Реклама
Реклама
Реклама

Нова послуга на mos.ru: як оформити поліс ОМС онлайн

На порталі mos.ru з'явилася можливість оформити поліс обов'язкового медичного страхування (ОМС) в режимі онлайн . Новий документ, а також дублікат втраченого або зіпсованого поліса буде готовий протягом 30 днів після подачі електронної заявки. Протягом цього часу користувач зможе отримати медичну допомогу з тимчасового електронного документа.

«Раніше, щоб оформити поліс ОМС, доводилося особисто приходити на прийом в центр держпослуг або страхову медичну компанію разом з пакетом необхідних документів, а через якийсь час повертатися туди за полісом. Тепер, коли подати заяву на його отримання можна на mos.ru, користувачеві досить одного відвідування центру держпослуг або страхової компанії, щоб отримати готовий документ », - розповіла Олена Шинкарук, голова Комітету державних послуг Москви .

Оформити поліс на порталі може будь-який громадянин Росії старше 18 років, який має повну обліковий запис. Щоб підтвердити свою обліковий запис, потрібно відвідати будь-який центр держпослуг "Мої документи" і пред'явити паспорт. Ідентифікувати особу можна і за допомогою підтвердженого облікового запису на федеральному порталі держпослуг .

Ідентифікувати особу можна і за допомогою підтвердженого облікового запису на федеральному   порталі держпослуг

Подати заявку на отримання нового поліса ОМС користувачі можуть в каталозі «Послуги». Там потрібно вибрати розділ «Здоров'я», далі - «Довідки та послуги» і «Оформлення поліса обов'язкового медичного страхування». У вікні необхідно вказати форму замовляється поліса (паперовий бланк або пластикова карта з електронним носієм), докласти відскановану копію документа, що посвідчує особу, та ввести номер втраченого або зіпсованого поліса ОМС (при наявності). Якщо обраний поліс у вигляді пластикової карти, то знадобиться відсканована копія фотографії та особистого підпису. Потім користувач вибирає страхову медичну організацію і місце отримання поліса.

Протягом одного дня після подачі заяви йде перевірка внесених відомостей. Після цього в особистий кабінет користувача приходить тимчасове страхове свідоцтво в електронному вигляді. Для отримання допомоги з тимчасового полісу досить пред'явити в медустанові роздруковану або електронну копію документа. Він буде дійсний до моменту видачі основної медичної страховки, але не більше 30 робочих днів.

Як тільки поліс ОМС буде готовий, прийде повідомлення в особистий кабінет. Забрати документ можна буде в зручний час в зазначеному при оформленні заявки місці.

Список послуг на mos.ru постійно оновлюється. Зараз для городян є близько 250 послуг і сервісів. Найпопулярніші у 2017 році - "Електронний щоденник" (144,5 мільйона звернень), «Прийом показань приладів обліку води» (34,6 мільйона звернень), «Пошук і оплата штрафів ГИБДД» (21,5 мільйона звернень), «Отримання і оплата ЄПС» (15,7 мільйона звернень), «Запис до лікаря» (11,2 мільйона звернень), «Прохід і харчування в школах» (11,17 мільйона), «Прийом показань електролічильників» (4,07 мільйона звернень) та «Результати ЄДІ» (4,6 мільйона звернень).

Крім того, в кінці грудня на mos.ru з'явилася можливість прикріпити дитину до дитячої поліклініки . Нова послуга допоможе заощадити час батьків, адже тепер не потрібно йти в медустанову з документами, щоб написати письмову заяву.