Реклама
Реклама
Реклама

Синергія-3: всі принади життя в Ірпені - 3m2 - Онлайн-журнал про новобудови Києва та області

  1. Транспортне сполучення
  2. інфраструктура
  3. що будується
  4. Хто забудовник і що з землею
  5. Як купити

Ірпінь - в минулому невеликий дачний селище, сьогодні - один з найбільш активно забудовуються сателітів Києва. Близькість до столиці, чисте повітря і мальовнича природа стимулювали розвиток селища - знадобилося всього 57 років, щоб він виріс до міста районного значення, цей статус Ірпінь отримав в 1956 р

Справжню популярність серед забудовників Ірпінь знайшов в 2003 році, після відкриття метро «Житомирська» та «Академмістечко». На цей же період припадає і запуск нової ділянки на Кільцевій дорозі, який пов'язав Ірпінь зі станцією метро «Оболонь», при сприятливих умовах з Ірпеня до Оболоні можна дістатися всього за 20 хвилин. Поліпшення сполучення зі столицею зробило місто більш привабливим серед потенційних інвесторів, девелопери прийшли сюди всерйоз і надовго.

Один за іншим зводяться житлові комплекси різного формату і класу: від точкової малоповерхової забудови економ-класу до багатоповерхових комплексів класу комфорт і вище. Серед них і житловий комплекс «Синергія-3» від однойменного забудовника. Новий ЖК будують в активно розвивається західній частині Ірпеня, на березі річки Буча. Незважаючи на те, що географічно район розташований практично на самому краю Ірпеня, він досить добре розвинений, а близькість лісу і річки робить його привабливим з точки зору екології.

Візуалізація ЖК Синергія-3
Візуалізація ЖК Синергія-3

Транспортне сполучення

Сьогодні Ірпінь з Києвом з'єднує кілька транспортних маршрутів. Залізниця: перша електричка в напрямку Києва вирушає о 6:38, до Києва вона прибуває о 7:30.

Другий варіант - автобусний транспорт. Між Києвом і Ірпенем курсує кілька міжміських маршрутів по трьом різним гілкам руху: Ірпінь - Святошин, Ірпінь - Академмістечко і Ірпінь - Оболонь. До Києва можна виїхати, починаючи з 6 години ранку, а з Києва маршрутки курсують до 23:30, остання відправляється від метро «Святошин».

І третій варіант - особистий автомобіль. Залежно від того, з якого району Ірпеня виїжджати, можна вибрати кілька маршрутів - по трасі М07 або М06.

Існує ще четвертий негласний спосіб потрапити в столицю і назад - попутки. Водії, які їдуть на роботу до Києва на особистому транспорті, не проти взяти попутника, щоб відбити частину витрат на паливо, а попутники в свою чергу вважають за краще комфортне авто переповненій маршрутці.

З житлового комплексу «Синергія-3» найзручніше добиратися на 379 маршрутці «Ж / К Грандлайф - ст. м. «Академмістечко», її зупинка розташована безпосередньо біля ЖК. Додатковий плюс в тому, що це кінцева маршруту, і є шанс зайняти місця зручніше. Маршрутка ходить з 6:10 до 00:04, вартість проїзду - 12 грн.

інфраструктура

Це слабке місце Ірпеня. Розвиток інфраструктури значно відстає від швидкості зведення нових житлових комплексів. Населення міста стрімко зростає, і тієї кількості об'єктів соціальної інфраструктури, яке є на сьогодні, вже не вистачає. А якщо врахувати, що багато житлові комплекси знаходяться на стадії заселення, неважко здогадатися, що ця проблема буде посилюватися. Особливо гостро це відчувають батьки вихованців дитсадка і школярів. Черги в дитсадках на кілька років вперед, в школах діти вчаться по дві-три зміни, класи переповнені, кількість учнів, як правило, значно перевищує розрахункові показники для шкіл. Найближчі від «Синергія-3» школи і садочки розташовані в декількох кварталах і місця в них потрібно буквально «вигризати».

Також спостерігається дефіцит якісного рітейлу. Повноцінний ТРЦ «Модуль» - один на два міста, Ірпінь і Бучу. Звичайних продуктових магазинів вистачає. У безпосередній близькості до ЖК «Синергія-3» розташований магазин «Наш Край», за розвагами доведеться пройтися або під'їхати: парки, кінотеатр, театр розташовані ближче до центру міста. Лікарня, поліклініка, стоматологія теж в центрі, поруч з РК є аптека.

Забудовник взявся власними силами заповнити прогалину зовнішньої інфраструктури і включив в проект будівництво торгового центру і дитячого садка. Згідно з домовленостями з містом дитячий сад на території комплексу розрахований на жителів «Синергія-3» і сусіднього ЖК. І виявляється, що місць в цьому дитячому садку все одно не вистачає для всіх охочих. На сьогоднішній день в чергу записано значно більшу кількість дітей, ніж здатний вмістити сад.

