Реклама
Реклама
Реклама

Голову Гостомеля зібралися судити за шахрайство через 10 років після злочину

Справа проти Прилипко направили до суду / zora-irpin.info

Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, відомством затверджений і направлений до суду для розгляду по суті обвинувальний акт щодо Гостомельського селищного голови за вчинення шахрайства в особливо великих розмірах.

Чиновник в кінці 2006 року пообіцяв чоловікові купити і оформити на нього право власності на земельні ділянки в адміністративних межах Гостомельської селищної ради по за ціною 500 доларів США за 0,01 га.

Чоловік погодився на таку пропозицію і надалі передав селищному голові 148 тисяч доларів США (згідно з офіційним курсом НБУ станом на 13.12.2006 - це 747,4 тисяч гривень).

Читайте також У Києві затримали директора фонду, який привласнив зібрані на лікування бійця АТО 200 тисяч гривень

Однак чиновник не виконав жодних взятих на себе зобов'язань. Він розпорядився на власний розсуд.

Проти селищного голови порушено кримінальне провадження, передбачене ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

В ході досудового розслідування судом накладено арешт на майно чиновника.

Як зазначає сайт громади Приірпіння "Коцюбінское.com.ua" , Мова йде саме про чинне голові Гостомеля Юрія Прилипко, який до цього був депутатом Ірпінської міської ради від Партії регіонів.

Прилипко відомий, зокрема тим, що є власником складів, де після втечі з країни Віктора Януковича був знайдений VIP-автопарк нібито з президентського маєтку "Межигір'я".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter