Реклама
Реклама
Реклама

Зникнуть градусники і пломби: в Кабмін передали текст масштабного нововведення - новини економіки

Міністерство екології та природних ресурсів України представило на розгляд Кабінету міністрів законопроект про ратифікацію Мінаматской конвенції, яка забороняє використання товарів з ртуттю. Голосування у Верховній Раді може відбутися вже восени.

Як повідомляє прес-служба міністерства, різко градусники і інші ртутні прилади з продажу не зникнуть, так само, як ніхто не буде їх відбирати у споживачів. Але для введення конвенції буде запроваджено спеціальний план, в ході якого всі, що потрапляє під заборону конвенції, буде вилучатися з обігу.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак пояснив, що прийняття законопроекту дозволить в подальшому впровадити в Україні сучасну систему моніторингу викидів парникових газів і наблизить національне законодавство до норм ЄС і міжнародних принципів реалізації кліматичної політики.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак пояснив, що прийняття законопроекту дозволить в подальшому впровадити в Україні сучасну систему моніторингу викидів парникових газів і наблизить національне законодавство до норм ЄС і міжнародних принципів реалізації кліматичної політики

"Зараз проект закону" Про основи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів "знаходиться в Кабінеті Міністрів. Уже восени будемо виходити на голосування в парламенті", - розповів він.

Остап Семерак

Згідно із законопроектом, суб'єктами моніторингу та звітності є оператори установок, які здійснюють викиди парникових газів на території України. Під вето, крім термометрів, потраплять також зубні пломби і цемент, а також косметика, при виробництві яких використовується ртуть. На сьогоднішній момент Мінаматскую конвенцію підписало близько 130 країн, а 94 з них - ратифікували її.

як повідомляв OBOZREVATEL , Документ представили на розгляд громадськості 5 серпня. У Міністерстві також озвучили основні деталі нововведення і кого воно торкнеться.

Підписуйся на наш Telegram . Отримуй тільки найважливіше!