Дитячий садок на території комплексу вже відкрився, але місць у ньому не вистачає
Дитячий садок на території комплексу вже відкрився, але місць у ньому не вистачає

Крім ТЦ та дошкільного навчального закладу, внутрішня інфраструктура комплексу також включає наземний паркінг на 220 парко-місць, внутрішні двори будуть закриті від в'їзду машин, стоянка передбачена по периметру ЖК. У внутрішньому дворі розташовані 4 дитячих і 4 спортивних майданчики, територія озеленюється. Передбачена зона вигулу домашніх тварин і паркова зона. Перші поверхи будуть віддані під комерцію.

що будується

Загальна площа забудови - 2 га, на цій території будуть розташовані 9 будинків: один - 16 поверхів, інші - по 9 поверхів. Висотка будується за монолітно-каркасною технологією, утеплюється мінеральною ватою. Дев'ятиповерхові будинки споруджуються з керамічної цегли, утеплення - пінополістирол + мінвата. Комплекс буде підключений до міських комунікацій, всі будинки, крім 16-поверхівки, будуть газифіковані.

Висотка будується за монолітно-каркасною технологією, утеплюється мінеральною ватою
Висотка будується за монолітно-каркасною технологією, утеплюється мінеральною ватою

На вибір покупця представлено 50 варіантів планувань. 1 кімнатні - від 23 кв. м, 2-комнтаную - від 48 кв. м, 3-кімнатні - від 79 кв. м. Приміщення в квартирах правильної форми, без гострих або тупих кутів, планування вільні, забудовник пропонує майбутнім мешканцям «розставити» стіни по своєму смаку. Є два варіанти обробки - чистова і чорнова. На сайті ЖК можна ознайомитися з плануванням в форматі 2D і 3D - зі стінами, обробкою і меблями.

Актуальні ціни на всі квартири в ЖК Синергія-3 на ЛУН.ua

Вікна в квартирах, як правило, виходять на одну сторону, виняток - кутові квартири. Якщо квартира розташована із зовнішнього боку двору, то з вікон буде відкриватися вид на парковку. Якщо ж квартира з конамі у двір, то огляд обмежиться дитячої та спортивним майданчиком і вікнами корпусу навпроти.

Якщо квартира розташована із зовнішнього боку двору, то з вікон буде відкриватися вид на парковку Якщо квартира розташована із зовнішнього боку двору, то з вікон буде відкриватися вид на парковку

Хто забудовник і що з землею

Девелопером проекту виступає компанія «Синергія», в її портфелі один масштабний реалізований проект - ЖК «Синергія-1» в тому ж Ірпені, в процесі ще п'ять проектів по місту. Компанія досить молода, була створена в 2011 році, працює виключно по Київській області. Крім ЖК, також займається будівництвом котеджних містечок.

Ділянка, на якій будується ЖК «Синергія-3», спочатку був спільним з ЖК «Фортуна-2» і ЖК Grand Life, знаходиться він в комунальній власності міста. До 2015 року ця ділянка була в оренді у Національного університету біоресурсів і природокористування, той його здав в суборенду ТОВ «Укрсоцбуд» до 2030 року включно. Забудовник встиг побудувати на орендованій ділянці житловий комплекс Grand Life, підвів комунікації - газову мережу, каналізацію, водопровід і готувався до будівництва нових черг Grand Life. Однак в 2016 р за невиконання інвестиційних зобов'язань ( «Укрсоцбуд» повинен був побудувати дитячий сад) місто розірвав з ним договір оренди. Ділянка був поділений на кілька частин і зданий в оренду іншим компаніям, серед яких і «Синергія». Такий поворот подій, звичайно, не влаштував «Укрсоцбуд», і той подав на адміністрацію Ірпеня до суду, в травні 2016 року Київський окружний адміністративний суд скасував рішення про розірвання договору оренди. Ділянка був заарештований, а будівництво призупинено.

Ця постанова була оскаржена, і вже в серпні 2016 року Київський апеляційний суд скасував рішення Окружного суду.

У відділі продажів стверджують, що дане питання вже повністю закритий, але сам факт судових розглядів повинен мотивувати покупця детальніше розібратися в документах і ретельно перевірити дозвільну документацію, особливо договір оренди земельної ділянки.

Як купити

Забудовник пропонує укласти попередній договір купівлі-продажу з 100% передоплатою. Також є можливість придбати квартиру в кредит, забудовник співпрацює з двома банками - «Кредобанк» та «Ощадбанк».

Акційна процентна ставка від Кредобанку при первинному внеску 40% становить 16,9%, якщо внесок менше - 17,9% в перший рік кредитування. Потім ставка збільшується до 18 і 20% відповідно на другій і третій рік кредитування, в наступний термін додається ще 5 і 6% в залежності від початкового внеску.

Ощадбанк кредитує на строк до 20 років під 21% річних в гривні. Мінімальний початковий внесок - від 30%.

Також в індивідуальному порядку можна обговорити умови розстрочки. Крім того, забудовник періодично проводить різні акції, надаючи можливість придбати квартиру зі знижкою. В акціях беруть участь певні квартири, знижка може досягати 200 грн на квадратному метрі. На сьогоднішній день ціна квадратного метра в новобудові стартує з позначки 12 тис. Грн.