Реклама
Реклама
Реклама

Пожежа в будинку, якого немає на міській карті

К. Діланян

Пожежа в будинку, якого немає на міській карті Баклаженко Ростислав https://cdn.segodnya.ua/img/article/934/60_main.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/934/60_tn.jpg 2008 -02-11T19: 01: 37 + 02: 00 Одеса Пожежа в старому будинку по вулиці Говорова залишив без даху над головою три сім'ї.

11 лютого в Одесі згорів один з двох одноповерхових будинків по вулиці Маршала Говорова, 7, розташованих акурат в центрі будівництва елітної багатоповерхівки. "Дружина залишила вдома включений телевізор і пішла. Ось і замкнуло. Проводка в будинку стара, її давно ніхто не міняв", - розповідає господар однієї із згорілих квартир Анатолій, заспокоюючи ридаючу дружину Ольгу. Через те, що міжквартирні перегородки частково зроблені з очерету, вогонь поширився дуже швидко ...

З ВИДОМ НА НЕБО.

Ще сильніше стало палахкотить, коли перелякані сусіди вибили двері, щоб перевірити, чи є хто всередині. Дуже швидко вогонь перекинувся на дві сусідні квартири, які були випалені зсередини дотла. Пожежникам, які приїхали на місце НП, довелося заливати водою вже згорілі приміщення і рятувати від вогню сусідній будинок, розташований на відстані двох-трьох метрів. Три сім'ї, до цього жили в епіцентрі будівництва, оточені баштовими кранами, екскаваторами і постійно снують туди-сюди вантажівками, тепер не мають ніякого притулку, а через дірки в їх згорілої даху видно небо.

ОБІЦЯЛИ.

У 2003 році територія навколо злощасних будинків стала забудовуватися висотками. Тепле містечко в "хоромах" обіцяли і шести сім'ям, ютящімся в скромних одноповерхівки. Однак коли прийшла пора виконувати обіцянки, почалися зволікання. Виявилося, що видавати квартири ... просто нікому, так як ще в 80-х ці два будинки по вулиці Маршала Говорова зняли з карти міста, а живуть в них сім'ї ... відселили в новобудови. "Коли ми звернулися в архів, - говорить потерпіла Людмила, - нам сказали:" Немає такого будинку взагалі, ви давно відселені! ".

ЧЕКАТИ НА ВУЛИЦІ?

Голова товариства безквартирних офіцерів "Хвиля" Віталій Лозовий, який бере участь в будівництві висоток, спростував звинувачення постраждалих мешканців у навмисному затягуванні видачі квартир. "Свого часу було підписано договір з управлінням капітального будівництва міськвиконкому, що інвестором двох під'їздів, які зараз в цій багатоповерхівці починають будувати, буде" Хвиля ". Термін остаточної здачі цих квартир - четвертий квартал 2008 року. Після закінчення цього будівництва ці люди разом з безквартирних офіцерів отримають свої квартири. Потрібно просто дочекатися закінчення будівництва ", - прокоментував Віталій Лозова.

Дивіться також ФОТОРЕПОРТАЖ

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

ЧЕКАТИ НА ВУЛИЦІ?