Реклама
Реклама
Реклама

"К-Раута" прокоментувала пожежу в своєму супермаркеті на вул. Маршала Говорова

Представники мережі будівельних супермаркетів "К-Раута" вперше прокоментували пожежа і майже повне знищення одного з магазинів мережі в Петербурзі. При будівництві вартість такого магазину оцінювалася в 10 млн євро. На яку суму було знищено товарів, поки не повідомляється.

Пожежа в супермаркеті товарів буд "К-Раута" на вул. Маршала Говорова в ніч на середу, 7 березня, став одним з найбільш серйозних подій з численними крупноформатними магазинами в Петербурзі. Магазин дуже серйозно постраждав, коли буде відновлено і чи запрацює взагалі знову - зараз невідомо.

Багато інформації в коментарі "К-раут", наданої за запитом dp.ru, немає.

"Дійсно, сталася пожежа в ніч з 6 на 7 березня. Він було локалізовано та погашено силами пожежних бригад. При пожежі ніхто не постраждав. Розмір шкоди, а також майбутнє магазину" К-Раута "на вул. Маршала Говорова поки не визначені. Зараз ведеться експертиза, яка дасть відповідь на питання про причини цієї події ", - передали представники торгової мережі кореспонденту dp.ru.

Раніше джерело в правоохоронних органах повідомило, що під час гасіння пожежі рятувальники не виявили явних ознак підпалу. Кримінальну справу поки не порушували - поліція також чекає підсумків експертизи.

Загальна площа пожежі в магазині склала 1,5 тис. М2, дах обрушився на площі 1 тис. М2. Судячи за свідченнями очевидців, магазин "К-Раута" на вул. Маршала Говорова практично знищений вогнем і водою при гасінні. Також значно пошкоджені товари, що зберігалися в магазині.

У багатьох випадках пожежі в супермаркетах - явище вкрай рідкісне в Петербурзі. Навіть незважаючи на те, що в будівельних магазинах зберігається велика кількість легковопламеняющіхся і горючих товарів, прикладів подібного масштабу в місті ще не було. Найбільшим подією в великоформатних магазинах Петербурга до цих пір було обвалення даху в гіпермаркеті "О'Кей" на Виборзькому шосе. Це сталося минулої зими через скупчення снігу.

"К-Раута" в Петербурзі - частина великої фінської торгової мережі Kesko. Багатьом петербуржцям, котрі побували в Фінляндії, вона відома за численними продовольчим магазинам K-market. Почавши розвиток мережі будівельних, саме в Петербурзі "К-Раута" вже відкрила 10 власних магазинів. Крім того, ще по одному магазину мережі працює в Москві, Ярославлі, Тулі і Калузі.

Бізнес в Петербурзі Kesko почала ще в 2005 році, коли купила у місцевої компанії "ТЕКС" мережу з п'яти Будмаркет "Будмайстер". У 2006 році магазини були виведені під окремий бренд "К-Раута", і почалося масштабне розвиток бізнесу.

Примітно, що в квітні 2011 року "К-Раута" заявила про незвичайний плані щодо переформатування магазинів в Петербурзі. Планувалося, що старі супермаркети будуть закриватися, а замість них на інших місцях будуть відкриватися нові, вже в новому форматі. Чи доходив до планів закриття магазин на вул. Маршала Говорова або його будуть восставлівать - поки не відомо.

Маршала Говорова або його будуть восставлівать - поки не відомо

ВІДЕО: телеканал "Санкт-Петербург"

Виділіть фрагмент з текстом помилки і натисніть Ctrl + Enter