 € - від 10 до 25 років, 4 € - до 10 років

Як дістатися

Метро: Opera

RER: Auber

Автобус: № 20, 21, 22, 27, 29, 42, 52, 53, 66, 81, 95

Театр Гранд-Опера, який сьогодні більш відомий як Про

пера Гарньє, розташований в Парижі, його по праву можна вважати центром музично-театральної культури Франції. Чудова архітектура, внутрішнє оздоблення і вікова історія постійно привертають безліч туристів, роблячи заклад одним з найбільш відвідуваних в місті.

І не дивно, адже засноване в період правління Людовика XIV, Гранд-Опера Парижа не раз змінювала і свій зовнішній вигляд, і назва, проте, серцем культурної діяльності була завжди.

Театр Гранд-Опера або Опера Гарньє в Парижі


Знайти Гранд-Оперу в Парижі не складе особливих труднощів, оскільки знаходиться вона практично в центрі міста. Найпростіше це зробити, орієнтуючись по знаменитим «сусідам» театру:

  • садам Тюїльрі,
  • Лувру
  • і бульвару Капуцинів.

Опера Гарньє знаходиться в кінці проспекту Avenue de l'Opéra, неподалік від станції метро з однойменною назвою.

Зовнішній вигляд театру


Головна сходи   На сьогоднішній день палац, в якому розташований театр, є зразком еклектичної архітектури, виконаний в стилі боз-ар епохи Наполеоном III Головна сходи
На сьогоднішній день палац, в якому розташований театр, є зразком еклектичної архітектури, виконаний в стилі боз-ар епохи Наполеоном III. Одним з найбільш знаменитих місць Опери Гарньє вважається головні сходи, яка викладена мармуром різних кольорів і відтінків.

Споруда має подвійний проліт і веде до фойє і далі, до поверхах театрального залу. Стеля приміщення, в якому знаходяться сходи, розділений на чотири частини і розписаний різними музичними алегоріями. Хід по ній прикрашений двома статуями, які зображують жіночі фігури з букетами світла.

Будівля театру Гранд-Опера має більше 17 поверхів і приголомшливий уяву лабіринт, що складається з ліфтів, драбинок, коридорів і пандусів. Тут же розташована величезна кількість гримерок (близько 80), які займають провідні артисти, обладнані прийомними та спеціальними вбиральнями. Для служителів музи з молодшого складу є загальні гримерки, кожна з яких здатна вмістити до 200 членів оркестру, або хору.

фойє   Іншим, не менш відомим місцем Опери є його фойє, пишне і просторе фойє
Іншим, не менш відомим місцем Опери є його фойє, пишне і просторе. Покрите чудовою мозаїкою золотих відтінків, воно відкриває чудовий вид на парадні сходи. Дизайн приміщення заворожує погляд і тут дійсно є на що подивитися. Декоративні оформлення і прекрасний вид з вікон, що дозволяє милуватися не тільки проспектом Опери, але навіть Лувром, роблять відвідування Гранд-Опера справжньою казкою навіть, якщо ви не є шанувальником театральної культури.

Центр фойє прикрашений копією бюста скульптора Шарля Гарньє, за проектом якого був побудований палац. В кінці галереї, в якій розташований бар, обладнана прекрасна ротонда, яка названа Дзеркальним салоном і є улюбленим місцем відпочинку відвідувачів в антрактах.

Глядацький зал
Глядацький зал   І нарешті, в будівлі Гранд-Опера розташований шикарний зал для глядачів, побувавши в якому, мільйони людей уже кілька століть забирають з собою світлі емоції і яскраві враження не тільки від приголомшливої ​​гри зірок театру світового масштабу, а й від оформлення приміщення І нарешті, в будівлі Гранд-Опера розташований шикарний зал для глядачів, побувавши в якому, мільйони людей уже кілька століть забирають з собою світлі емоції і яскраві враження не тільки від приголомшливої ​​гри зірок театру світового масштабу, а й від оформлення приміщення. Досконалість Гранд-Опери довершують:

  • вінчає розписаний Марком Шагалом стелю,
  • величезна люстра,
  • виконана з кришталю,
  • чудовий завісу
  • і 1900 оброблених червоним оксамитом глядацьких крісел.

Багата історія Опери Гарньє


Палац Гранд-Опера був побудований за велінням Наполеона III Палац Гранд-Опера був побудований за велінням Наполеона III. Причиною виникнення театру стало банальне небажання відвідувати старий театр, в якому на імператора було скоєно замах. В цілому будівництво Опери Гарньє зайняло більше 13 років і його спорудження обійшлося французької скарбниці в 47 мільйонів франків.

При зведенні споруди використовувалися спеціальні парові помпи, призначені для відкачування підземних вод з розташованих під фундаментом пе

ер, які існують і понині, при цьому, велика частина так і залишається не дослідженою.

Екскурсії в Гранд Опера


У Парижі Гранд-Опера Гарньє є надзвичайно популярним місцем, тому квитки на вистави рекомендується купувати заздалегідь (навіть за кілька місяців). При цьому найбільш зручним інструментом для замовлення квитків, зараз є офіційний сайт, в якому також є найбільш повна інформація про події, складі акторів, програмах і розкладі прем'єр.

Однак для тих, кому не вдалося замовити квитки, театр проводить спеціальні екскурсії в Гранд-Опері, в ході яких туристам відкривається прекрасна можливість оглянути музеї та зали палацу. Екскурсійні програми, а також послуги гідів надаються всім бажаючим щодня з 10.00 до 16.30 годин в зимовий період, і з 10.00 до 17.30 годин - в літній. Вартість квитків становить 9 євро (для дорослих), для дітей - 4 євро. Для любителів театральної культури до 26 років існує спеціальна ціна в 6 євро.

Як дістатися до Гранд Опери


На сьогоднішній день існує велика кількість маршрутів, що дозволяють комфортно дістатися до Гранд Опера з будь-якої точки Парижа. Тому, незалежно від того, де ви знаходитесь, до палацу можна доїхати, як на:

  • RER ,
  • метро
  • і автобусах.

Опера Гарньє на карті Парижа:

Фото і відео


Фото: за багато десятиліть пишність Опери Гарньє оспівувалося не тільки художниками, артистами, але і, звичайно ж, фотографами, які намагалися відтворити красу і витонченість палацу. Ознайомитися з деякими з них ви зможете в нашій галереї.

Відео: тим, хто тільки мріє про поїздку в Париж, і бажає дізнатися докладніше про Гранд-Опері Гарньє, а також де вона знаходиться, пропонуємо ознайомитися з відео-матеріалами, які розташовані нижче.

Найвідоміший торговий центр Галерея Лафаєт в Парижі , Який варто відвідати.